Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolse Crista (25) verkoopt sieraden met haar eigen webshop: ‘Het is echt mijn kindje!’

Door Melanie Borgman 9 augustus 2019

Het is een meisjesdroom voor veel vrouwen: prachtige kettingen, armbanden en ringen ontwerpen of verkopen. Ook de 25-jarige Crista uit Zwolle was als klein meisje al gek op sieraden en volgde haar passie door haar eigen (online) boetiek Box of details op te richten. ”Ik volg de trends, maar loop niet met de meute mee.”

Het plan om een eigen onderneming te starten kriebelde bij de Zwolse al een lange tijd. ”Ik wilde altijd al iets voor mijzelf beginnen, maar durfde nooit die grote stap te zetten. Op mijn 25ste verjaardag drong het ineens tot mij door. ‘Straks ben ik tachtig jaar en heb ik nóg niet gedaan wat ik altijd al wilde doen’, dacht ik.” Kort daarna durfde Crista te doen waar ze altijd al van droomde: zich inschrijven bij de Kamer van Koophandel. ”En toen begon het avontuur!”

Kwaliteit en betaalbaar

Na veel research naar de juiste items ging Crista’s webshop afgelopen maart online. ”De sieraden – die ik van te voren heb getest – koop ik in en zijn gemaakt van 925 sterling silver en 14k gold plated. Ik vind een sieraad van goede kwaliteit erg belangrijk, maar het moet ook betaalbaar zijn en daar heb ik gelukkig een balans in gevonden.”

Sieraden uit de ‘Milan’ collectie | Foto: Box of details

Bali, Milan en World collectie

De webshop van Box of details bestaat uit drie collecties en hebben ieder een eigen betekenis. Zo bestaat de ‘Bali’ collectie uit grove items, staat ‘Milan’ voor het minimalistische sieraad en bestaat ‘World’ uit sieraden met schattige manen en sterren. ”De collecties stel ik zelf samen. Hiervoor volg ik de trends, maar ik blijf vooral dicht bij mijzelf. Ik loop niet graag met de meute mee en kies de items die ik zelf écht leuk vind.” Binnenkort lanceert Crista twee nieuwe collecties die Bali, Milan en World gaan vervangen. ”Mensen moeten keer op keer verrast worden.”

 

Tussen al die mooie sieraden heeft Crista natuurlijk zelf ook haar favorieten. ”De Double Trouble ring uit de ‘Milan’ collectie en de Bali Off the Globe ring zijn erg leuk om te combineren. Het populairste item? Dat is Bali Island Life. Een stoere ring die op een Buddha to Buddha sieraad lijkt.”

My Jewellery en JOSH V

Naast dat Crista anderen graag inspireert met haar sieraden, kijkt ze ook vol bewondering naar andere bedrijven. ”De populaire webshop My Jewellery vind ik prachtig! Niet alleen wat ze verkopen, maar ook hoe de eigenaresse het bedrijf heeft opgezet. Zij is namelijk ook begonnen op een zolderkamertje, terwijl ze onlangs weer een winkel heeft geopend in Groningen. Tof, toch? Datzelfde geldt voor Josh Veldhuizen die de succesvolle kledinglijn JOSH V heeft opgericht. Schitterend!”

De sieraden worden verzonden in een zwart, fluwelen geschenkdoosje | Foto: indebuurt Zwolle

Voor het goede doel

Ondanks de toffe sieraden en haar eigen webshop, voelde Crista dat het plaatje nog niet helemaal compleet was. ”Box of details wordt steeds groter en het voelt nu écht als mijn kindje, maar ik wil met de webshop graag iets bijdragen aan de maatschappij. Ik besef mij namelijk maar al te goed hoe dankbaar en gelukkig ik mag zijn met waar ik woon, mijn lieve familie en dat ik in goede gezondheid leef. Helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend en om dat besef te delen wilde ik graag iets doen om anderen te helpen.”

Bij iedere bestelling op Box of details schenkt Crista vijf procent van de opbrengst naar een goed doel. Wow! Op dit moment kun je kiezen voor Stichting DierenLot, KWF Kankerbestrijding en het Rode Kruis. ”Het percentage wil ik nog verhogen naar tien procent en door regelmatig te switchen van goede doelen dragen we allemaal een steentje door mijn sieraden.”

Een sieraad scoren? Klik hier voor Crista’s webshop Box of details.

Meer lezen op indebuurt?

lisa van gelder

Tof! Zwolse Lisa heeft haar eigen kledinglijn: ‘Ik kijk veel naar de koninklijke familie’

De 21-jarige Lisa uit Zwolle is van jongs af aan bezig met fashion. Ze maakt haar eigen kleding onde...

Nadiah en Iliana verkopen handgemaakte scrunchies: ‘We verknipten zelfs de blouse van onze vader’

Handgemaakte scrunchies van tweedehands stoffen in alle soorten, maten en kleuren. Zussen Nadiah (27...

adv.