Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Stephanie (26) en Machteld (25) passen op kids tijdens events: ‘Wij nemen alle zorg uit handen’

Door Melanie Borgman 12 juli 2019

Stel, je bent uitgenodigd voor een bruiloft, een tof evenement of misschien organiseer je zelf wel een groot feest. Wie let dan op de kinderen? Die zorg nemen de 26-jarige Stephanie en de 25-jarige Machteld uit Zwolle graag uit handen met hun eigen bedrijf Nanny’s for a Day: een kinderopvang op locatie.

In een zoete, op elkaar afgestemde outfit ontfermen de Zwolse Stephanie en Machteld zich over tientallen kinderen in de leeftijd van nul tot en met twaalf jaar. ”Overal en op ieder moment is het mogelijk om een kinderopvang aan te bieden. Van bruiloft tot personeelsfeest en van jubileum tot familiereünie. Mensen weten alleen nog niet dat het mogelijk is.”

Van studiegenoot naar collega

Naast Nanny’s for a Day werkt Stephanie bij een kinderthuiszorgorganisatie en een kinderzorghotel voor ernstig zieke kinderen. Machteld is werkzaam als psychomotorisch therapeut in de jeugdzorg. In 2014 studeerden de dames af als gespecialiseerd pedagogisch medewerker en volgden daarna allebei hun eigen weg. De liefde voor kinderen en de droom om een eigen onderneming te starten bleven ze samen delen.

Foto: Nanny’s for a day

Na oneindig veel leuke plannen voor een eigen onderneming hakten Stephanie en Machteld afgelopen april de knoop door om hun droom werkelijkheid te laten worden: een kinderopvang op locatie waar kinderen én ouders ongestoord kunnen genieten van een memorabele dag. ”Ik zag het wel eens voorbijkomen op televisie”, vertelt Stephanie. ”Nanny’s die aanwezig zijn op feesten en de kids van gasten onder hun hoede nemen. Dat was nou precies wat we wilden doen. Niet alleen in Zwolle en omgeving, maar door heel Nederland!”

‘Van ieder feest, maken wij ook een feestje voor de kinderen’

De bekendheid van een nanny op locatie blijkt volgens de dames nog niet zo groot in ons kikkerlandje. ”Mensen weten niet goed wat ze ervan moeten verwachten”, zegt Stephanie. ”We krijgen namelijk wel eens de reactie: ‘Maar ik heb geen kinderen.’ Het betekent dan ook niet dat wanneer men zelf geen kinderen heeft, onze hulp niet nodig is. Denk maar eens aan neefjes of nichtjes op een bruiloft of kinderen van collega’s die willen spelen.”

Foto: Nanny’s for a Day

Knutselen, spelen, boekjes lezen, tekenen, taartjes versieren en dansen. Het kan voor Stephanie en Machteld niet gek genoeg. ”Van ieder feest maken wij ook een feestje voor de kinderen. We bekijken het feest dan ook door de ogen van een kind en stemmen het programma af in goed overleg. Zijn er bijvoorbeeld kindjes die een middagdutje moeten doen? Dan nemen we extra campingbedjes mee.”

Goede planning

Wat volgens de nanny’s vooral erg belangrijk is, is een goede planning. ”Met kinderen vliegt de tijd voorbij. Daarom is goed communiceren en een duidelijke planning echt een must”, zegt Machteld. ”Het zou toch zonde zijn als je nét de trouwceremonie mist?” Naast het enthousiasme vullen de dames elkaar ook aan wanneer dat nodig is. ”Machteld kan goed omgaan met kids die wat drukker zijn”, zegt Stephanie. ”En ik houd enorm van het verzorgen van de kinderen. Uiteindelijk zorgen we samen voor een geslaagd en onbezorgd feest.”

Foto: Nanny’s for a Day

Het allereerste event voor de nanny’s is inmiddels achter de rug en wat zijn ze trots. ”Het is geweldig om dit met Stephanie te mogen doen”, zegt Machteld. ”Daarnaast vertrouwen ouders hun kind aan ons toe en dat vind ik gewoon heel speciaal!”

Kinderfeestjes organiseren

De meiden zijn nog maar net van start, maar barsten van de ideeën. Wat de toekomst gaat brengen weten ze nog niet precies, maar de plannen om het bedrijf uit te breiden zijn er zeker. ”Naast een kinderopvang op locatie lijkt ons het organiseren van kinderfeestjes ook erg leuk. Het bedenken en plannen kost ouders veel tijd. Hoe fijn is het dan om alle zorg van een ouder uit handen te nemen? Het zijn wilde plannen hoor, maar voor nu vieren we vooral graag feestjes met de kids.”

Binnenkort een bruiloft, een jubileum of een ander evenement waar je Stephanie en Machteld bij kunt gebruiken? Bekijk dan de website van Nanny’s for a Day voor meer informatie.

Ook interessant op indebuurt:

parkpaviljoen-de-wezenlanden

Op pad met kids? Deze Zwolse hotspots zijn volgens locals zéker het bezoeken waard!

Iedere week vragen we een Zwollenaar het hemd van het lijf over zijn of haar favoriete plekken in de...

De populairste babynamen in Zwolle van 1970 tot nu

Heet jij Johannes, Johanna, Thomas, Lucas of Monique? Dan ben jij in Zwolle zeker niet de enige. Dez...

adv.