Kapster Danique van Hair Plaza Zwolle: ‘Mijn motto is be different’

Aangeboden door Hair Plaza Zwolle 25 januari 2019

Drie keer hoera voor kapster Danique Frijlingh! Zij won in december voor de derde keer op rij de Intercoiffure Vision of the Elite Award. Hartstikke knap! Ze vertelt aan ons hoe ze dat voor elkaar kreeg.

Om deel te nemen aan de Vision of the Elite Award moest Danique een foto insturen van een model dat ze zelf had geknipt. “Alles moest tot in de puntjes kloppen: het kapsel, de visagie, styling en fotografie,” vertelt ze. Dat doet ze hartstikke goed met al drie Vision of the Elite Award in de categorie Dames op haar naam. Intercoiffure organiseert ieder jaar de Awards en is de meest succesvolle, exclusieve kappersorganisatie ter wereld. Hair Plaza Zwolle, de salon waar Danique werkt, is één van de 80 Nederlandse salons die is aangesloten bij deze organisatie.

Goede voorbereiding

Samen met haar collega Huub maakte ze een plan van aanpak voor haar winnende foto. “We zetten de voorbereidingen en alles wat er verder moet gebeuren op papier. Deze keer heb ik gekozen om een fotograaf de foto te laten maken. De keren daarvoor deed ik dat ook zelf.” De Zwolse kapster heeft volgens haar collega’s een goede kijk op haarmode en trends. “Ik bedenk wat op dit moment in de mode is en ga verder kijken wat ik daar mee kan.”

Tekst gaat verder onder de foto

hairplaza2
Foto | Hair Plaza

Be different

Maar met deze Award kon Danique vooral he-le-maal uit haar dak gaan. “Het liefste wat ik doe in de salon is kleuren! Daar wilde mee experimenteren in de foto.” Haar geheim? “Be different! Ik heb aan de jury laten zien dat het ook anders kan. En de kleurtechniek die ik heb gebruikt, is best uitdagend.”

Hair Plaza Zwolle

Met deze prijs wil Danique ook Hair Plaza Zwolle op de kaart zetten. “Ik werk sinds anderhalf jaar bij Hair Plaza Zwolle en deze prijs is heel groot in de kapperswereld. Mijn werk dat ik met veel plezier doe, wordt echt beloond.” Komen klanten ook langs om deze coupe te laten knippen en verven? “Nou nee, daar is het iets te extreem voor. Maar wel een subtielere versie!” lacht de kapster.

Tekst gaat verder onder de foto

hairplaza1
Foto | Hair Plaza

Coiffure Award 2019

Daar houdt het niet op voor de ambitieuze kappers van Hair Plaza Zwolle. Dit jaar gaat Danique voor het eerst strijden voor de Coiffure Award 2019 en haar collega’s Fleur en Huub doen respectievelijk voor de derde en tweeëntwintigste (al vier keer gewonnen!) keer mee. Een andere onafhankelijke haarmodefotografiewedstrijd met verschillende categorieën waar de drie individueel aan mee gaan doen. Op 12 mei vindt de Coiffure Award 2019 plus uitreiking plaats. Fingers crossed voor Hair Plaza Zwolle!

Meer zien van Danique?

In het lifestyleprogramma Bubbles en Gloss op RTL4 vertelt Danique over haar ervaringen in de kapperswereld. Aanstaande zondag 27 januari om 11.00 uur op tv!


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Hair Plaza Zwolle Meer over Hair Plaza Zwolle ontdekken?

Hair Plaza Zwolle kappers

Nu gesloten09:00 - 18:00

Sassenstraat 19, Zwolle

Bekijk meer:kappers

adv.