Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Recyclen maar! Kringloop Zwolle start met inzameling donzen dekbedden

Door Hilke Vos 18 december 2019

Oude donzen dekbedden en hoofdkussens belanden vaak in de afvalcontainer. Zonde, want deze producten kunnen prima hergebruikt of gerecycled worden. Daarom starten Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus in Staphorst, Ommen, Dalfsen en Hasselt een inzamelingsactie.

Tot voor kort zaten Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus niet te springen om oud beddengoed. Veel producten zijn namelijk te versleten en verkleurd om gereinigd te worden en belanden daarom in de prul.

Recyclen maar

Daar komt nu verandering in: Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus starten samen met de Nederlandse dekbedproducent Ducky Dons een recycleproject voor donzen dekbedden en hoofdkussens. Goede donzen dekbedden worden vanaf nu door de kringloopbedrijven professioneel gereinigd en verkocht. Donzen dekbedden en kussens van mindere kwaliteit worden opgehaald door Ducky Dons en gerecycled. Ook versleten en verkleurde dekbedden en hoofdkussens zijn van harte welkom, zolang het etiket vermeldt dat het om dons en veren gaat.

Kans voor mensen en materialen

Vanaf het voorjaar zijn de ingezamelde en gereinigde dekbedden voor een betaalbare prijs bij Kringloop Zwolle en Noggus&Noggus verkrijgbaar. Met deze inzamelactie helpen de kringlooporganisaties mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk en worden nieuwe projecten opgestart om de afvalstroom verder te reduceren. Na de pilotfase in de regio Zwolle kunnen de andere kringloopwinkels in de rest van het land er ook mee aan de slag.

Inleverpunten

Komt u maar! Oude donzen dekbedden en kussens kunnen vanaf nu ingeleverd worden bij alle vestigingen van beide kringlooporganisaties.


Meer over Stichting Kringloop Zwolle ontdekken?

Stichting Kringloop Zwolle kringloopwinkels

Gesloten10:00 - 18:00

Nieuwe Veerallee 12, Zwolle

Bekijk meer:kringloopwinkels

Hoog bezoek! Koningin Máxima is in Zwolle, ín glitterjurk

Koninklijk bezoek vandaag! Koningin Máxima, erevoorzitter van het platform Méér Muziek in de Klas, i...

Deze Zwolse zaken gingen failliet dit jaar en dit kwam er voor terug

Het leek wel domino dit jaar! De ene na de andere zaak 'viel om'. Echt hoor, het straatbeeld in Zwol...
unnamed (26) (2)

Janiek (21) werkt bij een daklozenopvang: ‘Deze job is niet voor iedereen weggelegd’

Jezelf kunnen wassen, een goed gevulde maag en een warm bed. Het is luxe als je je bedenkt dat niet ...

adv.