Kerstmarkt in Zwolle

kerstmarkt Zwolle
Foto ter illustratie, foto: ANP.

De geur van glühwein, gezellige kerststallen, kerstlichtjes en kerstmuziek: het hoort allemaal bij de decembermaand. Van november tot december 2022 is de kerstmarkt weer terug in Zwolle.

Dit wil je weten over de kerstmarkt in Zwolle

  • Op donderdag 8 december is er van 14.00 tot 18.00 uur een mini-kerstmarkt bij Wijkboerderij De Eemhoeve;
  • Op woensdag 14 november houdt wijkvereniging WVF, in samenwerking met de winkeliersvereniging, een kerstmarkt op het Petuniaplein in Westenholte van 15.00 tot 20.00 uur. Rondom de verlichte kerstboom zullen allerlei lekkernijen en verkocht worden;
  • Een andere kerstmarkt die op de planning staat, is op zaterdag 17 december in Stadshagen (aan de Wade). Op 24 december staat er op diezelfde plek nog een Kerstevent op de planning;
  • Op zaterdag 17 en zondag 18 december staat er ook een kerstmarkt gepland rondom de Grote Kerk, zo maakt Museumkwartier Zwolle bekend. Er zijn behalve kersthuisjes ook optredens te zien en activiteiten te doen.

Meer met kerst in Zwolle

Ook staat op 21 december Kerst op de dierenweide op de planning, een event bij Dierenweide Dieze Oost aan de Hogenkampsweg.

Hoe is de kerstmarkt ontstaan?

De eerste kerstmarkten zijn ontstaan in de Middeleeuwen, in een deel van Europa dat toen Duits grondgebied was. Door de eeuwen heen bleven de kerstmarkten in Duitsland zich verder ontwikkelen en werden ze steeds groter.

Fast forward naar de twintigste eeuw: in de naoorlogse jaren groeiden de hoeveelheid markten, maar ook de bezoekersaantallen enorm. In de jaren tachtig en negentig werden de Duitse kerstmarkten zo populair dat ze nu over de hele wereld gehouden worden. Zo ook in Zwolle. De laatste jaren worden er steevast verschillende kerstmarkten georganiseerd in de Zwolse binnenstad een veel wijken daaromheen.

Meer weten over de kerstmarkt in Westenholte?

Bekijk aanbod

Agendapunten

Agendapunten in Zwolle

Bekijk meer agendapunten
Ga naar “Kerstmarkt in Zwolle”

Kerstmarkt in Zwolle

  • T/m 23 dec
kerstmarkt Zwollekerstmarkt Zwolle
Ga naar “Collect-a-Con Zwolle”

Collect-a-Con Zwolle

  • 3 december 2022
pokemon
Ga naar “Kerstmarkt Westenholte”

Kerstmarkt Westenholte

  • 14 december 2022
Zwolse-kerstmarkten-zwolle
Ga naar “Midwinter Spooktocht”

Midwinter Spooktocht

  • Van 17 dec t/m 18 dec
Midwinter spooktochtMidwinter spooktocht