Astrid en Marloes runnen samen een kapsalon: ‘Ook na werktijd spreken we gewoon af’

Door Hilke Vos 12 april 2019

Een kapsalon in een alleraardigst knus pandje in Assendorp, waar Zwollenaren Marloes Visscher en Astrid van der Steeg al ruim drie jaar de scepter zwaaien. Bij Haar Partners kun je altijd terecht voor een cappuccino en een gezellig gesprek, want volgens het bevriende duo is het stukje beleving minstens zo belangrijk als een nieuwe coupe.

Haren piekfijn, een representatieve look. “We zijn best ijdel”, oppert Marloes. “Alleen doen we bijna nooit elkaars haar in onze salon, hebben we eigenlijk geen tijd voor.” Astrid lacht. “Meestal verf ik mijn haar thuis, alleen voor de spiegel. Maar we zorgen er in ieder geval voor dat we hier keurig in de plooi aankomen.”

Nieuwe stap

De twee kennen elkaar uit de tijd dat ze samen werkten bij kapsalon Zizzers aan de Assendorperstraat. Al gauw ontstond een band, ondanks het leeftijdsverschil van veertien jaar. “Niemand dacht dat wij zo zouden klikken. Maar we zaten – en zitten – juist heel erg op één lijn, dat is belangrijker dan onze leeftijden”, meent Astrid.

Nadat de zaak enige tijd later werd overgenomen, besloten de dames een andere weg in te slaan. “Na veel lunchsessies in Brasserie Jansen besloten we samen een kapsalon te openen in Assendorp.”

haarpartners kapsalon
Foto | indebuurt Zwolle

Origineel interieur

De zoektocht naar een geschikte locatie startte rap na hun beslissing en dankzij een tip van een klant stuitten de twee op een pand aan de Van Ittersumstraat in Assendorp. Een schot in de roos: Astrid en Marloes transformeerden de voormalige kinderkledingwinkel Oki Doki tot een aantrekkelijke en eigentijdse kapsalon. “Er moest ontzettend veel gebeuren”, zegt Astrid. “Muren, plafond, nieuwe vloer. En we wilden graag een origineel interieur, geen standaard kappersstoelen. We hebben overal in het land spullen gekocht, ook om de hoek bij SIMON interieur.”

“We zitten juist heel erg op één lijn, dat is belangrijker dan onze leeftijd”

Ernstig ziek

Toch ging niet alles zonder slag of stoot. Marloes kampte met een burn-out en de dochter van Astrid was ernstig ziek. “Ik wilde eigenlijk al veel langer een eigen zaak runnen, maar door de ziekte van Tess schoof ik mijn ambities opzij, ik had andere belangen.” Na de overname van Zizzers gooide Astrid het roer om. “Ik besloot het toch te proberen, een eigen zaak, als focuspunt. Ik ben ontzettend trots dat het gelukt is.”

Plezier op de werkvloer

Marloes wist al van jongs af aan dat knippen haar toekomst zou zijn, maar door haar burn-out vond ze het spannend om een eigen zaak te openen. Toch bloeide ze enorm op, voornamelijk door een hele fijne werksfeer. “Tijd nemen voor onze klanten, een gezellige babbel tussendoor. Als ik maar plezier heb op de werkvloer en een band kan opbouwen met iedereen. Haar Partners staat voor een beleving die verder gaat dan alleen een nieuw kapsel.”

kapper
Foto | Facebook Haar Partners

Handen in het haar

Na drie jaar ondernemen gaat alles van een leien dakje. De dames bouwden rap een nieuw klantenbestand op – veelal dankzij mond-tot-mondreclame – maar ook oude klanten wisten de nieuwe kapsalon te vinden. “We zaten al vrij snel vol, het verliep boven verwachting”, zegt Marloes. “Het ging zo goed, dat we soms zelfs met ons handen in het haar zaten – letter en figuurlijk”, lacht Astrid. “Je wilt geen nee zeggen, vooral niet in het begin. We vinden dit werk ook gewoon heel leuk!”

Terrasje pakken

Een goed lopende zaak, maar bovenal een vruchtbare samenwerking. “Vandaar de naam Haar Partners, want dat zijn we ook echt”, glimlacht Marloes. “Laatst gingen we na werktijd op een terras in de binnenstad zitten en prompt kwamen we klanten tegen. Ze zeiden: ‘Jullie werken al de hele week samen en dan pakken jullie ook nog samen een terrasje?’ Natuurlijk, vinden we juist gezellig!” Astrid: “Het gaat vanzelf tussen ons. Veel lol, weinig meningsverschillen.”

Zijn er toekomstplannen? Marloes: “Voorlopig niet, het gaat lekker zo. Een grotere zaak is niet altijd beter, we zitten hier perfect in dit kneuterige straatje. We zijn happy!”


Meer over Haar Partners ontdekken?

Haar Partners kappers

Nu open09:00 - 18:00

Van Ittersumstraat 97, Zwolle

Bekijk meer:kappers

Muziekliefhebber Gert (46) uit Zwolle verzamelt vinyl: ‘Het heeft iets magisch!’

Geluidinstallaties, een langspeelplaat en duizenden lp's. Het huis van de 46-jarige Zwollenaar Gert ...
Binnenkijker Sanne watertoren

Binnenkijken bij Sanne in de Zwolse watertoren: ‘Met dit uitzicht heb ik geen tv meer nodig!’

Wonen in de oude watertoren van Zwolle. Voor de 26-jarige Sanne uit Zwolle is het werkelijkheid. Afg...

adv.