Metamorfose voor Brasserie Jansen: ‘Ik had duidelijk last van de seven year itch’

Aangeboden door Brasserie Jansen 17 januari 2019

Lichtelijke paniek bij Zwollenaren afgelopen week, want Brasserie Jansen was gesloten. Gelukkig duurde het maar een weekje dat we het zonder de lekkernijen van Jansen moesten doen. “Ik had duidelijk last van een ‘seven year itch'”, lacht eigenaresse Andrea. “Brasserie Jansen bestaat in april zeven jaar en het was echt tijd om alles op te frissen.” 

Eigenlijk was het alleen de bedoeling om de houten vloer aan te pakken. “Na zeven jaar was de vloer helemaal zwart ingelopen en was het tijd om deze opnieuw te schuren en te lakken, maar dan moet je sowieso drie dagen dicht. Toen dacht ik, dan kan ik net zo goed gelijk alles aanpakken”, vertelt Andrea.

Van kleine details tot eyecatcher

Het is niet zodanig veranderd dat je de brasserie niet meer herkent. “Het moet wel Brasserie Jansen blijven”, laat Andrea weten. “Zo is de groene kleur in het interieur gebleven, maar heeft alles nu dezelfde kleur groen. Is alle verlichting vervangen door een warmere kleur, hebben we groot onderhoud gehad in de keuken en heeft alles weer een likje verf gehad om het op te frissen. Dit zijn misschien dingen die niet opvallen bij mensen, maar ‘the devil is in the details’ zeg ik altijd. De details moeten goed zijn, want je ziet het misschien niet gelijk, maar als mens voel je wel of iets niet klopt.”

Gelukkig houden we onze vertrouwde Jansen, toch heeft Andrea ook opvallende dingen aangepakt. “Het pronkstuk is toch wel de zwarte kast met spiegelwand achter de bar. De kast is nu echt een eyecatcher met de zwarte omlijsting en de mega grote spiegel. Maar ook het grote marmeren blad dat op de leestafel is gezet. Nu kunnen er nog meer mensen aanzitten of kun je gezellig met een grote groep komen eten”, vertelt Andrea met een lach op haar gezicht.

Brasserie Jansen
Brasserie Jansen aan de Nieuwe Markt | Foto: indebuurt Zwolle

Eet wanneer je er zin hebt

Brasserie Jansen is dan ook heel toegankelijk voor iedereen. “Het klinkt misschien een beetje cliché, maar het moet echt als een huiskamer voelen. We hebben hier geen doelgroep en dat wil ik ook niet. Het is een tweede huiskamer waar jong, oud, student en zakenman een kopje koffie drinkt tijdens het flexwerken, zomaar een toetje eet, een borrel doet of uitgebreid luncht, dineert of ontbijt.”

En het maakt dan niet uit wanneer je zin hebt in dat ontbijtje of toetje, want je kunt de hele dag door alles bestellen. “Eet wanneer je zin hebt, is het motto van Brasserie Jansen. De keuken is elke dag open van 10 tot 10 en dan kun je de gehele kaart bestellen. We hebben eerlijk en goed eten. Lekker simpel eten met Italiaanse invloeden. Zo hebben we bijvoorbeeld oer-Hollandse bitterballen, maar ook huisgemaakte Italiaanse bitterballen met geitenkaas, risotto en truffel.”

Halve gerechten

Wat Brasserie Jansen nog meer bijzonder maakt is dat je ‘halve’ gerechten kunt bestellen, letterlijk! “Als je bijvoorbeeld zin hebt in een hamburger kun je dus een halve burger bestellen, in plaats van dat je een hele burger krijgt. Of je bestelt een halve portie als voorgerecht of gewoon als hapje bij de borrel. Hierdoor kun je zelf bepalen hoeveel, wat en wanneer je eet. En je laat zo ook niet de helft staan, omdat het te veel is.”

Leuk weetje: wist je ook dat ze ‘take away’ hebben bij Brasserie Jansen? “De ‘take away’ is lekker makkelijk voor even snel een broodje, koffie of verse jus voor ontbijt/lunch of een flesje wijn met snack voor ’n picknick aan de stadsgracht.”Deze bijdrage wordt je aangeboden door Brasserie Jansen. Meer over Brasserie Jansen ontdekken?

Brasserie Jansen

lunch

Nu open10:00 - 22:00

Nieuwe Markt 14, Zwolle

Bekijk meer:lunch

adv.