Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Emely (21) werkt als thuishulp: ‘Voor sommigen ben ik enige die ze zien’

Aangeboden door Carinova WMO Diensten 27 maart 2020

Door de coronacrisis realiseren we ons meer en meer hoe waardevol zorgmedewerkers zijn. Emely Westenenk (21) werkt al jaren met veel plezier als thuishulp bij Carinova. ”Het geeft mij een goed gevoel om een verschil te kunnen maken voor mensen in mijn buurt.”

*Dit interview is gedaan voor de corona-uitbraak

Emely zat nog op de middelbare school toen ze een oproepje van Carinova tegenkwam. ”Mijn moeder werkte al in de thuiszorg en deelde een vacature voor thuishulp met mij. Ik was op zoek naar vakantiewerk en omdat ik later sowieso de zorg in wilde, was het extra leuk om nu al een eerste stap in die richting te kunnen maken.”

Uitdagend

Als thuishulp help je cliënten (vooral ouderen) met huishoudelijke taken. Vaak zijn ze in grote mate afhankelijk van de hulp die ze krijgen. Naast de huishoudelijke taken die je doet is er ook genoeg tijd voor een kopje koffie.

Iedereen kan aan de slag voor Carinova, wat voor achtergrond je ook hebt. Je hebt geen speciale vooropleiding nodig én steekt er zelf ook nog wat van op! ”Het is een uitdagende baan met veel variatie. Je leert omgaan met veel verschillende mensen”, stelt Emely.

Belangrijk werk

Juist de interactie met de cliënten maakt het werk zo leuk, vertelt ze. ”Je leert elkaar al snel echt kennen en iedereen is erg blij met je hulp en aanwezigheid. Voor sommige mensen ben ik de enige die ze zien in een week; voor hen is het extra belangrijk dat ik kom. Ze kunnen hun verhaal even kwijt en zijn extra dankbaar, want als ik weg ga hebben ze een schoon huis én een gezellig praatje gehad.”

Flexibel

Inmiddels werkt Emely al vier jaar bij Carinova. ”Na de middelbare school ben ik een hbo-studie gaan doen. Nu werk ik naast mijn studie als thuishulp. Het is zeker dus niet alleen iets voor in de vakanties. Je kunt het werk ook prima combineren met een andere bijbaan. Het is erg prettig dat je zelf kunt aangeven wanneer en hoeveel je wilt werken, zodat je naast het werk nog genoeg tijd hebt voor andere activiteiten. Daarnaast verdien ik hier meer mee dan met ander vakantiewerk.”

Waardering

Maar dat is niet waar ze het voor doet. De studente maakt veel mooie momenten mee tijdens haar werk. ”Het is fijn om te horen dat je het verschil kan maken voor deze mensen en dat ze je zo waarderen. Zo had ik vakantiewerk gedaan bij een vriendelijke dame. We hadden een goede klik, dus het was extra leuk toen ik het jaar daarop hoorde dat ze had gevraagd of ik weer bij haar kon komen werken. Dat is de mooiste beloning!”

Solliciteren

Ben je op zoek naar leuk, sociaal en zinvol vakantiewerk? Kom dan werken als thuishulp bij Carinova! Je bent welkom vanaf 17 jaar. Als je in de zomervakantie meer dan vier weken gewerkt hebt, krijg je een Bol.com-cadeaukaart bij je eerste loonstrookje.

Wil je meer weten en/of solliciteren ga dan naar de website of stuur direct je CV naar [email protected]


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Carinova WMO Diensten. Meer over Carinova WMO Diensten ontdekken?

Carinova WMO Diensten thuiszorg

St Jozefplein 1, Deventer

Bekijk meer:thuiszorg

adv.