Dit zijn de mooiste Zwolse vrouwen volgens FHM500
Het is weer tijd voor de bekendmaking van de FHM500: een lijst met de vijfhonderd mooiste meiden van Nederland, volgens...
Is je zaak helemaal spik en span, kun je niet open vanwege de coronacrisis. Marine Rousset kan niet wachten tot 1 juni, want dan mogen Zwollenaren daadwerkelijk (op gepaste afstand) lunchen of dineren in haar nieuwe restaurant Méli Mélo in Assendorp. Tot die tijd kun je genieten van een mengelmoes van takeaway-lekkernijen.
Update: Méli Mélo is inmiddels open.
Op 19 maart wilde ze eigenlijk open. Een hippe aankleding, kaarsjes op tafel, servies kaarsrecht. Marine was er klaar voor, maar corona gooide roet in het eten. Toch is de Zwolse – ondanks dat ze nog niet op volle touren draait – helemaal in haar nopjes. “Door takeaway aan te bieden kunnen mensen in ieder geval alvast kennis maken met Méli Mélo”, vertelt Marine. “En ik hoef niet stil te zitten!”
Het horecaleven, Marine is er gek op. Haar moeder hoopte tevergeefs dat ze een studie zou doen, maar na vier pogingen vond de Zwolse het welletjes. “Fulltime werken in de horeca, dat wilde ik.” Haar passie voor het vak ontstond door allerhande bijbaantjes, zowel in Nederland als tijdens haar wereldreis in het buitenland. “Bij restaurant Poppe, waar ik als gastvrouw werkte, leerde ik echt de kneepjes van het vak. Ik vind het sowieso fantastisch om voor mensen te koken en voor ze te zorgen.”
En zo startte ze vorig jaar Bellini’s Pizza & Pasta, samen met compagnon Marien Schelhaas, in Ermelo. Alleen bleef één ding aan haar knagen: ze wilde liever een eigen concept neerzetten. “Ik zag dat het pand van Eetkamer Everydays aan de Assendorperstraat te koop stond. Ik ging er samen met mijn compagnon koffie drinken en was bijna direct verkocht. Hier zou Méli Mélo komen.”
Op 14 februari kreeg de onderneemster de sleutel en prompt werd de boel grondig verbouwd. “Het is een plek waar verschillende elementen met liefde zijn samengebracht. Echt een mengelmoes van alles en nog wat”, meent Marine. Niet geheel ontoevallig: Méli Mélo is het Franse woord voor mengelmoesje. Marine lacht. “Ben ik zelf ook, want ik heb Franse, Indische en Nederlandse roots.” Zelfs de menukaart is zeer divers. “Vegetarisch, veganistisch, Italiaans, Frans, lunch, diner, het komt allemaal aan bod. Maaltijden waar ik zelf blij van word en waar ik Zwollenaren van mee willen laten genieten.”
Qua interieur heeft Marine meerdere stijlen gemixt. Ze wijst trots naar de muur. “Dat zijn de witte tegels die je in de Parijse metro ziet.” Verder zie je een vleugje goud, marmer en normaliter ook zwarte velvetstoelen. “Die staan er nu niet, om plek te maken voor onze afhaalservice.”
Inmiddels is de website gelanceerd en staat alles klaar voor de echte opening, al ligt momenteel de focus op de takeaway-maaltijden. “Jammer dat ik nog nooit echt open ben geweest, maar ik vind het vooral onwijs leuk om bezig te zijn”, jubelt Marine. “Ik krijg ook veel positieve reacties.” Van donderdag tot en met zondag kun je bij Méli Mélo terecht voor koffie, sandwiches, chia pudding, taart of salade ’to-go’. Diners biedt ze niet aan. “In zo’n afhaalbakje proef je de sfeer niet echt. Dat komt straks allemaal wel, als ik de deuren écht open!”
Lees ook:
In onze gids
Populaire rubrieken