Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wil en Cor lopen de Alternatieve Vierdaagse: ‘Die zware bos gladiolen zal ik niet missen’

Door Marijke Helsloot 9 juli 2020

Wil Hoornik zou voor de tiende keer meedoen aan de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar. Om na vier dagen wandelen met een gouden kruisje terug naar huis te keren. Maar corona gooide roet in het eten. Gelukkig is er de Alternatieve Vierdaagse waaraan Wil samen met haar man Cor en een groep van acht andere wandelaars aan meedoet. “Die zware gladiolen die je tijdens de laatste vijf kilometer meezeult, zal ik niet missen.”

Gekleed in een felgroene outfit en stevige wandelschoenen zijn Cor (78) en Wil (74) Hoornik uit Zoetermeer er klaar voor. Wil heeft zelfs bijpassende oorbellen en armbandjes en soms groen gelakte nagels. Normaal gesproken lopen ze mee met de Vierdaagse in Nijmegen, dit jaar wordt het vier dagen lang twintig kilometer wandelen in en rondom eigen stad. We spreken met het Zoetermeerse stel af in het Westerpark; een van hun favoriete wandelplekken in de stad. “Het is hier prachtig en al wandelend zie je veel meer.”

Gaan met die banaan

De sfeer van de Nijmeegse Vierdaagse zullen ze zeker gaan missen maar dat er een alternatieve tocht is bedacht, vinden Wil en Cor hartstikke leuk. “Wandelen is zo fijn”, vertelt Wil enthousiast. “Je bent lekker buiten en je ziet zulke mooie vogels, jonge dieren, paddenstoelen en konijnen. Elk seizoen is weer anders en het maakt ons niet uit wat voor weer het is. Poncho aan en gaan met die banaan. We wonen in Albrandswaard in Meerzicht en vanuit onze straat wandelen we zo in de richting van het Westerpark, het Balijbos en het Buytenpark.”

Trots

Wil en Cor maken allebei deel uit van Sportief Wandelgroep Zoetermeer. Een enthousiaste groep wandelaars die vele kilometers met elkaar afleggen in heel Nederland. Twee keer in de week sluit het stel zich aan bij de wandelgroep en één keer in de week gaan ze er samen op uit. Vanuit huis vertrekken ze al wandelend naar de startlocatie van de wandeling met de groep. Dit kan dus zomaar betekenen dat ze er al vijf kilometer op hebben zitten om daarna pas met de wandeling van start te gaan. “Wij lopen altijd meer dan onze wandelgroep. We zijn hartstikke trots dat we dit allebei nog kunnen op deze leeftijd”, vertelt Cor.

EHBO-set

Wil en Cor gaan altijd goed voorbereid op pad. “We hebben een EHBO set bij ons met een schaar, een tekentang, pleisters en gaasjes. Uiteraard hebben we genoeg te drinken bij ons. We stoppen onderweg wel om ergens gezellig koffie te drinken op een terras. Maar tijdens de coronacrisis kon dat niet dus namen we een thermoskan met heet water en zakjes oploskoffie mee. We hebben leuke wandeldagen gehad op die manier”vertelt Wil. Naast het sportieve doel is wandelen ook een sociaal gebeuren. “We kletsen wat af tijdens onze groepswandelingen. Onderweg  wisselen we van gesprekspartner en blijven op die manier van elkaar op de hoogte. Zo horen we nog eens wat.”

Wandeltips van Cor en Wil

Wil je zelf ook meedoen aan de Alternatieve Wandelvierdaagse in en rondom eigen stad? Wil en Cor hebben wat leuke wandeltips voor jou:

  • Buytenpark: een heuvelachtig gebied waardoor je op sommige plekken weids uitzicht hebt. Het is een mooi park waar je stevig kunt wandelen vanwege het heuvelachtige.
  • Wandel via de Noord Aa richting boerderij ’t Geertje om daar te pauzeren met een kop koffie.
  • Loop eens in de richting van Stompwijk en loop verder in de richting van het Buytenpark. Een mooie route door de polders.

De Alternatieve Vierdaagse: wandel jij mee?

Voor de Vierdaagse hoeven we dit jaar dus niet naar Nijmegen, je kunt ‘m gewoon vanuit Zoetermeer wandelen! Nadat je je hebt ingeschreven ontvang je een link naar een gloednieuwe en gratis wandelapp. In deze app kun je zelf je route uitstippelen. Je mag zelf kiezen of je voor 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer gaat: it’s all up to you. Op 21 tot en met 24 juli 2020 worden de kilometers via de app geregistreerd. Zorg er dus voor dat je dan ook daadwerkelijk op pad gaat, anders verdien je geen aandenken.

Die gratis wandelapp is er trouwens niet alleen om jouw route bij te houden. Hij faciliteert ook nog eens allerlei nuttige informatie, leuke gratis podcasts, playlists en nog veel meer om jou de ultieme wandelbeleving te geven. Ook fijn: na 24 juli kun je de app gewoon blijven gebruiken. Handig als je gaat trainen voor je volgende tocht!

Wandel jij dit jaar mee tijdens De Alternatieve Vierdaagse? Inschrijven doe je via deze link.

Vierdaagse Zoetermeer

De Vierdaagse lopen rond Zoetermeer: zo doe je dat

Als wandelfan heb je vast (net als wij) een traantje weggepinkt toen je hoorde dat de Nijmeegse Vier...

________________________________________________________________________________

Buitenzwembad Zoetermeer

Hiep hoi! Op deze dag opent het buitenzwembad en zo ziet het er uit

Goed nieuws! Op zaterdag 18 juli kunnen we weer zwemmen in het buitenbad! Waar zóveel Zoetermeerders...
Rollerskatebaan Zoetermeer

Van rooftopbar tot rolschaatsbaan: dit willen wij ook in Zoetermeer

Begrijp ons niet verkeerd: Zoetermeer is de allerfijnste plek om te wonen. Toch zien wij hotspots in...
Sweet Garden zoetermeer

Cool! Bij Silverdome is een tropisch terras met grill-bar en cocktails geopend

Wuivende palmen, houtsnippers op de grond, klinkende glazen en de heerlijke geur van een net opgesto...
Vijverpop Zoetermeer

Met dit veilige muziekfestival komen we de zomer wel door

Culinair Zoetermeer, Vijverpop en Rasta Plas. Allemaal toffe evenementen die dit jaar niet door kunn...

adv.