Hetty en Pietro stoppen met D’Andrea’s in Zwolle, maar krijgen opvolgers
Hetty en Pietro D’Andrea nemen na ruim vier jaar afscheid van hun horecazaak D’Andrea’s in hartje Zwolle. Het Italiaanse restaurant…
L’église. Dit is de naam van een nieuw restaurant dat je vanaf augustus in hartje Zwolle vindt. Niek van Leeuwen en Kira Wallé nemen D’Andrea’s over en maken er een nieuwe horecazaak van. “We kijken er enorm naar uit om straks te beginnen”, zegt het horeca-echtpaar.
Sinds 1 mei kunnen gasten online reserveren voor L’église. Dat hebben Niek en Kira naar eigen zeggen wel geweten. “In de eerste 24 uur boekten zo’n 600 mensen. We zitten voor de eerste vijf zaterdagen vol en volgens mij voor de vrijdagen ook. Dat zijn reserveringen voor over drie maanden en er zijn mensen die nog later reserveerden. We zijn er heel blij mee dat we zo worden ontvangen”, zegt Niek.
Niek en Kira zijn geen onbekenden in de horecawereld: Niek werkte voor verschillende toprestaurants en Kira komt uit een horecanest. Het horeca-echtpaar werkt nu nog bij Het Buitenhuys in Heino, maar stopt daar straks. “We weten dat mensen ons weten te vinden, we zijn hier niet nieuw. Mijn roots ligt hier, in ben geboren in Hattem. Kira komt uit Amsterdam, die wilde gelukkig met mij mee naar Zwolle. We kennen ook veel Zwolse ondernemers, dus we hebben misschien ook een beetje de gunfactor. Maar dat we zoveel boekingen zouden krijgen, hadden we niet verwacht. Misschien alleen gehoopt”, zegt Niek.
Het horecastel werd verliefd op het Italiaanse D’Andrea’s, midden op het Bethlehemkerkplein. Een restaurant dat sinds 2018 gerund wordt door Hetty en Pietro D’Andrea, die nu ermee stoppen. Niek: “De sfeer in dat restaurant past goed bij het plein. Het heeft een beetje een mediterraans sfeer, wij maken het Frans. Wij hebben veel met de Franse keuken. De basis van de gerechten die ik maak zijn Frans en Kira gebruikt veel Franse wijnen. De romantische sfeer die je op het plein hebt, proberen we te versterken met onze naam L’église.”
1 juli krijgen ze de sleutel, 1 augustus gaat het restaurant open. “De zaak heeft nu een Italiaanse look, maar we willen onze eigen identiteit eraan geven. Daarom kiezen we voor een nieuwe naam, zodat we onze eigen stempel erop kunnen drukken. Dat je niet binnenkomt en denkt: waarom zie ik Pietro (de mede-eigenaar van D’Andrea’s, red.) niet in de keuken? Het moet hetzelfde restaurant worden waar mensen graag kwamen. Het mag geen slap aftreksel zijn van D’Andrea’s”, zegt Niek. Ze geven aan dat het restaurant straks een ‘moderne, jongere, Franse uitstraling’ krijgt.
Lees verder onder de foto.
Hoewel de zaak L’église heet, is straks niet álles Frans. “De basis van de keuken wordt Frans, maar we breiden uit met gerechten van over de hele wereld”, zegt Niek. “We gebruiken streekproducten die geïnspireerd zijn op gerechten van over heel de wereld”, vult Kira aan.
Het duo begint met vier- en vijfgangenmenu’s. “Dat vinden we overzichtelijk. Gasten krijgen een avondvullend programma. Je krijgt er ook wat hapjes bij. Denk aan amuses en broodmomenten”, zegt Niek.
Het restaurant opent straks eerst voor diner van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 16.00 uur. Reserveren kan al online, maar dat hoeft niet. “We willen ook het restaurant zijn waar mensen op de dag zelf langslopen en vragen of er nog een plek is. Je kan dus ook lekker aanwaaien. We hebben veel energie en er zin in!”
In onze gids
Populaire rubrieken