Zwolse Marco opent allereerste milkshakebar: ‘Deze plek is vernoemd naar mijn opa’

Door Jamy Kok 19 oktober 2018

Zin in een milkshake? Flinke cravings? Goed nieuws, want Marco Cremers (35) heeft onlangs zijn eigen milkshake- en lunchbar Sjaakie’s Shakes geopend in hartje Zwolle. Wat deze hotspot zo bijzonder maakt is dat hij alle lekkernijen vers bereidt. “En dat proef je”, aldus de trotse eigenaar.

Sjaakie’s Shakes zit ietwat verstopt; deze hidden gem zit namelijk in hetzelfde pand als 101 Winkels. Bij deze ‘milkshake-hotspot’ aan de Nieuwstraat kun je o.a. terecht voor een fijne lunch of een milkshake van écht fruit, boerenijs en biologische volle melk. Een knusse, maar open ruimte waar je bovendien ook prima kunt zitten met je laptop om ‘even’ wat werk te verrichten.

“Mijn zaak is vernoemd naar mijn opa”

Grootouders

Marco’s liefde voor kokkerellen zit er al van jongs af aan in. “Doordat mijn ouders allebei werkten verbleven mijn broertje en ik regelmatig bij mijn opa en oma’’, vertelt de Zwolse ondernemer. “Mijn jongere broertje speelde daar liever met blokken, terwijl mijn interesse vooral uitging naar de keuken én naar lekker eten. Ik kookte altijd graag voor mijn opa.” Marco rondde de Middelbare Hotelschool af, deed ervaring op binnen de horeca en wilde na een uitstap eigenlijk een foodtruck beginnen, al werd dat uiteindelijk een milkshakebar. “Sjaakie’s Shakes is vernoemd naar mijn grootvader.”

De enige echte ‘Milkshake Deluxe’ Foto | indebuurt Zwolle

Milkshake Bar

De reden voor een milkshakebar is volgens Marco zijn voorliefde voor ijs. “Vroeger vond ik milkshakes al lekker. Ik ben altijd een ijsliefhebber geweest en houd van desserts’’, glimlacht hij. Wat bij hem voorop staat is smaak en duurzaamheid. Door gebruik te maken van zoveel mogelijk regionale producten weet de ondernemer zichzelf te onderscheiden. “Alles wordt vers gemaakt. Hier staan de producten niet al klaar voor de verkoop.” Op de menukaart staan o.a. belegde sandwiches, verschillende soorten tosti’s, stokjesijsjes en verse milkshakes en smoothies met echt fruit erin. “Je weet wat erin zit, dus je weet ook ongeveer hoe het smaakt. En dat waarderen mensen.”

Winterperiode

Dat de winterperiode eraan komt weerhoudt Marco niet om dagelijks open te zijn. Sterker nog, hij heeft grootse plannen. Zo hoopt hij in de toekomst winterse producten te krijgen zodat mensen ook voor iets warms bij hem terecht kunnen, zoals soepen en pannenkoeken. “Maar wel pannenkoeken volgens mijn oma’s receptuur’’, lacht hij. “Die zijn namelijk echt lekker!’’ Ook hoopt hij met Sjaakie’s Shakes uit te groeien tot een plek waar elke Zwollenaar is geweest. “Al vind ik het belangrijkste aspect plezier beleven!”

linda en Albert Jan van Groenepassies

Zwolse Linda blogt met vader over planten: ‘Superleuk en bijzonder dat ik dit met hem mag doen’

Wie zegt dat je geen groene vingers kunt hebben als je in een knus appartementje in Assendorp woont?...

Deze bijdrage wordt je aangeboden door 101Winkels Meer over 101Winkels ontdekken?

101Winkels conceptstores

Nu gesloten11:00 - 21:00

*Openingstijden kunnen afwijken tijdens de feestdagen

Nieuwstraat 100, Zwolle

Bekijk meer:conceptstores
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.