Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Voormalig dance-muzikant Niels verkoopt nu fietsen: ‘Het voelt als thuiskomen’

Aangeboden door Profile Gait Rigter ‘de fietsspecialist’ 7 augustus 2020

Het was niet de meest logische stap in zijn carrière. Toch is Niels Rigter (26), afgestudeerd als dance-muzikant, blij dat hij naast zijn vader in de fietsenwinkel staat. Niels is het zesde familielid dat bij de fietsenzaak aan de slag gaat. Profile Gait Rigter is door de jaren heen echt een familiebedrijf geworden: ”We kunnen goed samenwerken!”

Als kind kwam Niels al vaak in de fietsenwinkel aan de Rembrandtlaan. Toch was het nooit in hem opgekomen om voor zijn vader te gaan werken.  Nadat Niels de muziekopleiding aan de Herman Brood Academie af had gerond, ging hij aan de slag in een elektronicazaak in Stadshagen. ”Muziek is mijn passie, maar op het moment is er nu eenmaal niet veel werk in te vinden.” Inmiddels heeft hij de overstap gemaakt naar het bedrijf van zijn vader, en is nu al onmisbaar. ”Hij is een aanwinst’, glimlacht zijn vader.

Storm

Toen corona uitbrak, viel het even stil in de fietsenzaak. Maar al snel was het weer ouderwets druk. ”Het liep storm! Alle gangbare modellen waren uitverkocht”, vertelt vader en eigenaar Adri Jan.

Dat er meer mensen op vakantie gaan in eigen land, is ook in de fietsenwinkel te merken. ”Ze willen er toch op uit. Wij merken het vooral aan de verkoop van fietsendragers, die vliegen de deur uit.”

Vertrouwd

Extra handen waren hard nodig, vooral in de verkoop, dus gooide Adri Jan een balletje op bij zijn zoon. ”Hij vroeg aan mij of ik niet in de winkel wilde werken als commercieel medewerker. Dat leek mij wel wat”, vertelt Niels

Het bleek de juiste keuze voor Niels, want hij heeft het enorm naar zijn zin in de fietsenwinkel. “Het is gevarieerd en de omgeving is vertrouwd. Je werkt met familie; het voelt als thuiskomen.”

”Sinds Niels in de zaak staat is er meer rust en ruimte in de winkel”, vertelt Adri Jan. ”Je wilt elke klant evenveel aandacht geven, dat gaat nu gemakkelijker”, vult zijn zoon aan.

Familiebedrijf

Niels is niet de eerste Rigter die toetreedt tot de fietsenspecialist. Gait Rigter is inmiddels een echt familiebedrijf. ”Het was nooit de insteek, maar als je binnen je eigen familie goede werknemers vindt, is dat een grote zegen”, vertelt Adri Jan.

Het team van de fietsspecialist telt inmiddels zes familieleden: Adri Jan Rigter, zijn vrouw Marjan en zoon Niels, broer Gerjo en zijn vrouw Esmeralda en hun zoon Lesley. De familie Rigter ziet elkaar niet alleen op de werkvloer. ”We zijn heel hecht en ondernemen regelmatig wat met elkaar. Dat is niet alleen gezellig, het houdt onze band ook sterk. De kwaliteit die we leveren, zou er niet zijn als we niet zo goed konden samenwerken.”

Lees ook:

gait-rigter

Dat is pas service: hier doen ze echt álles om jou en je fiets blij te maken!

Bij Gait Rigter in Zwolle weet je zeker dat jouw stalen ros de beste zorg krijgt. Deze fietsspeciali...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Profile Gait Rigter ‘de fietsspecialist’. Meer over Profile Gait Rigter ‘de fietsspecialist’ ontdekken?

Profile Gait Rigter ‘de fietsspecialist’ fietsenmakers

Gesloten09:00 - 17:00

Rembrandtlaan 70, Zwolle

Bekijk meer:fietsenmakers

adv.