Zwolle

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mankato kampvuurgesprek

Dit agendapunt is al geweest en verlopen
Bekijk alle agendapunten
Datum: 27 sep 2019 vanaf 19:00 t/m 21:30
Prijs: gratis

Hoe verhouden wij ons tot onze natuurlijke omgeving en hoe is dat zichtbaar in onze moderne samenleving? Er zijn ook mensen die anders naar de natuurlijke omgeving kijken dan wij. Welke verhalen vertellen inheemse stammen elkaar bijvoorbeeld over de plek van de mens in de onbevattelijke kosmos? En wat kunnen wij daarvan leren?

Op vrijdag 27 september organiseert Mankato in samenwerking met Daan van de Konijnenburg een kampvuurgesprek rondom dit thema. Kan een andere kijk op de wereld ons antwoorden geven op grote maatschappelijke vraagstukken als de klimaatcrisis waar we vandaag de dag mee te maken hebben? Geïnspireerd door wereldwijd nog steeds aanwezige inheemse stammenculturen, die vaak bij grote vraagstukken rond het kampvuur verzamelen en met behulp van een talking stick hun wijsheid delen met de rest van de stam, zullen ook wij rond het kampvuur met elkaar in gesprek gaan om onze eigen-wijsheid te delen.

Een meditatie is onderdeel van het programma. Er wordt soep geserveerd. Deelname is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. Meer info op mankato.nl/kampvuurgesprek

Lees mee en reageer!

Deel dit agendapunt of tag iemand via Facebook