Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eline van Stichting Hart voor Zwolle: ‘Zo maken wij de stad minder eenzaam’

Aangeboden door Rabo ClubSupport 11 september 2020

Clubs en verenigingen in Zwolle zorgen dat de buurt sterker en beter wordt. Het zijn de plekken waar je samenkomt, elkaar leert kennen en waar je jezelf kunt zijn. Met Rabo ClubSupport wil Rabobank in hen investeren. Stichting Hart voor Zwolle was een van de geluksvogels die een helpende hand kreeg van de welbekende bank. 

Door te investeren met kennis, netwerk en financiële middelen wil de Rabobank clubs en verenigingen in Nederland sterker en toekomstbestendig maken. 

Zwolle minder eenzaam maken

Zo ook Stichting Hart voor Zwolle. Zij verbinden kwetsbare Zwollenaren aan jongeren. ”Ons doel is om Zwolle minder eenzaam te maken. We willen dat dit een plek is waar mensen naar elkaar omkijken”, vertelt coördinator Eline Ploegman. ”Dit doen we door jongeren enthousiast te maken om zich vrijwillig in te zetten. Ze zien om naar eenzame ouderen, kijken voetbal met dakloze herberggasten of ondernemen activiteiten met vluchtelingen.”

”De bijdrage van Rabo ClubSupport uit 2019 hebben wij onder andere ingezet om een ontmoetingsfeest te organiseren voor alle jongeren en hun maatjes, en zo ook ons vijfjarig bestaan te vieren. Daarnaast hebben we afgelopen maand in samenwerking met Rabobank een video gemaakt om partners te werven. Stichting Hart voor Zwolle kan bestaan door giften. Initiatieven zoals RaboClubSupport zorgen ervoor dat wij ons werk kunnen doen en Zwolle zo een mooiere stad kunnen maken.”

Er kan nog veel meer

Door de bijdrage van Rabo ClubSupport kan Stichting Hart voor Zwolle zich blijven inzetten voor eenzame en kwetsbare stedelingen. Maar met de hulp van de bank kan er nog veel meer! Denk aan het opzetten van trainingsprogramma’s voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis, gezond voedsel in de kantine, het aanbieden van re-integratie cursussen… 

Schrijf jouw club of vereniging in!

Denk je nu: dat wil ik ook wel voor mijn cluppie? Dat kan! De inschrijving van Rabo ClubSupport voor 2020 is geopend. Let op: om mee te doen, moet jouw stichting of club klant zijn bij de Rabobank. Via jouw lokale Rabobank ontvang je een uitnodiging. Als je eenmaal staat ingeschreven, is het zaak om zoveel mogelijk stemmen te werven. De bijdrage die je ontvangt is namelijk afhankelijk van het aantal stemmen. Dus waar wacht je nog op? Schrijf je club of vereniging hier meteen in.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Rabo ClubSupport. Meer over Rabo ClubSupport ontdekken?

Rabo ClubSupport

adv.