Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lief! Marieke regelt vanuit haar lief en leed-potje bloemen en cadeaus voor buren

Door Marijke Helsloot 1 juli 2020

De bewoners van de Molenstraat boffen maar met zo’n buurvrouw als Marieke Verriet. Met haar lief- en leedpotje koopt zij cadeautjes voor de buurt. In geval van ziekte of als er nieuwe buren komen. “Mijn kinderen geef ik ook mee om iets goeds voor een ander te doen.

We treffen Marieke in de Zoetermeerse Dorpsstraat met haar knalroze geldkistje voor zich aan tafel. Op Instagram las ze een post van de gemeente over de ‘Lief en Leedstraat’. “Ik vind het fijn om te weten wat er leeft in de buurt. En daarnaast vind ik het leuk om cadeaus weg te geven. Ik las over het lief- en leedinitiatief en gaf mij direct op. Het kan echt geen kwaad een beetje extra aandacht voor elkaar of voor mensen die dat nodig hebben te hebben.”

Corona

Goed burencontact is wat Marieke met haar initiatief wil. “Zo was er een oudere buurman ziek. Hij lag met corona in het ziekenhuis en voor hem heb ik van het geld een cadeautje gekocht. Omdat het contact zo goed is in de straat hebben buren in de tussentijd zijn hond uitgelaten. Toen we nieuwe buren kregen, heb ik uit mijn verzameling glazen vaasjes twee exemplaren geplukt. Daarna heb ik wat bloemen gekocht om ze te vullen. Je wordt hartstikke creatief want in het geldpotje zit maar 75 euro en daar moet ik alles voor doen. Voor weinig kun je toch een ander een goed gevoel geven. De nieuwe buren voelden zich overigens helemaal welkom.”

Voor de klas

Marieke werkt drie dagen in de week als docente op een basisschool in Wateringse Veld. Daarnaast gaat ze als vrijwilligster één dag in de week erop uit met een oudere dame. “Wij hebben het thuis ook niet altijd breed gehad maar mijn dag met deze dame ruil ik niet in voor een extra dag werken. Ik doe graag iets voor een ander en ik weet hoe blij ze is als ik kom. Aan goede doelen geef ik niet maar ik zet mij in voor anderen. Daarnaast profiteer ik ook van een goede band met mijn buren. Mochten we een ritje ergens naartoe nodig hebben dan is er altijd wel een buurman of buurvrouw die klaarstaat. En als ik niet thuis ben op een regenachtige dag doet de buurman mijn markiezen omhoog.”

Wil je ook van jouw straat een ‘Lief en Leedstraat’ maken? Geef je dan hier op. Je krijgt een tas gevuld met een geldkistje, 75 euro, flyers en cadeaukaartjes.

_____________________________________________________________________________________

Lees ook:

Fallon Poorter

Fallon richt Coronahulp Zoetermeer op: “Mijn blije buurman stond met bloemen voor de deur”

Naast alle narigheid en onzekerheid die het coronovirus met zich meebrengen, zijn er ook positieve b...
Tom Keek Zoetermeer

Prachtig! Tom onderhoudt samen met buurtgenoten het Seghwaert Park

Ben je weleens in het Seghwaert Park geweest? Een prachtig park dat wat verstopt ligt tussen de stra...
Thessa Mooij Zoetermeer

Thessa emigreerde naar New York: “Het meest mis ik mijn fietstochten door de polder”

In haar kindertijd woonde Thessa Mooij in Zoetermeer, met haar man emigreerde ze jaren geleden naar ...
Marjan Jumbo Meerzicht

Marjan werkt 40 jaar in de supermarkt: “Mijn buren vragen mij in de lift naar de aanbiedingen”

Marjan Schüller viert twee jubilea in een week tijd: ze is 65 jaar geworden én ze werkt alweer 40 ja...

adv.