Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Leonardo (21) focust met nieuw restaurant op nachtelijk publiek: ‘Ik ben elke dag tot laat open’

Door Hilke Vos 7 augustus 2020

Een fris nieuw restaurant, momenteel nog ‘in de steigers’, pal naast begrip café De Hete Brij in hartje Zwolle. De jonge ondernemer Leonardo Molina (21) vindt het spannend, maar heeft ook zin in de aanstaande opening van ‘zijn’ Leonardo’s, waar je zelfs na middernacht nog kunt langswippen voor een pizza. “Ik probeer wat unieks te doen.”

Zijn ouders hoopten dat hij advocaat werd, maar Leonardo wist tien jaar geleden al dat hij ooit zelfstandig ondernemer zou worden. Na de nodige horeca-ervaring opgedaan te hebben bij diverse restaurants besloot de Zwollenaar dat het tijd werd zijn droom te verwezenlijken, een eigen zaak runnen. Hij koos ervoor een restaurant met bezorgdienst te openen in de binnenstad. “De horeca is voor mij bekend terrein”, vertelt Leonardo. “Daarnaast vind ik het een mooie sector. Je leert flexibel te zijn en weet wat hard werken is.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Er wordt druk geklust. Foto | indebuurt Zwolle

Leonardo stuitte dankzij zijn makelaar op een fraai pand aan de Nieuwe Markt, waar eerder het Vietnamese restaurant Pho Kitchen zat. “Ik was meteen enthousiast. Ik wist wat ik hier wilde beginnen: een pizzeria met ook döner en spareribs op het menu. Eigenlijk een combinatie van een paar goedlopende concepten.”

Strak en modern

Inmiddels wordt het pand flink opgepept. “We zijn er maar druk mee”, lacht Leonardo. “Er moest echt veel gebeuren, maar er zit inmiddels schot in de zaak.” De boel is gestuct, er zijn nieuwe wanden geplaatst en op de grond liggen keramieken tegels. “Een beetje die Italiaanse stijl, maar dan wel strak en modern”, legt hij uit. “Verder hoop ik met de verlichting en kleuren straks een warm gevoel over te brengen.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding

Zo ziet het restaurant er straks ongeveer uit. De keramieken tegels liggen er al. 3D visuals Design by edp-interiors | Beeld – Facebook Restaurant Leonardos

Pizza Oreo

De jonge ondernemer wil zich vooral op de massa richten. “Een goede hap voor een prima prijs. Je kunt hier altijd binnenstappen en aanschuiven voor wat lekkers, zoals een pizza voor acht euro of een broodje döner voor vijf euro. Of iets bestellen, want we bezorgen ook.” Daarnaast hoopt hij onderscheidend te zijn. “We zijn 24/7 tot twee uur ’s nachts open. In bijna alle restaurants eet je tussen 18.00 en 20.00 uur, maar hier kun je zelfs na middernacht nog ‘dineren’. Ik probeer dat Spaanse ritme te evenaren.” Ook vrij uniek, meent hij tot slot, pizza Oreo en pizza KitKat op de kaart. “Dat vind je nergens anders in deze stad. Lachen, toch?”

Bezorgdienst op één

Door corona gaat Leonardo later open dan gepland. “Dat komt vooral doordat onderdelen voor het restaurant niet op tijd zijn. Leveranciers leveren minder snel door de crisis. Zo wacht ik bijvoorbeeld al best lang op de keuken.” Hij lacht. “Is toch vrij essentieel voor een restaurant.” Voor nu mikt hij qua opening op begin september. Zijn bezorgdienst hoopt hij echter eerder aan te kunnen bieden. “Als ik maar zo snel mogelijk aan de slag kan, want hoe spannend ik het ook vind, ik wil iets unieks neerzetten.”

Voor een tweede lockdown is de Zwollenaar best bang. “Mijn bezorgdienst wordt mijn eerste focus, als die maar op orde is. Dat is niet voor niets, want als mijn restaurant door nieuwe coronamaatregelen moet sluiten – of zelfs niet eens meer open mag, kan ik in ieder geval blijven bezorgen. Wat er ook gebeurt, ik ga honderd procent knallen.”

Klik hier voor updates over Leonardo’s.

Lees ook:

turks restaurant bosporus

Vader en zoon openen Turkse eetgelegenheid in centrum: ‘Dit miste nog in Zwolle’

Een menukaart propvol Turkse specialiteiten, passende muziek, een verfraaid pand. Na maanden ploeter...
Bergsma Vouwfietsen

Zwols koppel start vouwfietsenwinkel: ‘We zijn de eerste in Europa!’

Fietsen was niet per se hun passie, maar ondernemen zat altijd al in de genen. Pieter en Helena Berg...
lakeside terras

Chillen bij Lakeside Zwolle: ‘Hier krijg je gelijk een vakantiegevoel!’

Hangend in de loungebank met uitzicht over de Wijthmenerplas lijkt de tijd stil te staan. Eén stap o...

adv.