David (27) opent tattooshop in Zwolle: ‘Ik ben toe aan een eigen plekje’

Door Hilke Vos 25 mei 2018

Een nieuw avontuur voor de Zwolse David Koelewijn: binnenkort opent hij een eigen tattooshop – genaamd Dondersch – aan de Thorbeckegracht. Vanwege zijn voorliefde voor Zwolle, maar vooral ook omdat hij na het werken op meerdere plekken behoefte heeft aan een eigen plekje. “Eindelijk ben ik thuis!”

Al lange tijd is David gefascineerd door tatoeages. Op z’n vijftiende nam hij zijn eerste exemplaar, daarvoor kliederde hij vooral veel op zichzelf. “Ik was altijd creatief, tekenen was voor mij een uitlaatklep”, vertelt de Zwollenaar opgetogen. “Ik was op een gegeven moment erg nieuwsgierig naar tattoos en body art. De kunst van het ontwerpen, het persoonlijke aspect, iemand iets voor een leven lang meegeven. Vind ik geweldig!”

Werken met topartiesten

Zijn fascinatie bleef groeien en na een opleiding in grafische vormgeving ging David in 2010 in de leer bij een tattoosalon, om vervolgens zelf aan de slag te gaan op verschillende plekken in binnen- én buitenland. Denk aan gerenommeerde zaken als Bloody Ink in Duitsland, Fortune & Glory in België en Grit N’ Glory in Amerika. “Dankzij het werken met een hoop topartiesten, zoals Toxyc XLR en Megan Massacre in New York, ben ik erg gaan groeien in mijn werk.” Dan wijst hij een tikkeltje bescheiden naar de goed gevulde vitrinekast in zijn salon: “Ik heb best aardig wat prijzen gewonnen tijdens tattoo-conventies, zowel hier als in het buitenland. Is toch een bekroning op je werk.”

david-tattoo
De prijzenkast van David. Foto | indebuurt Zwolle

Eigen plekje

Na een hoop gereis en de vurige wens niet meer uit een koffer te hoeven leven, besloot David voor zichzelf te beginnen in Zwolle, waar hij al tien jaar woont. “Althans, op papier is het mijn woonplaats, maar ik zat door het reizen overal en nergens. Het verlangen naar een eigen plekje groeide, vandaar dat ik hier mijn eigen zaak heb geopend. Heel fijn om eindelijk mijn eigen kleurtjes uit te kunnen stallen.”

Egyptische goden

Eindelijk kan David dus op z’n eigen stek tatoeëren. Alles vindt hij tof om te doen, al werkt hij heel graag met kleur. “Wat voor tatoeage maakt mij niet zoveel uit; ik vind het vooral leuk om te werken met ideeën die aangeleverd worden.” Toch zijn er grenzen: “Een vrouw wilde een keer dat ik een paar Egyptische goden down under tatoeëerde, hoe kom je erbij? Ook namen van partners raad ik af.”

“Namen van partners raad ik af”

Zelf heeft de Zwollenaar ook best wat plaatjes op z’n lichaam, maar nergens heeft hij spijt van. Er kan zelfs nog wel wat bij, al hoeft hij ‘niet vol’. “Mijn been is nog niet af én ik wil iets op mijn buik en zij, maar ik zie stiekem een beetje op tegen de pijn.”

david-tattoo
De shop van David is zo goed als af.

Volle agenda

De opening van Dondersch vindt plaats op woensdag 6 juni en de zaak is inmiddels zo goed als af. Niet schimmig, duister en een tikje obscuur, zoals je jaren geleden vaker zag, maar licht en clean. Nu nog een volle agenda, al lijkt dat geen probleem, want de eerste twee maanden zijn compleet volgeboekt. “Ik heb natuurlijk een hoop vaste klanten die gelukkig bereid zijn om te reizen. Maar ik hoop ook dat ik snel nieuwe klanten mag verwelkomen!”

Dondersch tattoo tattoo shops

Thorbeckegracht 38, Zwolle

Bekijk meer:tattoo shops
miaszwolle

7 x een tattoo laten zetten in Zwolle

Wil je een tattoo laten zetten én er deze zomer mee paraderen? Dan is het tijd voor een afsp...
Mandy Veenstra - Geplaatst op 23 mei 2017