Ballongelooflijk leuk: Zwolse Gerard is de enige ballonartiest in Zwolle

Aangeboden door Ballonfun 17 november 2017

Feestjes, bruiloften, voorstellingen, workshops of de meest onvoorstelbare ballondecoraties; ballonartiest Gerard uit Zwolle doet het allemaal. Je kunt het zo gek niet bedenken of Gerard blaast de mooiste ballonparels voor je op. Hij wordt niet voor niks de ballontovenaar genoemd. Dus gingen wij even bij hem langs om meer over deze ballongelooflijk leuke artiest te weten te komen.

Gerards passie begon tien jaar geleden toen hij een feestje moest regelen voor zijn eigen kinderen. “Ik heb wat ballonnen en een pompje gekocht en maakte wat zwaarden en helmpjes”, vertelt de ondernemer opgetogen. “Hier hadden de kinderen zó veel plezier mee dat ik dacht: ‘wat kan ik nog meer van ballonnen maken?’.”

ballonmasker-ballonfun
Een heuse ballonmasker van Ballonfun | Foto: Ballonfun

Op een bankje

En dat is heel veel! Want wat een prachtige creaties weet Gerard van ‘simpele’ ballonnen te maken. Gerard begon dan ook in eerste instantie thuis met het oefenen van allerlei ballonmogelijkheden. “Maar op den duur zeiden mijn kinderen dat die ballonnen ontzetten veel geluid maken als je ze in elkaar draait. Of het niet ergens anders kon’, vertelt Gerard lachend. “Dus met lekker weer ging ik naar de speeltuin in Assendorp om daar aan het werk te gaan. Voor ik het wist stond er een enorme rij met kinderen in de speeltuin die allemaal een ballon wilden. En toen kwam er uiteindelijk een moeder die vroeg of ik ook op kinderfeestjes stond als ballonartiest. Zo is het balletje gaan rollen en ben ik Ballonfun gestart.”

ballonverhalen-ballonfun
Een boot van ballonnen voor één van zijn ballonverhalen | Foto: Ballonfun

Verhalen uitbeelden

Ook vertelt hij interactieve verhalen met ballonnen in de hoofdrol. Pardon?! Ja echt, kan gewoon. En het is niet alleen fantastisch om naar te kijken, maar ook om naar te luisteren. “Op meerdere scholen Op meerdere scholen en in diverse kerken heb ik al shows gedaan met ballonverhalen. Denk bijvoorbeeld aan het Paasverhaal, de barmhartige Samaritaan of juist aan iets heel algemeens. Tijdens deze shows mogen de kinderen ook meespelen terwijl ik vertel. Dan zeg ik bijvoorbeeld dat ik nog op zoek ben naar engelen. Dit maakt het extra leuk voor de kinderen en houdt de show interactief en speels”, vertelt Gerard.

ballonverhalen-ballonfun-zwolle
Gerard in actie tijdens het vertellen van een verhaal met ballonnen | Foto: Ballonfun

Geen standaard balloncreaties

Gerard vindt ballonfiguren het leukst om te maken. Denk dan niet aan de standaard ballonhondje: “Ik wil herkenbare en mooie figuren maken, geen standaard balloncreaties. Zo vind ik het erg leuk om bijvoorbeeld bruidspaartjes van ballonnen te maken of om etalages van winkels extra te laten opvallen met ballondecoraties. Ik ben altijd op zoek naar het toevoegen van speelse details. De juiste details die de aandacht trekken van voorbijgangers, klanten of bezoekers”, vertelt hij met een glimlach.

ballonfun-zwolle3
In de etalage van kinderwinkel Heppie! in Zwolle | Foto: Ballonfun

Allergrootste ballonvereniging ter wereld

Hij is dan ook niet voor niks aangesloten bij de United Twisters, de allergrootste ballonvereniging ter wereld. “Er zijn verschillende meetings in het jaar, waar vaak instructeurs uit binnen- en buitenland (Engeland, Frankrijk, Amerika, Taiwan, etc.) uitgenodigd worden om nieuwe technieken en ideeën te laten zien en aan te leren. Ik vind het ontzettend leuk om nieuwe dingen te leren en dingen uit te proberen met ballonnen. Zo word ik steeds beter en blijf ik mooie, grappige en verrassende ballonfiguren maken voor jong en oud.”

ballonfun-zwolle1
Een blij bruidspaar met hun ballonbruidspaartje van Gerard | Foto: Ballonfun

Leuk om te weten:  de ballonnen die Gerard gebruikt zijn van hoogwaardig latex gemaakt en 100% biologisch afbreekbaar. Dus zelfs aan het milieu is gedacht!

Ballonfun entertainment

Seringenstraat 3, Zwolle

Bekijk meer:entertainment