Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vader en zoon zijn horrorclowns met Halloween: “Roan is eigenlijk doodsbang voor clowns”

Door Marijke Helsloot 17 oktober 2019

Vader Paul en zijn zoon Roan doen dit jaar voor de derde keer mee met de Halloween Walk in het Stadshart. Voorgaande jaren joegen ze Zoetermeerders de stuipen op het lijf als freaky dokter en zijn patient en als koks met bebloede gezichten. Dit jaar zullen we ze tegenkomen als horrorclowns.

Paul en Roan zijn echte horrorfans. De frightnights in Movieland en Walibi vinden ze geweldig. Toen er figuranten gezocht werden voor Halloween in het Stadshart bedachten ze zich geen moment en deden auditie. Sindsdien doen ze elk jaar mee: “Met een groep doen we een paar minuten een act en daarna verspreiden we ons over het Stadshart. Dan laten we mensen schrikken en iedereen kan met ons op de foto. Het is echt een feestje om daar te zijn. In de kleedkamers zien we tijdens het omkleden en schminken steeds meer griezels voorbij komen.”

Dokter en patiënt

Misschien ben je het duo al eerder tegengekomen tijdens de Halloweenwalk. Roan zit in een rolstoel en samen met zijn vader Paul vormen ze twee typetjes. Paul vertelt: “In het eerste jaar was Roan een patiënt in een wit gewaad en een bleek gezicht met infuuszakken aan zijn rolstoel. Ik was de dokter die hem behandelde. Met elkaar bespreken we van tevoren welk typetje we willen zijn. Vorig jaar waren we koks met mutsen op en bebloede gezichten. We maakten smoothies van barbiepoppen en andere bloederige gerechten. De kleding passen we van tevoren en op de dag zelf worden we geschminkt.”

CliniClown

Dit jaar zullen vader en zoon als horrorclowns te zien zijn. “Roan is eigenlijk heel bang van clowns, zelfs voor de CliniClown in het ziekenhuis. Hij was een keer tijdens Halloween op de foto gegaan met een horrorclown in een rolstoel met een kettingzaag. Die man had geen benen en Roan had een klik met hem. Mijn zoon is dan wel heel bang voor clowns, er één zijn is heel wat anders. Daarom gaan we dit jaar als horrorclowns naar het Stadshart om mensen te besluipen en te laten schrikken. Wij volgen iedereen met onze ogen om ze vervolgens de stuipen op het lijf te jagen. Bezoekers willen heel graag op de foto met Roan. Hij geniet met volle teugen van deze avond want zijn rolstoel verdwijnt voor even uit zijn gedachten.”

Halloween Zoetermeer
Roan

Gillende vrouwen

Als scare-acteurs tijdens Halloween moeten Paul en Roan zich houden aan strenge regels. “Je mag niemand aanraken, je moet je goed kunnen indenken en je moet rekening houden met de doelgroep. Ouders nemen soms kleine kinderen mee. Die zullen we nooit laten schrikken maar bijvoorbeeld een ‘boks’ geven of glimlachen om het minder eng te maken. Maar volwassenen laten we ongegeneerd schrikken. Vrouwen gaan vaak gillen en ze wille niet dat we dichterbij komen. Sommigen rennen zelfs weg en dan gaan we er natuurlijk achteraan”, vertelt Paul lachend. “Als mannen schrikken, kijken ze vaak verschrikt om zich heen om te zien of iemand het heeft gezien. Overigens doen we thuis niet aan Halloween. Mijn vrouw vindt het namelijk helemaal niks.”

Lees ook:

Halloween Zoetermeer

Dit is het programma van Halloween 2019 in Zoetermeer

Dol op spanning, enge figuren als aliens, monsters en bebloede engerds? Die als enige doel hebben: j...
Zeemeerminzwemmen

Tof! Margot geeft les in zeemeerminzwemmen

Zwemmen als een zeemeermin: dat is toch alleen maar voor meisjes. Zwemmen als de kleine zeemeermin A...
Katja Meertens

Zoet en heet! Deze foodie blogt over Zoetermeerse restaurants

Het begint met het maken van foto's van je bord met eten en deelt die met vrienden om te laten weten...

adv.