Deze Zwollenaar wil een speciaalbiercafé op Ameland starten

Door Hilke Vos 11 januari 2019

Op de bucketlist voor Taco Zandbergen (25) uit Zwolle: een speciaalbiercafé starten in Hollum op Ameland, want het lijkt hem heerlijk om op een eiland te wonen en te werken, zegt hij tegen De Stentor. Hij moet alleen ‘nog even’ 1,5 ton via crowdfunding binnenhalen.

Taco is een geboren ondernemer met een enorme passie voor de horeca, zo vertelt hij op zijn eigen crowdfunding-pagina. “Ik heb als barman én leidinggevende in verschillende cafés gewerkt en ervaring in de bediening opgedaan. Dit alles vormt een uitstekende basis om mijn droom waar te maken, het openen van een café op mijn favoriete eiland Ameland!”

Traditionele karakter

Het pand dat Taco op het oog heeft is De Welvaart in Hollum, dat al sinds 2011 leegstaat. Het is eigenlijk een commandeurswoning, die dateert uit 1662. De oude staat van het pand en het interieur hebben een boost nodig, zegt Taco, al wil hij wel het traditionele karakter van het café behouden. “De authentieke affiches behouden dus hun plek aan de muur. Samen met de oude gebinten weergeeft dit het unieke karakter van het pand.”

Lees verder onder de video

Trendy speciaalbieren

De Zwollenaar wil van De Welvaart een gastvrij, traditioneel en smaakvol café maken waar hij verschillende trendy speciaalbieren schenkt en waar je terecht kunt voor een lunch of diner, gemaakt van zoveel mogelijk lokale producten. “Zo mag de Amelandermosterd bij je portie bitterballen niet ontbreken. Ook willen wij de Amelanders betrekken bij het succes dat De Welvaart in de toekomst gaat worden!”

Crowdfunding

Al met al gaat Taco’s bucketlistplan nogal wat kosten: hij heeft in totaal 165.000 euro nodig, een bedrag dat hij in eerste instantie via crowdfunding bij elkaar probeert te krijgen. “Inmiddels staat de teller bijna op 50.000 euro, zo’n 32 procent van het streefbedrag van 150.000 euro”, meent Taco. De poging om investeerders te trekken loopt nog een krappe maand door. Klik hier voor meer info.

Bron: De Stentor

woodies

Nieuwe eigenaar Woodies Zwolle wil gast centraal stellen

In korte tijd is Eetcafé Woodies aan de Zwolse Melkmarkt een begrip geworden. Toch wil eigenaresse R...

adv.