Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Alex opent bloemenzaak in hartje Zwolle: ‘Ik wil de mensen graag opfleuren’

Door Hilke Vos 20 maart 2020

Loop je door de Kamperstraat, stuit je plots op een fleurig bloemenwalhalla. Ondanks de huidige coronacrisis opende Zwollenaar Alex van Assen donderdag zijn nieuwe bloemenzaak ‘De Stadsbloemist’ in het centrum. “Ik hoop dat mensen hier een beetje blij van worden.”

Glunderend staat hij in zijn nieuwe zaak. Een paar mensen druppelen binnen, iedereen blijft staan op gepaste afstand, niemand schudt handen, maar de stemming is gemoedelijk. “Normaal horen er toeters en bellen bij een opening, maar dat vind ik op dit moment niet kunnen”, meent Alex. “Toch maak ik er een klein, ingetogen feestje van.”

Nieuwe uitdaging

Alex is een bekend gezicht in de stad. Zijn vader, Johan van Assen, begon ruim vijftig jaar geleden als bloemist in Zwolle. “Ik kreeg als jonge jongen de liefde voor bloemen met de paplepel ingegoten. In 1990 nam ik de winkel over en breidde de zaak steeds meer uit.” Na dertig jaar bloemverkoop aan de Hogenkampsweg lonkte een nieuwe uitdaging. “Ik kreeg een mooi aanbod in hartje binnenstad. Ik wilde daar altijd al een keer heen, dus ik ging vrij snel overstag.”

Beleving

Zijn nieuwe winkel is anders dan het vorige concept. “Ik zet hier meer in op het stukje beleving. Passie wellicht.” De Zwollenaar doelt op de grote werkbank die je treft bij binnenkomst. “Daar zie je ons bloemstukken maken. Groen snijden. Dan weet iedereen wat je doet.” Ook is er een ruimte waar inloopworkshops plaatsvinden. “Drie dagen per week kun je aanschuiven en bijvoorbeeld leren bloemschikken.” Verder geldt nog steeds de persoonlijke service, meent Alex, en bezorgt hij binnen de grachten alle bloemen gratis. “In een auto die honderd procent elektrisch is.”

bloemen
Foto | indebuurt Zwolle

Ook qua interieur zijn wat dingen veranderd. Nog steeds zie je werkelijk overal bloemen, in alle geuren en kleuren. Alex: “Het is nog steeds eigentijds, net als mijn vorige winkel. Maar ik heb veel meer ruimte nu en kan dus meer aanbieden. Ook kunst, een hele gang vol, gemaakt door Angelique Hannenberg.”

Oude klanten

Zijn oude zaak mist Alex niet per se, maar wel de klanten. “Veel mensen uit het verzorgingstehuis tegenover de winkel kochten bloemen bij mij. Zij kunnen niet zomaar naar de binnenstad komen. Ik mis die praatjes met hen wel.”

Toch is de ondernemer in z’n nopjes met zijn nieuwe winkel, al weet hij niet of het nu druk gaat worden. “Mensen zijn momenteel met andere dingen bezig. Maar van bloemen fleur je op, er wordt veel verstuurd in deze tijd. Dus als je iemand een hart onder de riem wilt steken, kom dan vooral langs!”

Goed om te weten: bloemen worden ook bezorgd, als je niet kunt komen / liever niet wilt komen.


Meer over De Stadsbloemist ontdekken?

De Stadsbloemist bloemisten

Kamperstraat 3, Zwolle

Bekijk meer:bloemisten
kinderopvang

Van uitzendbureau naar kinderoppas: Yvonne en Ulrike helpen Zwollenaren uit de brand

Ze dragen graag hun steentje bij, de meiden van De Werfwinkel, een uitzendbureau in hartje Zwolle. O...
BANQA Barcelona

Zwolse Ernst is ondernemer in Spanje: ‘Klanten wachten op hun bestelling, maar er komt niks binnen’

In de zomer van 2018 emigreerde de Zwolse Ernst samen met zijn vriendin Annelie naar Barcelona. Ze z...
  • Wil jij een 'Nieuw in Zwolle' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Zwolle.

adv.