Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Aan de slag! 5 x deze Zwolse organisaties kunnen jouw hulp nu hard gebruiken

Door Marijtje Berghuis 30 maart 2020

Door de coronamaatregelen kunnen sommige mensen tijdelijk niet werken, bijvoorbeeld omdat het bedrijf waar ze werken is gesloten. Werk jij momenteel niet en wil je jouw tijd graag nuttig inzetten? Dat komt mooi uit, want verschillende Zwolse organisaties of bedrijven zijn op zoek naar helpende handen! Wij zetten er vijf op een rij.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

De handen uit de mouwen steken voor het Isala Ziekenhuis

isala ziekenhuis zwolle
Foto | indebuurt Zwolle

”We krijgen veel hartverwarmende reacties van mensen die graag iets willen betekenen voor het ziekenhuis. Hartelijk dank voor alle spontane aanmeldingen”, lezen we op de website van het ziekenhuis. Wil je in deze periode een (tijdelijke) bijdrage leveren aan de dienst- en zorgverlening bij Isala? Het ziekenhuis is op zoek naar tijdelijk (gespecialiseerde) verpleegkundigen coronacrisis.

Materialen doneren

Heb je beschermingsmiddelen zoals maskers en brillen die het ziekenhuis goed kan gebruiken? Stuur dan een mail naar [email protected]. Kleine hoeveelheden (enkele stuks) mag je ook afgeven aan de centrale balie in Zwolle of Meppel. In het ziekenhuis wordt er door deskundigen gekeken of de materialen voldoen aan de eisen en of ze veilig ingezet kunnen worden.

Een hart onder de riem

Het ziekenhuis heeft al veel leuke acties mogen ontvangen: zo werden er wel honderd Domino’s pizza’s bezorgd voor het ziekenhuispersoneel en ontvingen ze een zee aan bloemen. Door het coronavirus zijn er in Isala strenge regels voor bezoek. Zo mogen patiënten nog maar één persoon per bezoekuur ontvangen. Patiënten besmet met het coronavirus mogen helemaal geen bezoek ontvangen. Je kan de patiënten een hart onder de riem steken door een tekening of kaartje te sturen. De post wordt verdeeld in het ziekenhuis. Opsturen kan naar: Isala-patiënten, postbus 10400, 8000 GK in Zwolle.

Heb je een andere leuke actie verzonnen voor het ziekenhuis? Stuur dan een mail naar [email protected]

Via de Kletslijn een praatje maken met ouderen

kletslijn Zwolle
Foto | WijZ Zwolle

Geen familie meer op bezoek, vaak alleenstaand en geen uitjes meer om de stilte te doorbreken. Veel ouderen zitten in quarantaine, omdat het coronavirus voor hen op dit moment het meest gevaarlijk is. Om de ouderen een hart onder de riem te steken, heeft WijZ Welzijn het initiatief genomen voor de SamenOuderen Kletslijn. Ouderen kunnen hier even hun verhaal kwijt, hun zorgen, maar mogen ook bellen voor een gezellig praatje. Even een stem horen van een ander geeft vaak weer genoeg energie om de rest van de dag door te komen. De vrijwilligers bieden de komende weken een luisterend oor!

De Kletslijn is te bereiken op 088-2011250 van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Lees ook:

kletslijn Zwolle

Eenzaamheid op de loer voor Zwolse ouderen: Kletslijn vanaf vandaag geopend

Een groep die op dit moment wel wat extra aandacht verdient: ouderen. Er wordt hen geadviseerd om in...

Help je stadsgenoten

Foto | Unsplash

Heb je ergens hulp bij nodig of wil je juist hulp aanbieden aan je mede-Zwollenaren? Of wil je nieuwe mensen (op gepaste afstand) leren kennen? Op de website van SamenZwolle plaatsen Zwollenaren oproepjes om hulp te vragen of aan te bieden.  Maak een account aan op SamenZwolle, plaats jouw oproep of activiteit en deel het met de stad.

Aan de slag bij de Albert Heijn

Foto ter illustratie | ANP

Waar veel mensen thuiswerken, geldt dat niet voor de vele supermarktmedewerkers in ons land. Zij zijn juist extra hard aan het werk om te zorgen dat iedereen nog steeds kan kopen wat nodig is. Supermarktketen Albert Heijn zoekt voor verschillende Zwolse filialen vulploegmedewerkers en caissières. Kijk hier voor de vacatures.

Aanstaande of nieuwe moeders een hart onder de riem steken

View this post on Instagram

!OPROEP! SHOPS GEZOCHT Het virus gaat als een speer door ons land. Veel mensen zitten in quarantaine, en een lockdown staat op ons te wachten. Stress, angst, spanning en onzekerheid komt de kop op steken. Voor niemand leuk, maar what about de aanstaande en net bevallen moeders? Heel instagram staat ermee vol, en het doet me zoveel. Verdrietige moeders met hun newborn. Een eenzame kraamtijd, zonder bezoek. Zonder eerste wandeling. Hele bange hoogzwangere, die moeten bevallen in deze chaos. In je mooiste, puurste tijd van je leven ervaar je nu enkel nog spanning en angst, eenzaamheid en verdriet. Dat mag niet! En hier gaan wij wat aan doen. In samenwerking met een paar hele leuke shops, ga ik kraampakketten maken voor aanstaande en net bevallen moeders. Om even wat spanning af te nemen, en dit te vervangen voor vreugde, liefde en positiviteit. De pakketten zullen een verrassing zijn, maar wèl goed gevuld en naar jouw persoonlijke situatie (jongen/meisje/tweeling etc) Zijn er shops die dit lezen en zich ook graag willen aansluiten? Dat zou helemaal fantastisch zijn! Dan kun je mij een privé berichtje sturen en bespreken we het concept. (Inschrijvingen staan even offline tot we meer sponsors hebben) Ken jij nog een leuke shop? Voel je absoluut vrij om deze te taggen en/of deze post te delen. Hoe meer harten van mama’s wij kunnen verwarmen, hoe mooier ❤️ #samenstaanwesterk

A post shared by Keeping it real #momlife (@kyraelgersma) on

De Zwolse Kyra maakt in samenwerking met verschillende webshops goedgevulde kraampakketten om aanstaande of nieuwe moeders een hart onder de riem te steken in deze tijd. ”In je mooiste, puurste tijd van je leven ervaar je nu enkel nog spanning en angst, eenzaamheid en verdriet. Dat mag niet! En hier gaan wij wat aan doen”, aldus Kyra. Ben of ken jij een leuke shop die Kyra kan helpen met de kraampakketten? Laat het haar weten op Instagram of schrijf je hier in.

Lees ook:

lente zwolle

Hier worden we blij van: er komt héél lekker lenteweer aan (ook in Zwolle)

Zonneschijn genoeg de laatste tijd, maar geen korte-broeken-weer. Daar komt verandering in, want vol...
vrouwinbed

Geen klachten maar wel corona: Zwolse Robin vertelt haar verhaal

Ziek zijn zonder dat je het merkt. Robin uit Zwolle deed onlangs een test en bleek besmet met het co...
kapsalon kamphorst

Zingende kapster uit Zwolle knipt met een lach en een lied: ‘Als je het met je hart doet, komt het goed’

Voor het eerst ooit dicht. Na 93 jaar, door de coronacrisis. Toch blijft Lizette van Kuik, eigenaar ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.