Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Natuurfotograaf Sander: “Die vos kwam steeds dichterbij”

Door Marijke Helsloot 3 maart 2020

De foto’s van Sander Meertins kun je zomaar over de hele wereld tegenkomen. Hij is voornamelijk natuurfotograaf en maakt stockfoto’s die door iedereen gekocht en gepubliceerd kunnen worden. Zijn natuurfoto’s zijn ook op Zoetermeerse plekken gemaakt zoals het Buytenpark en het Westerpark.

Sander vertelt: “Zo zie ik foto’s terug in het nieuws, commercieel- of educatief gebruikt. Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in het maken van foto’s van wilde dieren, insecten en de natuur. Ik herken het gedrag van vogels en insecten en blijf net zo lang wachten tot het juiste moment om de foto te schieten.”

Libellen

Sander is vaak te zien in het Buytenpark: “Met name dit park is een goede plek om vogels op beeld vast te leggen want ik kan ze daar goed benaderen. Ik maak foto’s van onder meer blauwborsten en rietzangers. Maar ook vlinders, bijen, wespen, sprinkhanen en vliegen. Bijzonder zijn de argusvlinder en libellen, die helaas steeds zeldzamer worden. Ooit maakte ik foto’s van een vos die steeds dichterbij kwam. Hij was al behoorlijk tam en gewend om mensen om zich heen te hebben.”

Het artikel gaat verder onder de foto’s

Foto's: Sander Meertins Photography

De tijd vergeten

Door het gedrag van de dieren in de gaten te houden, weet Sander steeds een beetje meer in de buurt te komen. “Bij insecten beweeg ik vloeiend, bij vogels kom ik langzaam dichtbij. Als ze zich bedreigd voelen, gaan ze anders zingen en dan doe ik een stapje terug. Een foto maken kan best lang duren. Ik vergeet de tijd en zit in mijn eigen wereld. Mensen kun je laten poseren, in de natuur kun je niks bepalen van tevoren. Daarom vind ik het leuk om te doen. En met het verspreiden van mijn foto’s lever ik een bijdrage aan het behoud van de natuur. Daar ben ik natuurlijk wel een beetje trots op.”

Stockfoto’s

Soms krijgt Sander speciale verzoeken, bijvoorbeeld op het gebied van architectuur. “Zo fotografeer ik in opdracht Vinexwijken, de Dorpsstraat en het Stadshart. Reisbureaus gebruiken mijn foto’s, evenementenbureaus en stockfoto-websites zoals Getty Images en Shutterstock. Beelden van merels, vossen en andere dieren worden veel gebruikt in het buitenland. Mijn foto’s zijn vast en zeker op nog véél meer plekken te vinden maar ik weet niet precies door wie ze allemaal gekocht worden. Ik verkoop tientallen foto’s per dag dus mijn beelden moeten ergens zijn.”

Meer werk van Sander Meertins zien? Bekijk dan zijn website of Facebookpagina.

Lees ook:

Jeroen Verheij Zoetermeer

Jeroen’s dromen kwamen uit: Van mimespeler voor Délifrance en de Efteling tot Sinterklaas

Herken je hem nog? Jeroen Verheij, dé mimespeler voor de Délifrance in het Stadshart in de jaren '90...
Pim van Delft Zoetermeer

Hé, wat leuk! Pim maakt nieuwe meubels van auto-onderdelen en knapt brommers op

Zoetermeerder Pim van Delft is hartstikke creatief. Zijn liefde voor oude brommers en auto's deelt h...
Zoetermeerder van de week

Beveiliger Tim haalt de grootste vissen uit de wateren van Zoetermeer

Je hebt hem misschien wel eens gezien in zijn boot: Tim van Wijk. Al zijn hele leven woont hij in Zo...

 

adv.