Nederlandse toneelpremière “Zij zagen Oorlog” bij Schouwburg Odeon Zwolle

Schouwburg Odeon

Ksenia-Marasanova-Zij-zagen-Oorlog
Foto: zijzagenoorlog.nl

Schouwburg Odeon

Zwolle

De solo-theatershow van de Zwolse inwoner Ksenia Marasanova gaat in première in Schouwburg Odeon. ‘De mantel: Zij zagen Oorlog‘ gaat over gelijkwaardigheid en lijden. Marasanova ervaart oorlog door de ogen van zes getuigen. Ze vertelt hun verhaal en zingt hun liederen. Zij zagen Oorlog werd eerder opgevoerd in België, is geregisseerd door Paul Dekker en duurt ca. 75 minuten. De première is op 27 september 2020.


Ksenia Marasanova is woonachtig in Zwolle, maar geboren in Kharkov, de miljoenenstad die in de tweede wereldoorlog in de USSR jarenlang in de frontlinie lag en maar liefst driemaal door de nazi’s werd veroverd en even zo vaak werd heroverd. Haar halve familie kwam daarbij om. Soms door strijd, maar veelal omdat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plek waren. In ‘Zij zagen Oorlog’ onderzoekt Marasanova de achterliggende motieven van het handelen van de mens en verwerkt daarmee datgene waarover in haar familie nooit werd gesproken.

Als meisje van 17 vluchtte ze uit de Sovjet Unie, waar haar familie vanwege hun joodse afkomst vervolgd werd. Via Polen kwam ze medio jaren ’90 liftend in Nederland terecht om zich in Amsterdam verder te bekwamen in Muay Thai. Ze trainde met Nico Aerts, Ernsto Hoost en Lucia Rijker, maar haalde zelf nooit de absolute top. Daarna ontwikkelde ze zich als actrice, waarvoor ze diverse meerjarige professionele acteeropleidingen volgde. Ze speelde klassiek theater en maakte daarna haar eerste solo-voorstelling “Strannik” waarin ze als pelgrim op zoek ging naar de essentie van leven.

Meer info en kaartverkoop via www.zijzagenoorlog.nl.

Agendapunten

Agendapunten in Zwolle

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Informatie Dag voor Italiaans (en andere talen)”

Informatie Dag voor Italiaans (en andere talen)

  • 25 september 2021
Originallanguage
Ga naar “Slavernijverleden tot leven in voorstelling ANNA”

Slavernijverleden tot leven in voorstelling ANNA

  • 3 oktober 2021
Anna Zwolle