Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Justin (32) is manager en boeker: ‘Met een Zwolse band op tour door Engeland, hoe tof!’

Door Frances Bensink 22 november 2019

De Zwolse Justin Buffinga is een echte regelneef. Hij is boeker, organiseert festivals, heeft in de jury gezeten bij wedstrijden als Stairway to Hedon en de Wraak van Salland en ondersteunt bands bij het maken van merchandise. ”Ik zie overal mogelijkheden!”

Rock & Roll

Justin werkt voor SOZ Concerts, wat staat voor Sound Of Zwolle. Hier begon hij als stagiair. In die tijd was hij ook bezig met het opzetten van een festival. ”Ik kreeg er studiepunten voor. Het heette het Rock & Roll-festival, er kon geskate worden en er speelden verschillende bandjes.” Het event groeide uit tot een heus begrip, de laatste editie was in 2011.

Maar Justin organiseert nog steeds festivals, zoals het internationale Heavy Psych Sounds Festival, dat zowel in Londen, Parijs en Antwerpen wordt georganiseerd en in maart 2020 door Justin in Deventer wordt neergezet.

Space bier

Inmiddels verzorgt hij ook het management van verschillende bands, zoals de band Komatsu en Magnetic Spacemen. Met deze Zwolse band is Justin al eens op tour geweest in Engeland, en dat staat weer op de planning. Magnetic Spacemen maakt energieke garage rock. ”Het is een wat harder genre muziek.”

Justin’s creatieve ideeën leggen hem geen windeieren. ”De voormalige gitarist van Magnetic Spacemen brouwde op zolder zijn eigen bier. Ik zag gelijk mogelijkheden!” Hij schakelde een Friese Bierbrouwer in – De Kleine Beer – en zo ontstond het ‘Space Bier’. ”Het is een blond biertje, vooral geschikt voor de lente.” Het speciaalbiertje werd verkocht om geld in te zamelen voor de nieuwe plaat van de band en was onder andere verkrijgbaar bij Jacks Music Bar. ”We hebben wel zo’n duizend euro aan bier verkocht!”

Regelneef

Wat het leukste is aan Justin’s werk? ”Dat ik alleen maar bezig ben met wat ik leuk vind. Doordat ik de optredens regel, kan ik regelmatig gratis naar gave festivals en shows. Daarnaast is het geweldig om te zien wanneer al dat harde werk zijn vruchten afwerpt. Ik ben een regelneef en het is ontzettend leuk als je ziet dat jouw plan werkt!”

adv.