Yes! Dit restaurant is heropend in een totaal nieuw jasje

Aangeboden door Bokkers te Buiten 22 februari 2019

Het is je vast niet ontgaan afgelopen zomer (10 juli): de brand bij ZòXander! aan het Rodetorenplein. Een nachtmerrie voor de eigenaren; alleen de muren stonden nog. Martijn Bokkers en Nicole van Sonsbeek werkten keihard aan een oplossing en nu is het zo ver: restaurant Bokkers te Buiten heeft de deuren geopend! 

Een nieuwe naam, nieuwe kaart en nieuw uiterlijk. Eigenaren Martijn en Nicole zijn weer begonnen met een schone lei. “We moesten wel, want ZóXander! heeft door de brand zijn ziel verloren. De sfeer krijg je niet meer terug,” vertelt Nicole. De nieuwe naam heeft een leuke betekenis: chef Martijn draagt de achternaam Bokkers en het pand is gelegen aan de ‘buitenkant’ van Zwolle.

Foto: Bokkers te Buiten

Bourgondisch genieten

“Bokkers te Buiten staat voor bourgondisch lekker,” zegt Nicole. “Het hoeft niet altijd decadent of uitheems te zijn, als het maar goed is klaargemaakt. We maken alles zelf – soms zelfs de boter – daarom kunnen we heel goed rekening houden met diëten en allergieën. Alles is mogelijk; van lactosevrij tot veganistisch.”

Meer mogelijk

Het bourgondische restaurant biedt veel meer dan je denkt. Je kunt er uitgebreid dineren met mooie producten en decadente wijnen, maar ook plat du jour eten – op alle doordeweekse dagen. Nicole: “Plat du jour is bij ons verantwoord lekker met veel groentes en twee drankjes, voor maar 25 euro per persoon.” Ideaal!

Foto: Bokkers te Buiten

Grotere keuken en terras

Ook de gehele ruimte van het restaurant is omgetoverd. “Er is meer plek, onze keuken is bijvoorbeeld de helft groter geworden. Ook hebben we meer hoge zitjes om beter naar buiten te kijken,” vertelt Nicole. Leuk om te weten: op het terras kun je bourgondisch genieten van de lunch of borrel. “Er is veel meer mogelijk in onze grote keuken.” Denk aan een smaakvol broodje geitenkaas met verse producten of een krokant gegrilde poussin (piepkuiken) met langzaam gegaarde zuurkool, gevogelte jus en huisgemaakte frites. Om je vingers bij af te kluiven!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bokkers te Buiten. Meer over Bokkers te Buiten ontdekken?

Bokkers te Buiten restaurants en horeca

Nu open12:00 - 21:00

Rodetorenplein 16, Zwolle

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.