Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze Zwolse schoenenwinkel is één van de beste van Nederland: ‘Wij blinken uit in pasvorm’

Aangeboden door Wieten Schoencomfort B.V. 27 september 2019

Feest bij Wieten Schoencomfort! Voor de derde keer is de schoenenwinkel van Pieter Wieten door vakblad TRED uitgeroepen tot één van de vijftig beste van Nederland. Wat is het geheim van het succes van de Zwolse schoenenzaak?

Passie

”Iets wat bij alle winnaars terugkomt is een onuitputtelijke passie voor ondernemen,” lezen we op vakblad TRED. Het vakblad voor speciaalzaken publiceert elk jaar een toplijst van Nederlandse schoenenzaken. Passie voor het vak is Pieter Wieten met de paplepel ingegoten. ”Ik ben de vijfde generatie. Wieten Schoencomfort bestaat al 55 jaar, maar in dit pand wordt al 118 jaar schoenen verkocht.”

Het familiebedrijf verkoopt dames- en herenschoenen in letterlijk alle soorten en maten. Dames kunnen tot schoenmaat 45 terecht bij Wieten, heren wel tot schoenmaat 50.”Wij blinken uit in pasvorm, want als een schoen niet gelijk past, heb je een probleem,” lacht Pieter.

Opmeten is weten

Bij Wieten Schoencomfort hebben ze verstand van voeten, daar kun je op vertrouwen. ”Wij gaan op zoek naar de juiste schoen voor elke voet”, vertelt Pieter. ”Het begint met het meten van de voet in centimeters.” Hij pakt een houten voetmeetlat. ”Opmeten is weten! Als je de maat weet, weet je ook naar welk type schoen je op zoek moet. ” Wieten Schoencomfort biedt hetzelfde model schoen aan in verschillende lengte- en breedtematen (”sommige types verkopen we wel in vier verschillende wijdtes”). Zo slaag je (bijna) altijd gelijk! ”We zorgen ervoor dat de schoen perfect aansluit, als het nodig is gebruiken we kurkzooltjes, schuimzooltjes of leren zooltjes om de pasvorm te optimaliseren.”

Ambacht

Bij Wieten verkopen ze écht ambacht, massaproducten komen de winkel niet in. In de schoenenwinkel vind je comfortabele schoenen van verschillende Nederlandse merken zoals Meindl, Van Bommel, Durea, Gijs en Chris Verschuren, maar ook Italiaanse handgemaakte schoenen: Harris (uit Florence). De schoenenzaak verkoopt daarnaast modellen in kleuren en pasvormen die nergens anders te vinden zijn. ”Deze worden speciaal voor ons gemaakt. Wij weten wat de klant wil, dus we kunnen goed op de vraag inspelen. Het geheim is het kennen van je klant!”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Wieten Schoencomfort B.V.. Meer over Wieten Schoencomfort B.V. ontdekken?

Wieten Schoencomfort B.V. schoenenwinkels

Gesloten09:30 - 17:00

Diezerkade 4, Zwolle

Bekijk meer:schoenenwinkels

adv.