Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tattoo-artiest Jill: ‘Ik wist altijd al dat ik helemaal onder de tattoos zou komen te zitten’

Door Marijke Helsloot 12 november 2019

De 29-jarige Jill van der Schee uit Vlaardingen werkt de hele week bij Hook’s Ink in de Dorpsstraat. Piercen heeft ze zichzelf eigen gemaakt maar tatoeëren heeft ze geleerd via de piercingshop waar ze vroeger werkte. “Vanaf mijn elfde wist ik al dat mijn lichaam volledig onder de tatoeages zou komen te zitten.”

Jill staat haar mannetje wel tussen haar mannelijke collega’s in tattooshop Hook’s Ink. “Ik ervaar het niet als een mannenwereld. De helft van de mensen die hier komen zijn man en de andere helft dus vrouw. Klanten vragen soms speciaal naar mij, bijvoorbeeld als ze alleen door een vrouw geholpen willen worden of een mooie mandala willen. “Ik ben namelijk goed in kalligrafie teksten, boeddhistische tekens, mandala’s en ander priegelwerk.”

Bijzondere verhalen

Achter elke tatoeage staat een verhaal, vertelt Jill. “Ik tatoeëer zowel mannen als vrouwen. De meesten weten van tevoren wat ze willen. Samen kijken we naar een uniek ontwerp dat ik uitteken op mijn Ipad en vaak deel op Instagram. Bijzonder vind ik het om vrouwen met littekens na borstkanker te helpen. Achter elke tatoeage staat namelijk een verhaal. Ik heb een man van 74 geholpen aan een tattoo die de liefde van zijn leven tegen is gekomen. Adoptie-, liefdes- en verdrietige verhalen kom ik allemaal tegen. Zo heb ik ook de drie zussen van O3GNE en hun vader en moeder getatoeëerd. Vlak voordat hun moeder kwam te overlijden wilden ze met elkaar dezelfde tatoeage van een DNA-streng laten plaatsen. Kort daarna overleed zij.”

Vader met tatoeage

Vanaf haar elfde was Jill al gefascineerd door tatoeages: “Mijn vader kwam eens thuis met een nieuwe tattoo op z’n arm. Hij haalde het folietje eraf en ik vond het heel interessant. Ik plakte altijd kauwgomplaatjes en plak-tattoos op m’n armen. Tekenen kon ik ook al goed van jongs af aan. Op de middelbare school maakte ik allerlei tekeningen op mijn armen. Ik leerde een groepje skaters kennen en mijn vrienden droegen toen al piercings. Mijn haar schoor ik af en ik zette mij af tegen de rest. Ik voelde mij altijd al een beetje anders dan andere kinderen.”

Niet mijn strot!

Jill koos ook voor piercings verdeeld over haar hele gezicht. Nu heeft ze nog twee piercings in het midden van haar wangen. “Het lijkt net of ik kuiltjes in mijn wangen heb. De andere piercings onder mijn wenkbrauwen, rondom mijn mond en in mijn tong heb ik weggehaald.” Vanaf haar zestiende liet ze haar eerste tattoo zetten. “Ik wist altijd al dat ik helemaal onder de tattoos zou komen te zitten. Het begon met een spinnenweb op mijn elleboog en daarna een chrysant. Ik heb een tekst op mijn buik en op mijn benen  Mijn hals en strot wilde ik nooit laten doen maar kijk hoe ik er nu uit zie. Tatoeages werken verslavend en je verlegt je grenzen.”

Acceptatie

Om op haar zestigste nog ruimte te hebben voor een nieuwe tatoeage laat Jill bewust een aantal plekken op haar lichaam leeg. “Ik moet er niet aan denken dat ik voor een mooie tattoo geen plek meer heb. Zo heb ik mijn bovenarm gereserveerd voor een collega die een Japanse Dragonball-cartoon gaat maken. Vanaf mijn tiende ben ik al fan van deze serie.” Volgens Jill loopt Nederland best achter met de acceptatie van tatoeages. “In Italië en in Duitsland is het heel normaal als een winkelmedewerker tatoeages heeft. In Nederland mag dat vaak niet en word je erop aangekeken. In een winkel merk ik weleens dat ik in de gaten wordt gehouden door het personeel. Dat komt alleen maar omdat ik er anders uit zie dan een gemiddeld persoon. In Nederland heerst nog veel negativiteit rondom tatoeages. Jammer vind ik dat.”

Wil je nog meer beelden van Jill’s tatoeages zien? Bekijk dan haar Instagram-pagina.


Meer over Tattoo Studio Hook’s Ink ontdekken?

Tattoo Studio Hook’s Ink tattoo shops

Geopend10:00 - 17:00

Dorpsstraat 70, Zoetermeer

Bekijk meer:tattoo shops

Lees hier meer Zoetermeerse verhalen

Marvin Dee

Medicijnbezorger Marvin brengt nummer ‘Sweet Lake City’ uit

Marvin Dee uit Delft heeft samen met zijn band een muzieknummer uitgebracht met de titel 'Sweet Lake...
Ronald Offers Zoetermeer

Ronald knapt speelgoed op voor de speelgoedbank: “Voor die blije kindergezichten doe ik het”

Samen met zijn vrouw werkt Ronald Offers een aantal jaren als vrijwilliger bij Speelgoedbank MOOI Zo...
Hester Goeman Zoetermeer

Hester fotografeert honden: “Puppy’s en sporthonden zijn m’n favoriet. Katten zijn te eigenwijs”

Hester Goeman kwam als kind al met zielige en gewonde dieren thuis. In fotocamera's was ze niet geïn...

adv.