Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bert en Chantal gaan huiskamergevoel De Vierjaargetijden versterken

Door Mandy Veenstra 31 maart 2017

Bert en Chantal Jansen zijn vanaf 1 april de kersverse eigenaren van Dranck- en Speijslokaal De Vierjaargetijden aan de Melkmarkt in Zwolle. Maar ze zijn geen onbekenden in de Zwolse horeca: Chantal is jarenlang leidinggevende geweest in De Vierjaargetijden. En Bert heeft 15 jaar bij de Belgische Keijzer gewerkt als leidinggevende.

Ze liepen al een tijdje met het idee om samen een eigen zaak te beginnen. “Je moet iets tegenkomen wat echt bij beiden past. Hierbij wisten we direct dat dit perfect was voor ons.” De diversiteit sprak ze met name aan. “We vinden het fijn dat we ons niet hoeven te beperken tot één specifieke tak van de horeca, maar dat het bedrijf juist zoveel verschillende kanten kent en de doelgroep zo divers is. We willen onze krachten bundelen en onze liefde voor het vak overbrengen aan de gasten en medewerkers”, vertellen Bert en Chantal.

“De naam blijft hetzelfde, het concept gaat licht veranderen”

Huiskamergevoel versterken

Maar je hoeft niet bang te zijn dat De Vierjaargetijden een hele andere identiteit krijgt. De naam blijft hetzelfde, maar het concept gaat licht veranderen. Dus geen paniek! 😉 “De naam blijft hetzelfde, dat is namelijk een begrip in de Zwolle.” Nu is het bar- en restaurantgedeelte nog gescheiden, maar dat willen ze veranderen. “De functies van beide verdiepingen zullen samengevoegd worden. We willen het huiskamergevoel versterken en uitbreiden.” Ze willen een plek creëren waar je in je eentje naartoe kan gaan of met je hele familie. Daarnaast komen er ouderwetse kroeggerechten en een ‘hap aan de tap’ concept om het nog huiselijker te maken. Klinkt superlekker, toch?!

DeVierjaargetijdenZwolle
Lekker op het terras bij De Vierjaargetijden | Foto: indebuurt Zwolle

Ouderwets eten wat de pot schaft

‘Hap aan de Tap’ is ontwikkeld voor werkende mensen en studenten die genoodzaakt zijn om buitenshuis te eten, maar behoefte hebben aan een ‘gewoon’ bord eten. “Zoals het thuis ook gemaakt wordt, vertellen de kersverse eigenaren. “Er zijn veel mensen die dagelijks buiten de deur eten en hierdoor altijd aangewezen zijn op fastfood of een wat luxer diner. Wij bieden een plateservice met een gezond bord eten voor een zacht prijsje.”

Planning

Bert en Chantal gaan eerst zorgen dat de drukte rondom de opening van de Primark opgevangen wordt. “Het zal toch aftasten zijn wat het daadwerkelijk gaat doen voor de drukte. Daarna willen we rond mei, juni gaan verbouwen. Dit zal gefaseerd gebeuren zodat we hooguit enkele dagen dicht moeten. Zodra alles verbouwd en op orde is, gaan we dat ongetwijfeld vieren met een opening. Daar durven we nog geen datum aan te hangen”, vertellen Bert en Chantal. Wij zijn in ieder geval heel erg benieuwd naar deze toffe nieuwe ideeën.


Meer over De Vier Jaargetijden Zwolle ontdekken?

De Vier Jaargetijden Zwolle restaurants en horeca

Geopend10:00 - 00:00

Melkmarkt 8, Zwolle

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.