Monuta Uitvaartverzorger Robert: ‘Het afscheid hoeft echt niet plaats te vinden in een uitvaartcentrum’

Aangeboden door Monuta Zwolle 23 oktober 2018

Als je iemand verliest, zijn zorgen rond de uitvaart het laatste wat je nodig hebt. Wij gingen in gesprek met uitvaartverzorgers Robert Schepers, Elise Weda en Margriet Krook om te zien hoe Monuta Zwolle die zorgen uit handen neemt.

Meedenken tot in de kleinste details

“Het mooie”, zegt Robert, “aan de uitvaartverzorgers van Monuta, is dat we allemaal lokale inwoners zijn. We kennen jouw stad, de lokale gebruiken, de mensen.” Dat is fijn, want als je overdonderd bent door het verlies van een dierbare, heb je iemand nodig die tot in de kleinste details met je meedenkt.

“Wij zorgen ervoor dat je binnen jouw budget het afscheid realiseert dat perfect bij je past. Dit kan al in een voorgesprek, waarin je jouw wensen vastlegt en de uitvaartverzorger een transparante kostenbegroting voor je maakt. Je kunt je uitvaartwensen ook online vastleggen, dat is vrijblijvender. Het belangrijkste is dat je op tijd zorgt dat jouw wensen niet verloren gaan. We zien regelmatig hoeveel rust het geeft als nabestaanden weten dat ze het precies doen zoals de overledene het gewild had.”

“Een uitvaart is een belangrijk rouwproces en dat moet helemaal naar wens zijn. Zodat je vanuit daar verder kunt gaan en niet achteraf met een naar gevoel zit over wat er niet goed is gegaan.”

Er kan meer dan je denkt

Zo hoeft een afscheid echt niet plaats te vinden in een uitvaartcentrum, hoeft het vervoer geen standaard rouwauto te zijn en mag je de koffie met cake rustig vervangen met een high tea of bitterballen.

“Er is veel meer mogelijk dan mensen vaak denken”

Elise: “Misschien wil de overledene dat iedereen samenkomt in zijn favoriete kroeg. Was iemand schilder, denk dan bijvoorbeeld aan het vervoeren in de eigen bestelbus. Had de overledene tuinieren als hobby? Laten we dan een rouwboeket maken van bloemen uit eigen tuin. “We hebben meegemaakt dat mensen graag op een bankje bij een grote vijver in Kranenburg bij elkaar wilden komen. We hebben toen een geluidsbox meegenomen en daar in kleine kring afscheid genomen. Er is veel meer mogelijk dan mensen vaak denken.”

Ontzorg je nabestaanden

Driekwart van de Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Niet onverstandig, want een uitvaart kost gemiddeld al gauw tussen de 6.500 en 11.000 euro. “Lang niet iedereen heeft dit zo op zijn rekening staan. Met een uitvaartverzekering neem je dus veel zorgen voor nabestaanden weg.”

Heb je nog nooit nagedacht over de kosten van een uitvaart? Vul dan eens jouw wensen in op de uitvaartkostenmeter van Monuta. “De uitvaartkostenmeter geeft een realistisch beeld van de kosten van een uitvaart en helpt je inzien of een uitvaartverzekering voor jou een goede keus is. Je bent ook altijd welkom om een afspraak bij Monuta te maken voor een voorgesprek of een uitvaartwensengesprek. Binnen vierentwintig uur ontvang je dan een kostenbegroting waarin al jouw wensen rondom de locatie, diensten en verzorging zijn verwerkt.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Monuta Zwolle. Meer over Monuta Zwolle ontdekken?

Monuta Zwolle uitvaartcentra

Boeierweg 13, Zwolle

Bekijk meer:uitvaartcentra

adv.