Deze kledingwinkel in Zwolle-Zuid onderging een verfrissende facelift

Aangeboden door SUD Mode & Living 5 april 2019

SUD Mode & Living is sinds een jaar te vinden in winkelcentrum Zwolle-Zuid. Geen nieuwe spot, maar een facelift voor New Wo//Man. “Al 29 jaar runden mijn ouders deze kledingzaak,” vertelt de nieuwe eigenaar Karsten Storms.

Zijn ouders gingen vorig jaar met pensioen en zoon Karsten Storms nam de kledingzaak over. De eerste to-do op zijn lijstje: de naam veranderen. “De winkel heette New Wo//Man, maar ik vond het tijd voor vernieuwing. Sud betekent zuid in het Italiaans en in Zwolle-Zuid zeg je ook vaak: ‘we gaan naar sud,'” legt Karsten aan ons uit.

Facelift

Karsten noemt de vernieuwde winkel een verfrissende facelift. “De winkel van mijn ouders had een iets wat klassiekere uitstraling en dat gold ook voor de kleding die er hing. We hebben de winkel opgefrist, maar we wilden de herkenbaarheid ook behouden.” Daarom zijn er nog veel dezelfde betaalbare merken te vinden, maar zeker ook nieuwe merken met smartcasual en sportieve kleding voor mannen en vrouwen. “We zijn van 45-plus, naar 35-plus gegaan,” aldus de Zwolse winkelier.

Unieke merken

Volgens de winkeleigenaar zijn er veel mannen uit Zuid en de rest van Zwolle die al heel lang bij SUD Mode hun kleding kopen. “Je vindt hier veel merken die niet in de binnenstad te vinden zijn: Part Two, InWear, Soaked in Luxury, Esqualo, Para-mi, Tom Tailor en zo kan ik nog wel even doorgaan.” Ook het merk A Fish Named Fred is een favoriet: “Elk seizoen hebben zij een nieuw thema. Nu is dat safari: shirts met leeuwen- of zebraprint. In de winter wordt het een muziekthema, superleuk!” Karsten runt ook thuisgekleed.nl, gericht op ouderen en mensen met beperking. “Wij gaan met kleding en advies naar de mensen toe die niet meer makkelijk naar de winkel kunnen komen.”

Ook lifestyle

Niet alleen kan je bij SUD terecht voor toffe kleding, maar ook voor lifestyleproducten. Leuk voor jezelf of om cadeau te geven. “We werken samen met EQ-interieur. Zij helpen ons met de winkelinrichting met merken zoals Be Pure, HK Living, Broste, Urban Nature Club House Doctor, Zuiver en Lemonwise.” Het leuke is dat je die toffe inrichting ook mee kan nemen naar jouw huis. “Lampjes, krukjes, stoelen en kledinghaken, het is allemaal te koop,” vertelt Karsten.

Dorpsgevoel in Zuid

De verfrissende facelift is een succes: “Veel klanten zijn gebleven, sommige kennen de winkel langer dan ik. Maar er zijn ook veel nieuwe klanten, heel leuk! Hier in Zwolle-Zuid heb je dat dorpsgevoel. Je kunt gratis parkeren, er zijn niet veel massaketens en in onze winkel is er altijd tijd voor een kopje koffie, goed passend advies mét meer dan 20 jaar ervaring.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door SUD Mode & Living. Meer over SUD Mode & Living ontdekken?

SUD Mode & Living kledingwinkels

Nu gesloten09:30 - 21:00

vVan der Capellenstraat 144, Zwolle

Bekijk meer:kledingwinkels

adv.