Lekker knus bij de open haard en óók heel veel besparen op je stookkosten? Kan gewoon!

Aangeboden door Heatdesign 23 december 2018

Het is koud, nat, guur: echt december. Dan wil je toch niks liever dan ’s avonds voor de warme kachel of open haard zitten met je lief, kind of hond én een grote kop thee. Probleempje: je hebt geen open haard! Je wilt er wel graag één, maar je weet niet waar te beginnen of denk je dat het vrij prijzig is of milieuvervuilend is. Wij hebben de oplossing voor je: Heatdesign hout- & pelletkachels.

Heatdesign volgt de modernste technieken en ontwikkelingen op gebied van verwarming. Hierdoor geven ze jou niet alleen de gezelligheid van een hout- of pelletkachel, maar zorgen ze ook voor aanzienlijke besparing van minstens 30% op je stookkosten, wat er weer voor zorgt dat je deze investering terugverdient. Worden we blij van!

heatdesign kachels
Eén van de mooie kachels van Heatdesign in een woonkamer | Foto: Heatdesign

Van besparingen tot subsidie

Het eerste waar je vaak aan denkt bij een open haard is zo’n sfeervol en ouderwets element in huis, maar dat is niet heel praktisch en milieubewust. Van deze gedachte gaan we je gelijk verlossen. Want bij Heatdesign zorgen ze met een hout- of pelletkachel voor een gesloten vuur met begrensde uitstoot. Ze zijn zelfs te koppelen aan je centrale verwarming in combinatie met een zonneboiler. Met allerlei soorten kachels voor zowel voor binnen je woning als voor buiten in je tuinhuis. Kijk dat is nog eens handig, want dit zorgt er niet alleen voor dat alle ruimtes – die zijn voorzien van radiators – verwarmd worden, je bespaart ook nog eens superveel op stookkosten. En er is genoeg keuze in designs, maar liefst zeventig (!) verschillende. Zowel grote en kleine kachels, dus ook voor als je in een klein Zwols huisje woont.

heatdesign kachels
Foto: Heatdesign

Pellet vs. hout

Door de sterk verbeterde technologie van hout- en pelletkachels is het uitstoten van roetdeeltjes zo goed als verleden tijd. Op dit moment is de pelletkachel de meest efficiënte en duurzame manier om je huis te verwarmen. Dus, wil je helemaal voor duurzaam en energiezuinig gaan? Ga dan voor een pelletkachel. Het staat misschien iets moderner in je huis dan een houtkachel, maar je krijgt wel € 500,- na aanschaf van een pelletkachel. Weetje:  Een pelletkachel dankt zijn naam aan het feit dat hij brandt op pellets. Pellets zijn samengeperste en fijngemalen brokjes houtafval afkomstig uit de bosbouw en de houtindustrie.

Naast dat je een pelletkachel kunt aansluiten op de centrale verwarming, warmt het ook je kraanwater op en is het geschikt voor vloerverwarming. Hergebruik van afval uit de milieuketen ziet de overheid graag en helpt je daarom bij de investering door subsidie te geven.

heatdesign-sfeer-1
Foto: Heatdesign

Designs

Zoals we al eerder aangaven, is een pelletkachel vrij strak qua design. Heatdesign heeft pelletkachels van het Italiaanse merk Moretti die heel erg gericht zijn om mooie en uiteenlopende designs. Van ultra modern tot iets meer richting klassieke designs. Ga je toch voor een houtkachel, dan moet je als eerste bepalen of je een inbouwkachel wilt of een losstaande kachel van bijvoorbeeld gietijzer, staal of speksteen. Een inbouwhoutkachel wordt in een muur of scheidingswand gezet, of wanneer je al een bestaande open haard hebt, wordt hij daar ingezet. Maar je kunt dus ook een houtkachel kiezen die los in de ruimte staat. Ze nemen niet veel plaats in en zijn er in alle mogelijke vormen, stijlen en maten.

heatdesign-sfeer-5
Foto: Heatdesign

Nieuwsgierig en meer weten?

Nieuwsgierig geworden naar welke kachel bij jouw huis past en wat de beste mogelijkheden zijn voor jou? Wandel dan even bij Heatdesign binnen en stel al je vragen, kun je gelijk alle modellen in het echt zien. Je mag natuurlijk ook altijd even bellen. Ze helpen je hoe dan ook graag om een zo goed mogelijke keus te maken.

foto moretti (1)
Foto: Heatdesign

Leuk om te weten

Wist je dat ze ook houten of aluminium overkappingen hebben onder de naam Olja Houtbouw. Zo zit je er niet alleen binnen warmpjes bij in de winter, maar ook buiten in je tuin en lekker droog of als bescherming tegen de zon in de zomer. Zo kun je een overkapping laten installeren binnen één a twee dagen (ook na werktijd mogelijk) of zelf aan de slag gaan met een bouwpakket naar keus. Alles is mogelijk.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Heatdesign. Meer over Heatdesign ontdekken?

Heatdesign speciaalzaken

Industrieweg 10 a , Nunspeet

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.