Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Video: Jasper is megatrots op ‘zijn’ beweegpark: Mijn kleindochter mag het lintje doorknippen

Door Marijke Helsloot 28 mei 2019

Jasper Harteveld is dolblij. Ruim drie jaar heeft hij er keihard voor gewerkt maar nu komt zijn droom echt uit. Bouwlui met bulldozers zijn begonnen aan de bouw van ‘zijn’ Beweegpark Noord Aa. Hier kan iedereen straks gratis gebruik maken van fitnessapparaten, lekker bewegen en andere Zoetermeerders ontmoeten. “Met mijn beweegpark wil ik mensen over die drempel trekken om gezellig mee te doen.”

Begin juli zal Beweegpark Noord Aa open gaan. In mei zijn de graafwerkzaamheden gestart op het braakliggend terrein naast het clubgebouw van Road Runners, om de hoek van restaurant Happy Moose. Straks kun je daar met of zonder begeleiding gratis gebruik maken van fitnessapparaten, een potje jeu de boulen en lessen freerunning volgen. Initiatiefnemer en Zoetermeerder Jasper Harteveld kan niet wachten tot het zover is.

Hij koos voor de liefde

Jasper houdt van gezelligheid in combinatie met sport: veel mensen om hem heen, even een praatje maken en lekker bewegen met elkaar. Niet voor niks is hij al 25 jaar vrijwilliger bij hardloopclub Road Runners. Vroeger was hij betaald amateurvoetballer en toen hij als prof in België aan de bak kon, stelde zijn aanstaande vrouw hem voor de keus: óf zij óf voetbal. Uiteindelijk koos hij voor haar en ze trouwden kort daarna.

Gewoon lekker meedoen

Die passie voor sport, bewegen, gezondheid en gezelligheid wil Jasper dolgraag met zijn stadsgenoten delen. “Veel mensen zien een te hoge drempel om iets aan beweging te gaan doen. Bang dat ze het niet kunnen of om anderen te ontmoeten. Dat vind ik zo jammer want ik weet hoe leuk het kan zijn. De lat ligt bij velen te hoog en hebben bij de sport de associatie dat er gepresteerd moet worden. Maar dat is helemaal niet zo. Doe gewoon lekker mee en na afloop voel je je altijd weer een stuk beter.”

Zoetermeerders ontmoeten

Volgens Jasper is zijn vrouw net zo’n sociaal mens als hij. “Mijn partner werkt al jaren in de zorg. Ze komt tijdens haar werk veel in contact met eenzame ouderen. Toen er vanuit de gemeente een oproep werd gedaan om met goede ideeen te komen om deze eenzaamheid tegen te gaan, bedacht ik mij geen moment en stuur ik mijn idee voor het beweegpark in. De gemeente vond het zo’n goed initiatief dat ik het mocht gaan regelen. Dus deze outdoor sportzaal is voor iedereen van 7 tot 97, met speciale aandacht voor de oudere medemens. Zo kunnen ouderen uit hun isolement gehaald worden en mensen ontmoeten.”

Dit kun je er doen

Ontwerp Beweegpark Noord Aa, freerunning parcours en fitnessapparaten

Beweegpark Noord Aa is een outdoor sportpark waar verspreid over de ruimte fitnessapparaten staan. “Er zijn rugtrainers, callanetics (speciaal fitnessprogramma) en apparaten om je borstspieren, benen, buik en armen te trainen. Je vindt er ringen, rekstokken en een brug op kunstgras. Het zijn kwalitatieve, veilige apparaten maar je traint altijd op eigen risico”, licht Jasper toe.

Kleindochter

Beweegpark Noord Aa gaat woensdag 3 juli open. “Wethouder sport Ingeborg ter Laak is aanwezig bij de officiële opening. Maar het lintje wordt niet door haar geknipt maar door mijn lieve kleindochter”, vertelt hij trots. “Zij hoort er gewoon bij te zijn.” Het park is overdag toegankelijk voor iedereen. In een apart gedeelte zullen oudere stadsgenoten begeleid sportoefeningen doen en daarnaast kun je de hele dag van alle apparaten gebruik maken. Af en toe zijn er gediplomeerde vrijwilligers aanwezig aan wie je vragen kunt stellen. “Je kunt ook met je fysiotherapeut hier komen trainen”, vertelt Jasper. “Maar je zal er ook bootcampgroepjes tegenkomen die hier komen sporten, freerunners voorbij zien komen en andere stadsgenoten.”

Bekijk hier de video

 

Lees ook:

Freerunning Zoetermeer

Waaghals André klimt en springt over obstakels in het Stadshart

André Sannikov (19) is freerunner. Een echte waaghals die zich met creatieve salto's, sprongen en tr...
Tom Keek Zoetermeer

Prachtig! Tom onderhoudt samen met buurtgenoten het Seghwaert Park

Ben je weleens in het Seghwaert Park geweest? Een prachtig park dat wat verstopt ligt tussen de stra...
HuizBaaz

Rapper HuizBaaz: “We oefenden in het wachthuisje op het sprinterstation”

Fabian Marten, oftewel HuizBaaz, heeft in alle wijken van de stad gewoond. Samen met vrienden sprak ...

adv.