Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolse basketballer lanceert kledingmerk: ‘Ik ga niet met de trends mee’

Door Marielle Huisjes 20 november 2020

Mike Schilder ken je vast als basketballer bij Landstede Hammers in Zwolle. Maar wist je dat de 26-jarige Zwollenaar dit jaar ook zijn eigen kledingmerk op de markt heeft gebracht? De tweede lading streetwear is 1 november gelanceerd met een livestream. Ruim vijfhonderd ogen waren gericht op Mike en dj Joshlane. “Zoveel kijkers had ik niet verwacht”, aldus Mike.

Zelf droeg Mike altijd grijze of zwarte kleding, naast zijn basketbaloutfit. “Ik wil met mijn ontwerpen iets meer shine geven aan een standaard outfit.” Zo ontstond het idee van MIKL Streetwear.

Een creatieve uitspatting

De abstracte platen op de T-shirts en hoodies maakt hij dus zelf. ”In Adobe Illustrator ga ik los. Mijn hoofd leeg en creëren. Ik ga niet met de trends mee, maar maak wat ik mooi vind. Ik wil zo dicht mogelijk bij mezelf blijven.” Mike omschrijft zijn creaties als vriendschappelijk en avontuurlijk. “Ik hoop hiermee mijn positieve vibes over te brengen en dat mensen zich erin herkennen.” De volgende stap? “Iets meer tekst toevoegen.”

De release party. | Foto: eigen beeld

Groen is het nieuwe zwart

Er zit nog een ander verhaal achter de kleding van MIKL. ”Ik ben door mijn marketingstage bij Cycloon nog bewuster geworden van duurzaamheid. Dit heb ik toegepast in mijn ontwerpen. De T-shirts zijn namelijk van organisch katoen gemaakt. Zo hoef je niet na twee keer dragen alweer iets nieuws te kopen.”

Daarnaast zijn de verpakkingen gemaakt van gerycled plastic. De bezorging wordt gedaan door de fietskoeriers van Cycloon. Mocht je in de middle of nowhere wonen, dan word je pakketje gebracht met de ‘groene’ busjes van DHL. “Ik vind het belangrijk dat we goed met de aarde omgaan. De kledingindustrie is een vervuilende factor. Dus als ik iets kan doen om dit te veranderen, dan doe ik dat. Zo draag ik mijn steentje bij.”

Basketbal en MIKL

Basketbal is zijn passie en is dus ook onderdeel van het kledingmerk. “MIKL Official heeft twee verschillende merken, namelijk MIKL Streetwear en MIKL Basketbal. Ik wil daar in de toekomst wel meer mee gaan doen. Ik merk dat ik er veel energie van krijg. Zo kan ik iets terug doen voor de basketbalverenigingen in Nederland.”

Lees meer:

Marije-binnenkijker-zwolle

Binnenkijken bij Marije in Stadshagen: ‘De wijnpaal is favoriet’

Wit gestucte muren, zwarte details en wat kleurige accessoires. Dat zie je terug in de strakke wonin...
influencers

Like! 5 x deze Zwollenaren hebben meer dan 5K volgers op Insta

Dat Zwolle hip & happening is, wisten wij al. Dat er leuke mensen wonen, óók. Deze Zwollenaren, met ...
Lotte Ushersyndroom

Lotte (30) heeft het Ushersyndroom: ‘Ik wil niet leven alsof ik doodga’

Stel je voor dat je steeds minder ziet en hoort. Voor Lotte (30) uit Zwolle is dit de realiteit. Omd...

adv.