Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vliegtuigfanaat Michel rijdt elke dag op de scooter naar het vliegveld: “Maar een vliegtuig krijg je mij niet in”

Door Tommy Sedubun 28 januari 2020

Michel Nederstigt (47) uit Seghwaert is helemaal gek van vliegtuigen. Door weer en wind gaat hij gemiddeld vijf dagen per week met de scooter (!) naar Schiphol of Rotterdam The Hague Airport om vliegtuigen te spotten. Hij fotografeert ze en plaatst deze beelden op zijn website. Dat zo’n vliegtuigfanaat last heeft van vliegangst is een opvallend contrast.

We gaan bij Michel op bezoek en bij binnenkomst is duidelijk te zien dat Michel dol is op vliegtuigen. Zijn huis staat vol met van alles wat met de luchtvaart te maken heeft; planken met modelvliegtuigen en een boekenkast vol boeken. “Alles aan vliegtuigen vind ik mooi. Ik kan er urenlang naar kijken maar ook het geluid is gaaf. Hoe ouder ze zijn hoe meer herrie ze maken. Prachtig!”

Dubbeldekker

Michel heeft een grote verzameling modelvliegtuigen opgesteld in de woonkamer. “Ik heb er een stuk of vijftig. De Airbus A380 is een grote dubbeldekker. Die vind ik de mooiste. Als ik bij de landingsbaan van Schiphol sta, trekt dit type bij binnenkomst altijd heel veel publiek. Net als de 747”.

Vliegtuig spotten

Michel rijdt gemiddeld vijf dagen per week op zijn scooter naar het vliegveld: “Drie dagen in de week rijd ik naar Schiphol, op maandag en dinsdag ga ik vaak naar Rotterdam. Allebei de vliegvelden vind ik leuk maar in Rotterdam zie je voornamelijk Transavia-toestellen, in Amsterdam zie je veel meer. Waar je ook heen gaat, het is afwachten wat er komt. Ik kan van tevoren wel opzoeken welke toestellen worden verwacht maar het kan altijd afwijken. Wachten is het enige wat ik kan doen en ik maak ondertussen mooie foto’s.”

Het artikel gaat verder onder de foto

Michel op zijn scooter onderweg naar het vliegveld. Foto: Tommy Sedubun

Vliegangst

Iemand die zo idolaat is van vliegtuigen zal vast zelf de nodige vlieguren erop hebben zitten. Niets is minder waar; een vliegtuig instappen doet Michel absoluut niet. “Nee, een vliegtuig krijg je mij niet in! Ik heb enorme last van hoogtevrees.  Ik ben weleens in een vliegtuig gestapt dat nog op de grond stond. Dat is dus al te hoog. Ik was blij toen ik er weer uit kon.”

Leuke reacties

Michel zet alle beelden die hij van vliegtuigen maakt online. “Ik heb een eigen website en Facebookpagina met ongeveer 3.600 volgers: Vliegtuigspotter Schiphol. Mijn volgers klikken vaak op mijn foto’s en ik krijg veel leuke reacties.”

Kylie Martens Zoetermeer

Kylie wil positiviteit uitstralen: “Mijn rolstoel brengt nieuwe dingen in mijn leven”

Een positieve instelling; dat vindt de Zoetermeerse Kylie Martens (24) belangrijk. "Tuurlijk baal ik...
Teckel Saartje

Geinig! De teckel van Marion heeft een eigen Facebookpagina

Teckel Saartje van de Zoetermeerse Marion heeft een eigen Facebookpagina. Waarom? Omdat Marion zo do...

Zoetermeerse Femke Daudeij legt bijzondere blikken voor de camera vast

De 36-jarige Femke Daudeij is gefascineerd door de blikken van mensen die ze als fotografe vastlegt ...

adv.