Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jet staat 25 jaar tussen de bh’s: ‘Het is meer dan alleen lingerie verkopen’

Door Hilke Vos 18 oktober 2019

Een kwart eeuw tussen de luxe bh’s en gewaagde bodysuits. Jet maakt haar exclusieve lingeriewinkel Lajet tot een begrip in Zwolle en ver daarbuiten, met ‘in de schappen’ de betere merken. “Al vijfentwintig jaar is mijn voornaamste doel om vrouwen zich mooi te laten voelen.”

Ooit een carrière in het kappersvak, maar door gezondheidsredenen een switch naar een eigen lingeriezaak. De geboren en getogen Hattemerbroeker wilde altijd al een boetiekwinkel met lingerie in het luxe segment. “Vond ik vroeger al heel mooi”, zegt Jet. “Een fraai setje biedt comfort, tilt je op. Het geeft het gevoel dat je er mag zijn, ook als je een maatje meer hebt.”

Primeur

En zo geschiedde: in 1994 opende Jet, inmiddels een Blauwvinger in hart en nieren, haar winkel Lajet Lingerie aan de Luttekestraat in hartje Zwolle. “Een primeur in het land destijds. Alleen in Amsterdam had je een soortgelijke winkel, maar verder zag je nergens van die hele luxe lingeriewinkels met dergelijke frontpresentatie zoals in mijn zaak, met toch ook wel de wat pikantere setjes.”

lajet lingerie2
Foto | Jacco van Ommen

Geen kinderhandjes

Bij Lajet shop je exclusieve merken als Ambra, Chantal Thomass, Eprise, Lise Charmel en Pleasure State. Verder herbergt de winkel ook een badmode-afdeling en een gedeelte vol nachtkleding. “Bijna alles wordt in Europa gemaakt, bijvoorbeeld bij een kantfabriek in Italië’, legt Jet uit. “Er komen geen kinderhandjes aan te pas, alles is heel duurzaam.” Dat je wat meer betaalt, komt volgens Jet doordat alle collecties met de pen ontworpen worden. “Librije-gangers weten ons goed te vinden voor een chique lingeriesetje tijdens hun nachtje weg. Al is mijn doelgroep verder heel breed hoor.”

Vakmanschap

Jet’s klanten komen uit heel Nederland. “Voor de sfeer, de gastvrijheid en een stukje vakmanschap, zeggen ze altijd. Laatst kwam een man uit Amsterdam speciaal hierheen om een cadeaubon te halen voor zijn vrouw, die hier altijd graag lingerie komt shoppen. Tijdens het afrekenen zei hij dat hij snapte waarom zijn vrouw altijd naar Zwolle rijdt. Dat streelt toch wel mijn ego.”

Ook bouwt Jet met sommige klanten echt een band op. “Al sinds het begin van Lajet heb ik een vrouw als klant die hartpatiënt is. Het is voor haar een hele opgave om hier te komen, maar ééns in de zoveel tijd komt ze toch langs voor een nieuwe bh. Want ze vindt het hier prettig, mooi hè?”

Gouden tijden

Sinds jaar en dag verkoopt Jet setjes in alle soorten en maten, al verandert de trend in lingerieland nog wel ‘s. Ooit nog uitdagend spul ten tijde van Madonna, daarna Marlies Dekkers als pionier van de trend ‘innerwear as outerwear’. “Dat waren gouden tijden”, lacht Jet. “Iedereen wilde pronken met haar lingerie.” Vervolgens moest het een tijdje wat preutser, om anno 2019 weer volledig uit te pakken. “Nu is de tendens dat mensen hun lingerie graag willen laten zien. Denk aan lingerieparty’s, waar mannen in pak gaan en vrouwen zich hullen in luxe setjes, zonder iets eroverheen. Oh, en fluweel is nu ook in de mode.”

lajet lingerie1
Foto | indebuurt Zwolle

Volgens Jet is het sowieso niet echt een taboe om sexy lingerie te dragen. “Kittige setjes zijn altijd al in trek geweest. Alleen sinds films als Fifty Shades of Grey zijn mensen er meer open over.”

Babbeltje maken

Een winkel die het vijfentwintig jaar uithoudt op een toplocatie is best een zeldzaamheid tegenwoordig, ook gezien de onlinerevolutie. “Ik bied echt een stukje vakmanschap, dat zie je niet zo vaak meer in deze branch. Best wat vrouwen hebben geen idee hoe een bh moet zitten en weten niet welke maat ze hebben.” Al gaat het bij Jet in de zaak om meer dan lingerie verkopen, meent ze. “Ik wil mensen blij maken en zorgen dat ze zich mooi voelen. Babbeltje maken, kopje koffie erbij. Je moet je op je gemak voelen.”

Toekomstplannen

Op naar de volgende vijfentwintig jaar? Dat is wat voorbarig”, lacht Jet. “Maar aan stoppen denk ik echt nog niet hoor, ik ga lekker zo door. Ik wil de komende jaren precies hetzelfde doen: vrouwen zich mooi laten voelen, ongeacht hun maat. Iedereen mag er zijn!”


Meer over Lajet Lingerie ontdekken?

Lajet Lingerie lingeriezaken

Gesloten10:00 - 17:00

Luttekestraat 34 , Zwolle

Bekijk meer:lingeriezaken

Lees ook:

vietnamese loempia

Loempiakraam Holtenbroek al 30 jaar een begrip in Zwolle: ‘Iedereen kent mijn vader’

De Vietnamese loempia, al jaren een zeer bekende snack in ons land. De ouders van Diem Lam-Thai bakk...
paradiso-zwolle

Paradiso al meer dan 50 jaar een begrip in Zwolle: ‘De naam zullen wij nooit veranderen’

Al meer dan een halve eeuw een begrip in Zwolle voor friet, snacks en catering: cafetaria Paradiso, ...

adv.