Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Manja wil via social media Zoetermeer meer positiviteit inblazen

Door Streekblad Zoetermeer 25 juni 2019

indebuurt Zoetermeer en positiviteit gaan altijd samen. Want met onze verhalen willen we onze mooie stad nog leuker maken! Vandaar dat we alleen positieve berichten posten en hopen dat onze lezers daar ook positief op reageren.

Helaas merkt de Zoetermeerse onderneemster Manja Wunderink steeds vaker dat we niet altijd aardig voor elkaar zijn. Vooral niet op sociale media. Toen ze de campagne #doeslief zag, en besloot met een eigen Zoetermeerse Facebookgroep hier iets aan te doen.

Door Streekblad Zoetermeer

Negativiteit en elkaar afbranden op social media. Het valt de Zoetermeerse ondernemer Manja Wunderink al een tijdje op. Toen ze de campagne van Sire #doeslief zag, besloot ze de daad bij het woord te voegen. Negatieve reacties van mensen op Facebook worden steevast door haar beantwoord dat het niet aardig is en vervolgens de hashtag #doeslief.

Ongezouten mening

Manja: “Je merkt steeds meer dat social media een platform is geworden waar mensen ongezouten hun mening geven. De hele filter is weg en van opbouwende kritiek is al helemaal geen sprake meer”. Een opvallende post vond zij een bericht op Facebook dat er bankjes werden geplaatst op het Stadhuisplein. “Daar deugde van alles aan. Ze waren lelijk, kwamen te laat noem maar op. Ook het bericht over Bij Daan die was gekozen tot beste restaurant kreeg de kritiek dat Bij Daan geen restaurant is. Dat kan allemaal wel zo zijn maar waarom moet je zulke dingen zeggen? Je kan toch ook gewoon blij voor de ondernemer zijn”, vindt Wunderink. “We hebben in Zoetermeer zoveel enthousiaste hardwerkende ondernemers. die zich met hart en ziel inzetten. Laten we mensen nou gewoon zaken gunnen.”

Complimentendiva

Manja Wunderink, eigenaresse van Beautyclub by Divaas, heeft zelf al jaren geleden de complimentendiva’s in het leven geroepen die bij evenementen mensen complimenten gaven. “Een compliment doet zoveel meer. De impact is echt veel groter”, zegt zij. “Ik merk alleen dat mensen zo makkelijk anderen afkraken. Ik denk dat veel mensen zich niet eens realiseren wat ze schrijven.”

Onzeker

In haar beautysalon ziet Manja de gevolgen van kritiek en negativiteit dagelijks terug. “Onzekere meisje die zich maar moeten wapenen tegen alle kritiek en niet weten dat al die Instagramfoto’s met filters niet de realiteit zijn. Het is een zware dobber voor die meiden. Ik maak me daar echt wel zorgen over.”

Zoeter Goed

Manja probeert al een tijdje het tij te keren. “Ik let erop dat ik zelf alleen maar positief reageer. Kritiek kan je ook voor je houden. Ik wil het graag meer kracht bijzetten en daarom heb ik Zoeter Goed in het leven geroepen op Facebook en Instagram. Een platform to spread positivity en leuke dingen binnen Zoetermeer voor en door lokale ondernemers en bewoners. Laten we Zoetermeer wat mooier kleuren. Laten we de positiviteit verspreiden.”

Laat je positieve reacties achter op de Facebookpagina Zoeter Goed.

Lees ook:

Manja Wunderink

Bij de BeautyClub ga je de wasstraat in en kom je er weer stralend uit

ZZP- er van het jaar, eigenaar van de BeautyClub by Divaas en Beautymakelaar. Manja Wunderink, duide...

Wil je zien: foto’s waarvan je je afvraagt hoe ze op Funda terecht zijn gekomen

Hebben jullie de Instagrampagina Funda's Finest al ontdekt? We zetten op indebuurt graag huizen op e...

Ontroerend! Deze weduwnaar ging naar WE Zoetermeer en dit gebeurde er

Van sommige nieuwtjes raken we ontroerd, en dit is er één van. Wij zijn niet de enige dit keer, want...

adv.