Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Iris (31) heeft eigen haarstudio in Zwolle: ‘Ik oefende vroeger op mijn barbies’

Aangeboden door Studio Kam & Schaar 8 november 2019

Iris + haar = Studio Kam en Schaar. Bij deze haarstudio in de Rodehaanstraat knippen en kleuren Iris en Margareth je haar. Voor een toffe coupe, moet je hier zijn!

Kappersbloed

Kapster worden, van jongs af aan was het Iris haar droom. ”Eerst moesten mijn barbies eraan geloven en vanaf mijn twaalfde waren ook vrienden en familie ‘proefkonijnen’ voor mijn knipkunsten,” vertelt de kapster. ”Ik vraag me wel eens af of mijn dochtertje ook kappersbloed heeft.”

Studio Kam en Schaar maakt een vliegende start in mixstore Pistache, maar daar ”groeide ze op een gegeven moment uit.” Nu kun je de salon vinden in de Rodehaanstraat, midden in de binnenstad. ”Het is een mooi pand op een centrale locatie, je loopt zo naar binnen!”

Vrijheid

Het eigen baas zijn bevalt Iris goed. ”Je hebt veel meer vrijheid en bepaalt zelf je tijden. Wij zijn bijvoorbeeld om de week open op maandag. Dat is niet zo gebruikelijk in het kappersvak, maar we merken dat er veel vraag naar is. ”

Foto | Margareth Sikkens

Iris is vier dagen per week met kam en schaar in de weer, collega Margareth ondersteunt haar sinds begin februari. ”Ik zocht een collega om mijn zwangerschapsperiode op te vangen. Dat heeft Maggie toen gedaan.” Iris en Margareth leerden elkaar kennen toen ze bij dezelfde kappersketen aan de slag gingen. ”Ik knipte Margareth’s broer, hij zei toen: hé, je moet bij Iris gaan solliciteren!”

No-nonsense

Inmiddels werken de twee naast elkaar bij Studio Kam en Schaar, waar het vooral heel gezellig is. ”De salon zit dikwijls vol, maar het is hier nooit te druk.” Iedereen is welkom in de studio van Iris en je krijgt een eerlijk advies. Wel fijn om te weten of dat toffe kapsel wel bij jouw gezicht en type haar past. ”We denken graag mee”, geeft Iris aan.

Foto | Margareth Sikkens

Ook ben je er bij Studio Kam en Schaar van verzekerd dat je nooit teveel betaalt. Hier wordt gewoon goed geknipt, voor een fijne prijs, want ”het moet voor iedereen leuk blijven!” Mannen en vrouwen betalen dus gewoon hetzelfde. ”Met een mannenkapsel ben je minstens zo lang bezig als met een vrouwencoupe. Waarom zouden we dan onderscheid maken in de prijs?” Een salon met een no-nonsense mentaliteit, wij zijn fan!

Natuurlijk

Heb je slechte ervaringen met agressieve haarverf? De producten die Iris en Margareth gebruiken in de salon zijn zo natuurlijk mogelijk.”Onze haarverf is ammonia-arm, dit is mild voor huid en haar en goed voor het milieu!” Alles is honderd procent PPD-vrij van sulfaten en parabenen. Hierdoor hoef je niet bang te zijn voor een allergische reactie, phew!

Wil je een afspraak maken bij Studio Kam en Schaar. Dat kan, heel gemakkelijk, online! Ook kun je een Whatsappberichtje sturen via 0645428221.


Meer over Studio Kam & Schaar ontdekken?

Studio Kam & Schaar beauty en wellness

Vandaag gesloten

Rodehaanstraat 14, Zwolle

Bekijk meer:beauty en wellness

adv.