Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zwolse hairstylist en kappersbegrip gaan verder onder één dak: ‘Het was even enorm hectisch’

Aangeboden door Headline Hair & Beauty / Kapsalon L&F 10 juli 2020

Op 22 mei werden twee Zwolse kapsalons officieel samengevoegd in het historische pand aan de Van Karnebeekstraat 63-65. Vanwege de lockdown een vreemde periode voor het team van Headline Hair & Beauty en Kapsalon L&F. ”Het was een enorm hectische tijd, maar daardoor leer je elkaar ook goed kennen.”

Op de hoek van de Enkstraat en de Van Karnebeekstraat kun je al meer dan honderdtwintig jaar naar de kapper. Vanaf 1896 kon je je haar laten knippen bij Kapper Stoffer en later bij Kapper Kok. Laurens van der Weerd en Frans Horsting – ook wel bekend als de kappers met de snor- werkten er ruim 45 jaar samen in Kapsalon L&F. Laurens ging vorig jaar met pensioen en besloot de kappersschaar over te dragen aan Caroline van Headline Hair & Beauty. ”Het is mooi dat mijn vaders onderneming zo wordt voortgezet”, vertelt dochter en kapster Angelique, wie het team van Headline met open armen ontvangt.

Droom

Het plan om samen te voegen ging niet over één nacht ijs. ”Laurens en ik spraken elkaar regelmatig: gewoon van kapper tot kapper”, vertelt Caroline. ”Zo is het idee langzaamaan ontstaan.”

Caroline zit al 25 jaar in kappersvak en begon haar eigen salon aan de Assendorperstraat onder de naam Headline Hair & Beauty. ”Daar heb ik samen met Aimee en Judith bijna tien jaar een mooie tijd gehad. Nu is het tijd voor iets nieuws. Ik was al langer op zoek naar een ander pand en heb altijd de wens gehad om met een groter team te werken. Dit is een droom die uitkomt!”

Het juiste moment

De samenvoeging kwam precies op het juiste moment. ”Bij Kapsalon L&F gingen er twee kappers weg en het was voor ons geen doen om steeds heen en weer te reizen.

De overname en de samenvoeging kwamen precies op het juiste moment.”Het huurcontract aan de Assendorperstraat liep af. Daarnaast viel het niet mee om continue tussen twee salons heen en weer te vliegen. Het is niet ver, maar als je iets vergeten bent, ben je toch zo een kwartier kwijt”, lacht ze. Het team van Headline is blij met de nieuwe locatie. ”Het zit in een gezellig-drukke straat en het is een prachtig authentiek pand.”

De naam blijft bewust een combinatie: ”We vinden de herkenbaarheid belangrijk, zo blijven we toegankelijk voor elke klant”, legt Caroline uit.

Verbouwing

De tekeningen lagen al klaar voor de verbouwing. Toen begon de lockdown en werd besloten om de verbouwing uit te stellen.”We hadden ons echt verheugd op een nieuwe start”, aldus Caroline. ”Dan is het zuur als je zeven weken dicht moet.” De vreugde is dan ook groot, nu de kapsters weer mogen knippen. ”We hebben vooral het sociale stukje gemist.”

Vitaal beroep

Ook de klanten hebben de huiskamersfeer van de kapsalons gemist. ”Sommige ouderen vertelden mij dat ik de eerste in maanden was die ze zagen”, verklaart Angelique. ”Zulke mensen zijn zo blij om weer aangeraakt te worden, een praatje te kunnen maken. Je merkt echt dat mensen wat in te halen hebben. In die zin is dit bijna een vitaal beroep.”

Artistique

Niet alleen de samenwerking is gloednieuw: sinds de samenvoeging wordt er ook gebruik gemaakt van een ander merk. ”Artistique is een Nederlands bedrijf dat is gevestigd in Deventer. Artistique heeft naast kleuringen ook een volledige haarverzorgingslijn voor zowel dames als heren. We gebruiken het omdat het geweldige resultaten geeft en de prijs vrij toegankelijk is voor onze klanten.”

‘De telefoon stond roodgloeiend’

De drukte hakte er wel in na de lockdown: ”Je wilt alle klanten evenveel aandacht geven. De telefoon stond roodgloeiend, ook werden er veel afspraken gemaakt via ons online boekingssysteem. Het was enorm hectisch. Gelukkig had iedereen daar begrip voor.”

Inmiddels zijn alle ‘coronacoupes’ geknipt en wordt het weer wat rustiger in de kapperszaak. Toch blijven de ruimere openingstijden van Headline Hair & Beauty & Kapsalon L&F van kracht. Je kunt dus ook op maandag en woensdagavond naar de kapper.

Zorgeloos naar de kapper

Tussendoor schoonmaken, werken met een mondkapje op: het is soms best een uitdaging. Toch nemen ze bij Headline Hair & Beauty & Kapsalon L&F nog geen afscheid van de mondkapjes.

”Het werkt niet heel prettig. Toch blijven we het voorlopig zo doen. Het virus is nog niet weg en we merken dat vooral mensen in risicogroepen het prettig vinden. Wij vinden het belangrijk dat zij ook zorgeloos naar de kapper kunnen. Van jong tot oud: iedereen is hier welkom!”

Afspraak maken

Tijd voor een nieuwe coupe? Bel voor een afspraak 038 4216617 of maak online een afspraak via de website.

”Deze service is voor de klanten van L&F nieuw”, geeft Caroline aan. ”Via de website of onze Facebookpagina kunnen klanten 24/7 online een afspraak plannen. Binnenkort presenteren wij ook onze nieuwe website.

Voor onder de foto:

Medewerkers L&F: Conchita, Jacqueline, Joanna, Susan, Renee, Angelique, Melanie, Emma.

Headline Hair & Beauty: Aimee & Judith. 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Headline Hair & Beauty / Kapsalon L&F. Meer over Headline Hair & Beauty / Kapsalon L&F ontdekken?

Headline Hair & Beauty / Kapsalon L&F kappers

Geopend08:00 - 17:15

Van Karnebeekstraat 63-65, Zwolle

Bekijk meer:kappers

adv.