Merei opent audicienpraktijk in Assendorp: ‘Ik wil dat mensen zich gehoord voelen’

Aangeboden door Oordelman

Foto door Paul van der Wal Fotografie

Nog geen jaar geleden opende Merei Ordelman haar eigen audicienspraktijk in Assendorp. Het was een sprong in het diepe waar ze geen moment spijt van heeft gehad. ”Ik kan mijn klanten nu alle tijd en aandacht geven.” En dat is nodig, vindt de audicien.

Een hoortoestel dragen moet leuk en fijn zijn. Dat is mijn missie en daar voel ik me verantwoordelijk voor. Nu ik zelfstandig ondernemer ben, kan ik alle hooroplossingen aanbieden en hoef ik niet op de klok te kijken. Een hoortoestel is heel persoonlijk. Met de juiste match gaat er een wereld voor mensen open”, vertelt Merei.

‘Er wordt hier gelachen en gehuild’

Een lichte ruimte met een roze bank vol kussens en vrolijk bloemetjesbehang: de wachtruimte van audicienspraktijk Oordelman lijkt op een gezellige huiskamer. En dat is precies hoe Merei het graag ziet. ”Veel mensen vinden de aanschaf van een hoortoestel best spannend. Ik hoop die drempel te verlagen.”

De slogan van de audicien is niet voor niets: van oor tot oor. ”Ik wil dat al mijn klanten met een brede glimlach de deur uitstappen. Dat begint met luisteren. Er wordt hier gelachen en gehuild. Ik krijg vaak terug dat mensen zich hier echt gehoord voelen. Dat is voor mij het allerbelangrijkste.”

Zwemoordopjes met glitters

Merei heeft klanten in allerlei leeftijdscategorieën. ”Hoorproblemen kunnen allerlei oorzaken hebben. Leeftijd is daar slechts één van. Medicatie of een ongeval kan tot problemen leiden. Sommige hooraandoeningen zijn erfelijk bepaald.”

Van hoortoestellen en gehoorbescherming op maat tot zwemoordopjes met glitters: bij Oordelman kun je terecht als je problemen hebt met je gehoor, maar ook als je klachten wilt voorkomen. Merei vindt elke hulpvraag even interessant. ”Ik werk graag met mensen en vrolijk de boel graag op.” De zwemoordopjes met ‘bling-bling’ maakt ze zelf. ”Zo is het net een sieraad en wordt het een stuk leuker voor kinderen om ze te dragen tijdens het zwemmen.”

Carrière switch

Het was eigenlijk puur toeval dat Merei in de hoorbranche terecht kwam. Twaalf jaar geleden werkte ze namelijk nog bij een uitzendbureau. ”Dat bedrijf moest reorganiseren, waardoor mijn werkplek een heel eind verderop kwam te liggen. Een carrière switch leek ineens geen gek idee. Tijdens één van de laatste gesprekken met een cliënt – een audicien die op zoek was naar een vestigingsmanager – kreeg ik een baan aangeboden. Ik wist niet veel over het beroep, maar haar verhaal sprak me erg aan. Ik kreeg een opleiding aangeboden en kon direct aan de slag.”

Zelfstandig ondernemen in coronatijd

Die noodsprong bleek een goede zet. Merei deed een hoop kennis en ervaring op bij verschillende audiciensbedrijven. Toch kriebelde het. ”Ik wilde graag dichterbij huis werken en het liefst bij een zelfstandige audicien. Toen iemand me vroeg waarom ik dan niet voor mijzelf begon, vond ik dat eerst een gek idee. Het zelfstandig ondernemen leek me – vooral binnen mijn vakgebied – erg ingewikkeld.”

Maar het idee groeide snel en voordat Merei het wist, stond ze ingeschreven bij de KvK en had ze een pand gevonden. ”Kort daarna brak de coronacrisis uit. Dat was wel even schakelen, maar tegelijkertijd gaf de eerste lockdown me ook veel tijd om te klussen en de buurt te leren kennen. Buurtgenoten kwamen langs om mee te denken of zelfs een kopje soep te brengen. Ik voelde me al thuis nog voordat ik was begonnen.”

Flexibel beschikbaar

Je vindt audicienpraktijk Oordelman aan de Lijsterbesstaat in Nieuw-Assendorp. ”Het is dichtbij huis en de school van mijn dochter is om de hoek. Perfect voor mij als alleenstaande moeder en zo ben ik ook flexibel. Ik vind het belangrijk om op elk moment van de dag klaar te kunnen staan voor mijn klanten. Ik ben daarom ook in de avonduren en in de weekenden makkelijk bereikbaar, mocht dat om welke reden ook nodig zijn. Als er iets aan de hand is met je gehoor wil je immers dat het snel wordt opgelost. Gemiddeld stellen mensen zo’n besluit maar liefst zes jaar uit. Dus als je eenmaal de knoopt hebt doorgehakt, wil je niet dagenlang hoeven twijfelen. Achteraf denkt men vaak: had ik dít maar eerder
gedaan. Ik zeg dus altijd: gewoon gáán en laat je verrassen!”

‘Hoortoestellen zijn piepkleine, razendsnelle
computers met waanzinnige mogelijkheden’

Merei meet niet alleen het gehoor, maar licht de meting ook uitgebreid toe. ”Het is enorm belangrijk om te begrijpen wat die metingen laten zien en uit te leggen welke verwachtingen de hooroplossing waar kan maken in het dagelijks leven. Hoe reëel zijn de wensen en welk prijskaartje hangt daar aan? Er zijn heel veel technieken om beperkingen te overbruggen en met wat er niet mogelijk is, kun je alsnog een heel eind komen. We gaan samen op zoek naar de juiste hooroplossing en bekijken ook wat de zorgverzekeraar daarin toestaat.”

”Hoortoestellen zijn razendsnelle computertjes. Je kunt er tegenwoordig handsfree mee bellen, muziek op afspelen en ze bedienen met een app. Er is heel veel mogelijk, maar de markt is niet zo doorzichtig. Een goed advies is daarom belangrijker dan ooit. Met de juiste begeleiding haal je het maximale uit het hoortoestel. Dat vind ik het mooiste aan mijn vak.”

Toekomstmuziek

Hoe de toekomst eruit ziet, weet Merei nog niet precies. Plannen zijn er in ieder geval genoeg. ”Ooit komt er een terras voor de winkel en ik wil luisteravonden of -middagen met muziek organiseren. Ik denk dat mijn klanten daar wel oren naar hebben”, glimlacht ze.

Heb je een hoorprobleem en zoek je een passende en persoonlijke oplossing? Maak een afspraak met Merei door te bellen naar 038-2060006 of ga naar de website.

Oordelman

Lijsterbesstraat 1, 8012 ED Zwolle

Nu geopend

Meer informatie

Oordelman

Lijsterbesstraat 1, 8012 ED Zwolle

Nu geopend

Meer informatie

Meer in deze categorie

Bedrijvigheid

Ga naar “Fietsspecialist Adri Jan: ‘Steeds meer vraag naar driewielers voor volwassenen’”

Fietsspecialist Adri Jan: ‘Steeds meer vraag naar driewielers voor volwassenen’

gait rigter zwolle
Ga naar “Joe! 5 x de leukste vacatures van deze week”

Joe! 5 x de leukste vacatures van deze week

Ga naar “Wist je dat ADHD autorijden lastig kan maken? Zo haalde Priscilja toch haar rijbewijs”

Wist je dat ADHD autorijden lastig kan maken? Zo haalde Priscilja toch haar rijbewijs

In onze gids

Ga naar “Kaartje2go”

Kaartje2go

 • Winkelen

Nu geopend

Ga naar “Bosporus”

Bosporus

 • Jufferenwal 3
 • Restaurants en horeca
 • 12:00 - 22:00
bosporus

Nu geopend

Ga naar “Widaro”

Widaro

 • Luttekestraat 26 8011 LR Zwolle
 • Winkelen
 • Gesloten

Nu gesloten

Aanbiedingen

Ga naar “12 procent korting op de natuurwijnen van Mondovino”

12 procent korting op de natuurwijnen van Mondovino

 • Mondovino
 • Geldig t/m 30 april 2021

Topper

Ga naar “Alle A-merk pints ijs van € 11,50 voor € 5,75”

Alle A-merk pints ijs van € 11,50 voor € 5,75

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 25 april 2021
Ga naar “Tefal pannenserie Healthy Chef van € 51,99 voor € 26”

Tefal pannenserie Healthy Chef van € 51,99 voor € 26

 • Blokker
 • Geldig t/m 2 mei 2021
Ga naar “alle Leifheit artikelen vanaf € 2,99”

alle Leifheit artikelen vanaf € 2,99

 • Blokker
 • Geldig t/m 2 mei 2021
Ga naar “alle Curver wasmanden en -boxen Style van € 23,99 voor € 12”

alle Curver wasmanden en -boxen Style van € 23,99 voor € 12

 • Blokker
 • Geldig t/m 2 mei 2021

Vacatures

Ga naar “Horecaplein-medewerker”

Horecaplein-medewerker

 • SPAR City Zwolle
 • Fulltime/Parttime
spar-zwolle

Topper

Ga naar “Operators gezocht!”

Operators gezocht!

 • AXXOR
 • Fulltime
Ga naar “(Junior) financieel medewerker (37 uur)”

(Junior) financieel medewerker (37 uur)

 • TotaalBED Zwolle
 • Fulltime
totaalBED

Topper

Ga naar “Administratief medewerker bedrijfsbureau”

Administratief medewerker bedrijfsbureau

 • Timing Uitzendteam
 • Parttime
Ga naar “Medewerker klantcontact”

Medewerker klantcontact

 • Veneta.com
 • Fulltime

Topper

Agenda

Ga naar “Meld je nu aan voor de theaterklassen van Theater de Makkers!”

Meld je nu aan voor de theaterklassen van Theater de Makkers!

 • Theater de Makkers
 • 2 september 2020
Ga naar “Gratis consult voor brugklassers”

Gratis consult voor brugklassers

 • 7 september 2020