Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Huizenmarkt in Zwolle (nog) booming: ‘Vooral in Assendorp is een run op woningen’

Aangeboden door Voerman Greve Makelaardij 18 september 2020

Ondanks de coronacrisis is het druk op de huizenmarkt in Zwolle. Vooral de woningen in wijken zoals Assendorp zijn razendpopulair merkt Ingrid Greve van Voerman Greve Makelaardij op. 

”Het loopt nog steeds storm en niet alleen bij woningen tot 350.000 euro. Meer dan 25 aanvragen voor een bezichtiging is geen uitzondering”, vertelt Ingrid Greve. Ze is al meer dan 25 jaar makelaar voor Zwolle en omgeving. ”Ook in het hogere segment hebben we het druk. In het tweede kwartaal van dit jaar werd 14 procent meer woningen verkocht dan in het kwartaal daarvoor. Het derde kwartaal wordt wederom historisch, zeker als je kijkt naar de korte verkooptijd en het percentage koopsommen boven de vraagprijs.”

”Het is echt frustrerend om al die serieus geïnteresseerde zoekers te moeten teleurstellen”

Coronacrisis (nog) geen invloed

Ingrid Greve over de huizenmarkt | Foto Ferdy Damman

”De coronacrisis heeft vooralsnog geen invloed op het enthousiasme van huizenzoekers”, zegt Ingrid. Door de lage rente, de schaarste op de markt, maar ook de veranderende woonwensen zit de mailbox bomvol bij Voerman Greve. De telefoon staat roodgloeiend na een aanmelding op Funda.

”Als makelaar zou ik het liefst heel snel een paar honderd goed gebouwde en handig gelegen huizen uit de grond stampen. Het is echt frustrerend om al die serieus geïnteresseerde zoekers te moeten teleurstellen. Vooral moderne of juist oudere, maar goed gerenoveerde en tegelijk trendy ingerichte huizen zijn populair. Door de lockdown en door al het thuiswerken willen mensen wat groter en groener wonen én het liefst instap-klaar.”

Assendorp razend populair

”Dit karakteristieke jarendertighuis in Assendorp (zie foto’s) bijvoorbeeld biedt uitzonderlijk veel vierkante meters, is smaakvol gerenoveerd en heeft een fijne tuin. Het huis voldoet precies aan de eisen van veel zoekers. Ondanks de vraagprijs van meer dan vier ton waren er direct al meer dan 25 aanvragen. Na de eerste bezichtiging kwam er al een goed bod en ik verwacht dat ook dit huis binnen enkele dagen verkocht is.”

”Gelukkig is Zwolle voortvarend als het gaat om nieuwbouwplannen op interessante locaties. Als corona niet teveel roet in het eten gooit, hoop ik dat er snel een paar honderd nieuwe woningen komen. Zwolle is en blijft booming, als vestigingsplaats. En terecht.”

Koper willen meer (werk)ruimte in huis | Foto Ferdy Damman
Moderne uitstraling | Foto Ferdy Damman
Meer buitengebeuren | Foto Ferdy Damman

Deze bijdrage wordt je aangeboden door Voerman Greve Makelaardij. Meer over Voerman Greve Makelaardij ontdekken?

Voerman Greve Makelaardij makelaars

Gesloten09:00 - 17:00

Luttekestraat 5, Zwolle

Bekijk meer:makelaars

Lees ook:

Je huis verkopen in Zwolle? Met deze stylingtips lukt dat zeker!

Stel: je gaat je huis verkopen. Dan wil je er natuurlijk de beste prijs voor krijgen en zo snel moge...

Deze Zwolse makelaar krijgt fantastische reviews: ‘De inzet was van begin tot eind 200 procent!’

Een betrouwbare makelaar in Zwolle vinden is een hele klus. Daarom zijn websites als Funda zo fijn: ...

adv.