Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Chiropractor Gertine (30) opent praktijk in Zwolle: ‘Even een rug kraken, zo gaat dat niet!’

Aangeboden door Chiropractie Kanis 1 november 2019

Een nieuwe praktijk in een nieuwe stad. Gertine Kanis (30) verhuisde onlangs naar Zwolle en opent vandaag haar eigen chiropractiepraktijk in Zwolle. 

”Het is heel snel gegaan”, vertelt Gertine. ”Dit pand kwam op mijn pad toen ik een tijdje de waarneming deed van een chiropractor hier in de buurt.” De in Kampen geboren Zwollenaar werkte toen nog bij een praktijk in Doetinchem, maar was net verhuisd naar Zwolle. ”We zochten iets dichtbij mijn familie. En het is wel zo fijn om vlakbij huis te werken, helemaal met een dochtertje van vijf maanden.” De praktijk van Gertine bevindt zich in het gebouw van de huisartsenpraktijk Holtenbroek, waar ze voorlopig op maandag en vrijdag haar patiënten zal ontvangen. ”Ik start voor het eerst een eigen praktijk en heb er zin in om dit helemaal zelf op te bouwen.”

Naar het buitenland

Het is niet de eerste keer dat ze volledig verandert van woonomgeving; de in 2012 afgestudeerde Gertine heeft namelijk vijf jaar in Engeland gewoond. Want als je chiropractor wilt worden kun je niet in Nederland studeren maar moet je naar de universiteit in Engeland, aldus Gertine. ”Mijn ouders vonden het wel even schrikken toen ze hoorden dat ik chiropractor wilde worden, want ze wisten dat ik dan naar het buitenland zou verhuizen.” Toch stond haar beslissing vast.

”Ik wilde eerst geneeskunde studeren. Als geluk bij ongeluk werd ik uitgeloot en kwam ik tegelijkertijd met chiropractie in aanraking door klachten naar aanleiding van een sportblessure tijdens het turnen. Na een aantal behandelingen wist ik het: dit wil ik zelf ook doen.”

Mooi beroep

”Als chiropractor behandel je het hele bewegingsapparaat. Nek- en rugklachten komen het meest voor, maar ook uitstralende pijn of hoofdpijn. Het mooie aan dit beroep vind ik dat je bij het hele plaatje betrokken bent: van onderzoek tot diagnose en behandeling. Daarnaast is de behandeling heel persoonlijk. Je kijkt echt naar wat mensen nodig hebben.”

Foto | indebuurt

Kraken

Er gaan op het internet een hoop filmpjes rond over de chiropractie, maar niet al deze video’s zijn even reëel, vertelt Gertine. ”Dat soort filmpjes geven vaak een verkeerd beeld, zonder de juiste uitleg. Even een rug kraken, zo gaat dat niet.

Als chiropractor corrigeer je de wervelkolom, je brengt gewrichten weer in beweging. “Dan hoor je inderdaad een ‘knakje’, maar dat is eigenlijk alleen lucht. De beweeglijkheid van de wervelkolom en gewrichten wordt hierdoor hersteld. Daarnaast wordt het zenuwstelsel geprikkeld en hierdoor ontspannen de omliggende spieren.” Dag rugklachten!

Preventie

Gertine behandelt intensieve sporters, mensen die lichamelijk zwaar werk doen, maar ook zwangere vrouwen, baby’s en mensen die onverklaarbare klachten hebben. ”Bij elke behandeling is het doel anders. Soms kun je het probleem in zijn geheel oplossen, dat is natuurlijk geweldig, maar sommige factoren kun je niet beïnvloeden. Dan probeer je de klachten zoveel mogelijk terug te dringen en help je mensen hun klachten zoveel mogelijk te voorkomen. Ik ga op zoek naar de oorzaak en probeer het lichaam door middel van de behandeling optimaal te laten functioneren.”

Verkeerde leefstijl

Eén van de oorzaken van bovengenoemde klachten is een verkeerde leefstijl, legt Gertine uit. ”Veel mensen hebben een zittend beroep, eten ongezond of bewegen niet goed. Ook sporten mensen vaak op de verkeerde manier waardoor er klachten kunnen ontstaan. Een gezonde leefstijl met goede beweging en een gezond eetpatroon kan bijdragen aan het voorkomen en verhelpen van klachten.”

Stress

”Daarnaast speelt ook stress op de werkvloer een grote rol. De werkdruk is steeds hoger, waardoor er bij veel mensen stress ontstaat. De spieren blijven in een stressmodus staan, waardoor spieren en gewrichten verkeerd en teveel belast worden. Dan waarschuwt het lichaam dat je het rustiger aan moet doen door pijnsignalen te geven.”

Bij de zoektocht naar de juiste behandeling ontstaat er vaak twijfel: waar moet je heen en wat voor behandeling is de juiste? Daarom biedt Gertine ook laagdrempelige screenings aan, geheel vrijblijvend! ”Om elkaar te leren kennen en om te kijken welke behandeling geschikt zou kunnen zijn.” Goed om te weten: je hebt geen verwijzing nodig van de huisarts en de behandeling wordt grotendeels vergoed als je aanvullend verzekerd bent.

Persoonlijk

”Uiteindelijk is de persoonlijke aandacht het meest belangrijke in mijn werk als chiropractor”, vertelt Gertine. ”Ik bouw echt een band op met mensen. Mensen moeten hier het gevoel hebben dat ze op de juiste plek zijn en dat ze alles kunnen delen. Een persoonlijk aanpak gericht op een optimale gezondheid.”

Meer weten? Ga naar de website van Chiropractie Kanis, ook kun je daar gemakkelijk online een afspraak maken.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Chiropractie Kanis. Meer over Chiropractie Kanis ontdekken?

Chiropractie Kanis zorg

Gesloten08:00 - 17:30

Straussplein 5, Zwolle

Bekijk meer:zorg

adv.