Nieuwe eigenaar Woodies Zwolle wil gast centraal stellen

Door Hilke Vos 4 januari 2019

In korte tijd is Eetcafé Woodies aan de Zwolse Melkmarkt een begrip geworden. Toch wil eigenaresse Rozanne – die sinds juni 2018 samen met bedrijfsleider Bas de scepter zwaait – het bestaande concept verfraaien door de gast meer centraal te stellen. “Woodies moet een groot succes worden.”

Het muziek- en eetcafé zit bijna drie jaar aan de Melkmarkt in hartje Zwolle, al stond de zaak vorig jaar te koop wegens gezondheidsproblemen en emigratieplannen. In juni nam Zwollenaar Rozanne Woodies over, die samen met Bas de boel bestiert. Een uitdaging, want de recensies waren eerder niet altijd even positief. Maar nu lijkt het tij gekeerd. “Het café zit voller dan vol, we gaan de goede kant op”, meent Rozanne. “Het is een leuke tent, de formule klopt. Maar er waren ook verbeterpunten. En we willen ons ook meer focussen op de lunch; we zijn geen restaurant, maar een eetcafé.”

Verse maaltijden

Sinds de overname is het één en ander veranderd, zoals een gewijzigde menukaart met meer vers bereide maaltijden. “We hebben ons laten adviseren wat wel en niet werkt. We marineren bijvoorbeeld nu zelf onze spareribs en maken alles vers. Zelfs parttimers mogen ideeën inbrengen die dan ook daadwerkelijk op de kaart komen te staan.” Ook heeft Woodies sinds kort een echte kok in dienst. “Iemand die zwoor hier nooit meer te eten is inmiddels al vijf keer langsgekomen”, lacht de onderneemster.

Tekst gaat verder onder de video

Posted by Muziek- en eetcafe Woodies Zwolle on Monday, 5 March 2018

Moderne Rembrandt

Het interieur is niet grootschalig veranderd, maar heeft wel een oppepper gekregen. Aan de muur hangt bijvoorbeeld een flinke handvol zeventiende-eeuwse schilderijen, maar dan met een moderne touch. Rozanne lacht. “We hebben een Rembrandt met een biertje in z’n hand.” Verder staat nog steeds het huiskamergevoel centraal, met hetzelfde meubilair. Buiten gebeurt meer: “De buitenkant pakken we flink aan. We krijgen een grote heater, de terrasverwarming wordt nu opgehangen en er komen nieuwe banken en kussens.”

Ook staan er meer evenementen in de planning: proeverijen van bier- en wijnsommeliers en wekelijks live muziek. “Muziek staat hier centraal, samen met eten en drinken. We draaien wel meer hits uit de jaren ’80 en ’90, blijkt goed aan te slaan.”

Gastvrijheid

Verder wil het eetcafé punten scoren wat betreft gastvrijheid. “We willen net even iets meer doen voor gasten. Goed eten aanbieden, een praatje maken. Je komt hier voor de gezelligheid, om te chillen. We zitten vaak vol, maar de echte Zwollenaar weet ons nog niet altijd te vinden. Hopelijk verandert dat gauw”, besluit Rozanne met een glimlach.


Meer over Woodies Zwolle ontdekken?

Woodies Zwolle cafés

Geopend11:00 - 01:00

Melkmarkt 34, Zwolle

Bekijk meer:cafés
eetcafe kleine

Bob runt Zwols begrip Eetcafé De Kleine: ‘Mijn streven is het 100-jarige jubileum meemaken’

Ruim tachtig jaar een onuitwisbaar begrip voor vele Zwollenaren. Eetcafé De Kleine is veruit het oud...

adv.