Rob runt Blue Heart Tattoo in hartje Zwolle: ‘Ik heb al meerdere Peperbussen gezet’

Door Jamy Kok 15 maart 2019

There’s no place like home. Maar bij tattooshop Blue Heart Tattoo van Rob (34) voelen mensen zich al gauw thuis. Hier kunnen mensen gerust langskomen voor een praatje en een kop koffie – én uiteraard een fraaie tatoeage. “Dat ik er geld mee verdien is mooi meegenomen, maar het belangrijkste vind ik dat de klant met een happy gevoel naar huis gaat.”

Na ongeveer 3 jaar te hebben gewerkt in verschillende steden, waarvan het laatste anderhalf jaar in Rotterdam, besloot Rob om zijn eigen tattooshop te openen in hartje Zwolle. De voornaamste reden om deze beslissing te maken was het gemis van zijn gezin: hij woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in de Hanzestad. “Na bijna twee jaar was ik het reizen zat. Ook had ik weinig tijd voor mijn gezin en wilde ik graag weer in de buurt werken’’, vertelt Rob. Op een dag stuitte hij op het lege pand tegenover de Peperbus en besloot hij om voor zichzelf te beginnen.

Begrip

Inmiddels is Blue Heart Tattoo een enorm begrip geworden. Menig Zwollenaar gaat er graag naartoe om zijn of haar tattoo te laten zetten. Wat Rob’s geheim precies is? “Goede tatoeages zetten’’, lacht de tatoeëerder. Bij Blue Heart Tattoo is iedereen welkom. De tattooshop is gevestigd in een leuk pand met een open uitstraling met een goede sfeer, hierdoor ligt de drempel erg laag en kunnen mensen makkelijk binnen komen. Niet alleen voor een tattoo, maar ook om een praatje te maken en gezellig een kop koffie te drinken.

Voor Rob is het belangrijk om tattoos te zetten zoals ze eruit horen te zien. Een mooi solide exemplaar dat de tand des tijd goed doorstaat. “Dat ik er geld mee verdien is mooi meegenomen, maar het belangrijkste vind ik dat de klant tevreden naar huis gaat. Iemand komt hier met een wens en ik probeer daar iets moois van te maken. Ik ben hier voor de klant en niet voor mijn eigen ego.’’

‘Het gaat niet alleen om de centen, maar om de liefde voor tattoos’

Voor een echte Zwollenaar uit Zwolle Zuid | Foto Indebuurt Zwolle

Een blauw hart

In de tattoowereld komt de term ‘een blauw hart’ regelmatig voor. Het betekent dat iemand een passie heeft voor tattoos en het vak als tatoeëerder. Zo ontstond ook de naam Blue Heart Tattoo voor de shop van Rob. “Ik was als klein jongetje al gek op tekenen. Ik kom uit Wezep en daar werd creativiteit niet echt gestimuleerd op school. Toch bleef ik tekenen en ontwerpen, maar pas na de geboorte van mijn dochter ben ik serieus gaan nadenken over een toekomst als tatoeëerder. Zo heb ik de geboortekaarten van mijn kinderen zelf getekend, maar ook tatoeages ontworpen voor verschillende mensen. Op die manier ben ik de tattoowereld ingerold en de rest is geschiedenis.’’

Voor de echte Zwollenaar

Als diehard Zwollenaar kun je ook terecht bij Blue Heart Tattoo om een écht Zwols plaatje te laten vereeuwigen op je lichaam. “Ik heb al meerdere Peperbussen gezet, het kerngetal en het Zwolse schild”, meent Rob. Mensen komen zelfs langs voor het logo van zijn zaak (het hart) en dat raakt hem. “Omdat ze zich zo verbonden voelen met de shop. Een eer voor mij, maar dat geldt natuurlijk voor elke tattoo!”


Meer over Blue Heart Tattoo ontdekken?

Blue Heart Tattoo

Vandaag gesloten

Ossenmarkt 25, Zwolle

Nadiah en Iliana verkopen handgemaakte scrunchies: ‘We verknipten zelfs de blouse van onze vader’

Handgemaakte scrunchies van tweedehands stoffen in alle soorten, maten en kleuren. Zussen Nadiah (27...

adv.