Intertoys is nu definitief failliet, dit gebeurt er met de Zwolse filialen

Door Hilke Vos 21 februari 2019

De aap is uit de mouw: speelgoedketen Intertoys is failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. De landelijke speelgoedketen heeft drie filialen in Zwolle, die voorlopig wél open blijven.

Op de website van het AD lezen we dat het voor de ruim 3000 werknemers van Intertoys een zwarte dag is: voor hen is ontslag aangevraagd. De winkels blijven voorlopig wel gewoon open: tot die tijd blijft het personeel aan het werk. Curatoren zetten nog steeds in op een doorstart van het bedrijf.

Moordende concurrentie

Volgens Roland Armbruster, CEO van Intertoys, staat ook een marktleider in speelgoed zoals Intertoys onder de ‘huidige marktomstandigheden’ voortdurend onder druk. Door de felle concurrentie van winkels zoals Action en Kruidvat zag Intertoys hun verkopen in tien jaar tijd halveren. Helaas kunnen we dus binnenkort geen speelgoed meer shoppen in die gezellige gele winkels.

Verkocht door Blokker

Intertoys werd eind 2017 door Blokker verkocht aan de Britse investeerder Alteri. Kort daarvoor maakte Blokker nog bekend dat de andere speelgoedformules Bart Smit en Toys XL verder zouden gaan als Intertoys.

In Zwolle vind je filialen van Intertoys in het centrum (Melkmarkt), Zwolle-Zuid (Van de Capellenstraat) en Stadshagen (Wade). Let op: in Kampen en Wezep wordt Intertoys gefranchised, dus daar blijven de speelgoedzaken sowieso open. De cadeaukaarten kunnen nog tot en met zondag verzilverd worden, klik hier voor meer info.


Meer over Intertoys ontdekken?

Intertoys speelgoedwinkels

Nu open09:00 - 18:00

Melkmarkt 30, Zwolle

Bekijk meer:speelgoedwinkels
intertoys

Intertoys vraagt uitstel van betaling aan, onzekerheid over Zwolse filialen

Toch niet weer een iconische zaak die verdwijnt uit onze winkelstraten? Intertoys heeft uitstel van ...

Meer over

Bedrijvigheid

adv.