Leontien en Marjon al 38 jaar vriendinnen: ‘We eindigen samen in hetzelfde bejaardenhuis’

Leontien en Marjon Zoetermeer
Leontien en Marjon. Foto: indebuurt Zoetermeer

Ze noemen zichzelf ‘lekker gek’ maar ze staan altijd voor elkaar klaar. Leontien Kuijpers (48) en Marjon Kleefstra (48) leerden elkaar 38 jaar geleden kennen als paardenmeisjes bij manage De Zilverster. Nu hebben ze alvast met elkaar afgesproken dat ze samen eindigen in hetzelfde bejaardenhuis.

Zodra beide vriendinnen samen zijn, gaat dat gepaard met een hoop gelach, geen schaamte en een sterke aantrekkingskracht op mensen om hun heen. “Altijd gebeurt er iets als wij samen zijn”, zegt Leontien. “Onze vriendschap hangt aan elkaar van hilariteit. Zo gingen we na een feest in Silverdome op mijn fiets naar huis. Eerst reden we door de McDrive om eten te halen, maar daarna konden we niet meer verder. Marjon bleek te zwaar om achterop mee te nemen. Met een slag in mijn wiel moesten we in de nacht lopend naar huis.”

Met champagne voor het politiebureau

Tijdens oud en nieuw dachten Leontien en Marjon het nieuwe jaar te vieren in discotheek Amphion. “Wisten wij veel dat je daar een kaartje voor moest hebben”, zegt Marjon. “Met een fles champagne trokken we naar het Stadshart waar we voor de deur van Amphion tegengehouden werden. Toen zijn we op het bankje voor het politiebureau maar oud en nieuw gaan vieren. We hebben net zo lang gewacht tot we wel toegelaten werden.”

Jij bent de deksel, ik de pot

Beide vriendinnen hadden op tienjarige leeftijd een verzorgpony bij manage de Zilverster. “Om 05.00 uur stonden we voor een activiteit de pony’s te vlechten en we reden allebei mee in de carrousel. We deden altijd mee aan playbackshows. Zo zongen we keihard samen Jij bent de deksel, ik de pot van Brigitte Kaandorp en Herman Finkers.” Leontien groeide op in Buytenwegh, Marjon in Meerzicht. “We kwamen steeds vaker bij elkaar over de vloer en onze vriendschap groeide.”

Lees het artikel verder onder de foto’s –>

Hoogzwanger naar Schiphol

Marjon werkte bij een reisbureau in het Stadshart. Dit maakte dat de vriendinnen gratis samen op reis konden. “We zijn naar Hawaii gegaan”, vertelt Marjon. “Maar ook naar Los Angeles en we hebben gelift in Spanje.” De moeder van Leontien heeft al 40 jaar de ziekte non-Hodgkin. “Marjon zorgde voor extra dekking in de reisverzekering, toen het slechter ging met mijn moeder”, zegt Leontien. “Dat vind ik zo lief van haar dat ze dit voor mij regelde, voor als het nodig was om terug te gaan naar huis.” Maar toen de studiereis naar Maleisië een dag werd uitgesteld, belde Marjon haar hoogzwangere vriendin op. “Met een vuilniszak op de autostoel is ze mij op de dag van haar bevalling gewoon op komen halen. We staan altijd klaar voor elkaar.”

Brievenbus vol met pepernoten

In moeilijke tijden kunnen de vriendinnen altijd bij elkaar terecht. Na de scheiding van Leontien woonde zij om de week bij haar vriendin in huis. “Leontien had samen met haar ouders een bloemenwinkel in winkelcentrum De Vijverhoek. Haar vader kwam mij regelmatig bloemen brengen als bedankje voor mijn zorg voor zijn dochter.” Na de scheiding kwam Marjon te wonen aan de Dunantstraat, vlakbij de bloemenwinkel. “Om mij op te vrolijken zette Leontien mijn huis vol met plantjes en bloemen. Ze haalde groenten voor mij omdat ik niet gezond at. Met Sinterklaas gooide ze mijn brievenbus helemaal vol met pepernoten. Leontien houdt ervan om mensen te verwennen.”

Lees het artikel verder onder de foto’s –>

Babbelbox

Elkaar echt uit het oog verliezen, is in die 38 jaar niet gebeurd. Maar na de verhuizing van Marjon naar Limburg bleek de afstand voor hun vriendschap te groot. De vriendinnen hadden minder contact. Na de scheiding en een aantal verhuizingen kwam Marjon weer terug naar Zoetermeer. “We zien elkaar niet heel vaak maar we zijn nu niet meer bang om elkaar kwijt te raken. Het is onvoorwaardelijke liefde. Wel zijn we elkaar altijd een valentijnskaart blijven sturen met de letter B als afzender. Dat staat voor babbelbox. Zo noemt Leontiens vader ons altijd.”

De afspraak staat dat de Zoetermeerse vriendinnen samen in één kist de wereld verlaten. “We eindigen in hetzelfde bejaardenhuis en gaan ook samen dood”, legt Leontien uit. “De ene helft van de kist wordt geel, de andere helft oranje. Onze lievelingskleuren.”

Meer Zoetermeerse vriendschappen:

Meer in deze categorie

Zoetermeerder van de Week

Ga naar “Zo gaat het nu met Joel en hond Moaca zonder snuit: ‘We worden vaak herkend op straat’”

Zo gaat het nu met Joel en hond Moaca zonder snuit: ‘We worden vaak herkend op straat’

Joel en hond Moaca Zoetermeer
Ga naar “Docent en Erasmiaan Hans Meijer: ‘Elke maand is er wel een feestje te vieren’”

Docent en Erasmiaan Hans Meijer: ‘Elke maand is er wel een feestje te vieren’

Hans Meijer Zoetermeer
Ga naar “Brandweerman Anton wandelt elke werkdag vanuit Zoetermeer naar de kazerne in Den Haag”

Brandweerman Anton wandelt elke werkdag vanuit Zoetermeer naar de kazerne in Den Haag

Anton van Osch brandweer Zoetermeer

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Havaianas slippers vanaf € 14,99”

Havaianas slippers vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle AH Bakkersbrood Les Pains heel van € 4,78 voor € 3,58”

Alle AH Bakkersbrood Les Pains heel van € 4,78 voor € 3,58

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Alle Coca-Cola, Fanta en Sprite literflessen van € 7,80 voor € 5”

Alle Coca-Cola, Fanta en Sprite literflessen van € 7,80 voor € 5

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Tristar keuken- apparatuur van € 14,99 voor € 9,99”

Tristar keuken- apparatuur van € 14,99 voor € 9,99

 • Geldig t/m 14 augustus 2022
Ga naar “Eastpak rugzak vanaf € 14,99”

Eastpak rugzak vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Service-adviseur / receptionist”

Service-adviseur / receptionist

 • Van der Linden Groep (locatie Zoetermeer)
 • Fulltime
Van der Linden Groep vacature junior service-adviseur-receptionistVan der Linden Groep vacature junior service-adviseur-receptionist

Topper

Ga naar “Financial Controller (32-38 uur) – Bouwhof”

Financial Controller (32-38 uur) – Bouwhof

 • Bouwhof
 • Fulltime/Parttime
Bouwhof Zoetermeer

Agenda

Ga naar “UITfestival”

UITfestival

 • CKC & partners
 • Van 9 sep t/m 10 sep

Topper

Ga naar “Locomotion Reünie”

Locomotion Reünie

 • 24 september 2022
Locomotion Reünie 2019
Ga naar “Halloween”

Halloween

 • Stadshart
 • Van 22 okt t/m 30 okt
Halloween 2018 Zoetermeer
Ga naar “Geuzendag / Geuzenwandeling Zoetermeer”

Geuzendag / Geuzenwandeling Zoetermeer

 • 25 september 2022
Geuzenloop Zoetermeer
Ga naar “Mid Summer Caribbean Party ”

Mid Summer Caribbean Party 

 • 13 augustus 2022