Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Cool! Hier in Zwolle spot je weer 3D-streetpaintings

Aangeboden door Winkelcentrum Het Eiland 5 oktober 2020

Misschien heb jij al zo’n prachtig straatschilderij gespot… Een groep internationale 3D-kunstenaars maakt in opdracht van Winkelcentrum Het Eiland op verschillende plekken in de Zwolse binnenstad weer prachtige 3D-streetpaintings. Dit jaar is het thema: ‘anderhalve meter afstand in beeld.’

Voorgaande jaren spot je de straatkunst altijd tijdens de Blauwvingerdagen. Deze Zwolse feestdagen ging deze zomer helaas niet door, gelukkig worden de 3D-streetpaintings wél gewoon gemaakt. ”We vinden het belangrijk dat de Zwolse binnenstad een gezellige plek blijft”, laat het bestuur van Winkelcentrum Het Eiland weten. ”Juist nu er zoveel evenementen niet kunnen doorgaan.” Gelukkig maar, want de straatschilderen zijn elkaar jaar weer een groot succes!

Hier kun je de 3D-streetpaintings bewonderen

De kunstwerken hebben een ‘coronathema’ en zijn te vinden op de kruising van de Nieuwstraat en Eiland, in het midden van de splitsing bij Perry Sport en Bever, bij de oude stadsmuur op het plein bij CNCPT-store, voor het terras van brasserie Waanders in de Broeren en naast de Trendhopper op de gevel. En misschien wordt het initatief uitgebreid naar de hoofdstraten van de Zwolse binnenstad. De realisatie van de kunstwerken is mede mogelijk gemaakt door Stichting World Street Painting, Het ZwolleFonds en Waanders in de Broeren.

Lees verder onder de galerij. 

Foto door indebuurt
Foto door indebuurt
Foto door indebuurt

Over de straatkunstenaars

Tot en met 15 november 2020 bewonder je op Het Eiland 3D-streetpaintings van de artiesten Rianne te Kaat, Ruben Poncia en Remko van Schaik. Leuk feitje: creatieveling Rianne te Kaat verkocht op haar zestiende al een portret van Michael Jackson. Straatkunstenaar Ruben gebruikt veel perspectief in zijn schilderijen. Bekijk de rotsen die hij op de stoeptegels van Winkelcentrum Het Eiland heeft geschilderd maar eens. Remko reist de hele wereld over om streetart te maken. Aankomende tijd kun je zijn optische ilusie bewonderen op de gevel naast de Trendhopper. 

Winnen!

In deze periode loopt er ook een winactie, waarbij je kans maakt op een fantastische prijs. Wat je moet doen? Een street art-foto maken met #streetart #heteilandzwolle en posten op Facebook of Instagram. De winnaar wordt op maandag 23 november bekend gemaakt via de Facebookpagina van Het Eiland.

Hoewatwaar: er zijn in Zwolle nu dus drie locaties waar je de kunst kunt vinden en waar je tot en met 15 november op de foto kunt. Leuk, het is net alsof je er écht in staat!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Winkelcentrum Het Eiland. Meer over Winkelcentrum Het Eiland ontdekken?

Winkelcentrum Het Eiland winkelcentra

Gesloten09:30 - 21:00

Pletterstraat 41 , Zwolle

Bekijk meer:winkelcentra

adv.