Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Room for Jazz Sessions in Café de Kuiperij

Aangeboden door Café De Kuiperij
Dit agendapunt is al geweest en verlopen
Bekijk alle agendapunten
Café De Kuiperij
Voorstraat 13 8011 MK Zwolle
Datum: 20 jun 2019 t/m 27 jun 2019
Prijs: gratis

 Na het sluiten van The Livingroom, leek het seizoen van Room For Jazz Sessions heel even te stranden. Maar niets is minder waar. Café de Kuiperij in de Voorstraat, geeft de muzikanten een nieuwe plek. Iedere donderdag, tot en met 27 juni, is er in het café jazz-, funk-, blues-, popmuziek en klassiek te horen.

Nieuwe plek

Room For Jazz Sessions is een initiatief van Tom Leeuwenburg, voorzitter van Stichting Jazz in Zwolle. Tom: ”Ik ben heel blij dat Anja van The Livingroom zich heeft ingespannen om voor ons een nieuwe plek te vinden. Nu kunnen we in ieder geval ons seizoen afmaken en alles wat we gepland hadden, voortzetten.” Anja Louwerse, The Livingroom: ”Ik heb Café de Kuiperij benaderd, omdat ik het heel belangrijk vond dat het initiatief van Tom door kon gaan.”

Noodzaak voor live muziek

Tom heeft aan den lijve ondervonden dat kunst en muziek niet afhankelijk zijn van de locatie, maar van de bereidheid van de stad om live muziek te zien en te ervaren. Tom: ”Ik voelde de afgelopen weken de noodzaak voor live muziek in de stad en de bereidheid van de Zwolse muziekscene om Room For Jazz Sessions door te zetten. Tijdens Room For Jazz Sessions zal in Café de Kuiperij niet alleen jazz klinken, maar ook funk, blues en pop,” vertelt Leeuwenburg. ”Maar het gratis concert van hoge kwaliteit gevolgd door een toegankelijke jamsessie blijft natuurlijk. Dat maakt het event zo uniek!”

Room for Jazz Sessions

Tom is vijf seizoenen geleden gestart in The Livingroom met Room For Jazz Sessions. Het doel van de sessies is om conservatorium studenten buiten de schoolbanken, op een laagdrempelige manier muziek te laten maken en te ervaren. Sinds de oprichting hebben er 90 edities plaatsgevonden in The Livingroom en hebben er zo’n 70 individuele artiesten de revue gepasseerd. Bij iedere editie wordt een gastsolist uitgenodigd, nationaal of internationaal, die begeleiding krijgt van een vaste huisband bestaande uit diezelfde studenten. In alle edities staan kwaliteit, laagdrempeligheid en lol hoog in het vaandel.

Hoewatwaar: iedere donderdag in juni kun je vanaf 20:00 genieten van de Room For Jazz Sessions in Café de Kuiperij. De laatste editie van het seizoen vindt plaats op op 27 juni. Tijdens deze laatste sessie zal de Amerikaanse Christine Wiltshire optreden.


Meer over Café De Kuiperij ontdekken?

Café De Kuiperij cafés

Vandaag gesloten

Voorstraat 13, Zwolle

Bekijk meer: cafés

Lees mee en reageer!

Deel dit agendapunt of tag iemand via Facebook