Zoetermeer

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Konijn Bugs werd gevonden onder een auto en vond een maatje via een speeddate

Door Marijke Helsloot 8 september 2020

Een ontsnapt konijn, een geparkeerde auto, een speeddate en de Prinsessegracht in Den Haag. Snap jij waar we het over hebben? We hebben het over het gevonden konijn Bugs en de ontmoeting met Ariël, zijn nieuwe maatje.

Toen we op weg naar een interview een konijn onder een geparkeerde auto vonden, bedachten we ons geen moment en zorgden we voor een hok, eten en een fles water. Een baasje meldde zich niet na diverse oproepen dus besloten we het konijn te adopteren. Bugs woont nu prinsheerlijk in zijn hok mét konijnenren in een Zoetermeerse tuin. Maar aangezien het beter is voor het konijn om een maatje te hebben, sturen we Bugs op koppelvakantie. Zeg maar een speeddate voor konijnen.

Speeddate

Een speeddate voor konijnen? Jazeker, en iedereen die zijn of haar konijn aan een vriendje wil koppelen, raden wij aan dit ook te doen. Waarom? De konijnenopvang koppelt een passend konijn aan die van jou. Ze worden een paar dagen in de gaten gehouden om te zien of ze elkaar wel echt leuk vinden. Het kan er namelijk hard aan toe gaan in konijnenland en vechtende konijnen wil je niet.

Knaagdierenopvang

We brengen Bugs naar Het Knaaghof in Rijswijk waar wel honderd schattige konijnen zitten, op zoek naar een lief baasje. Ook in Zoetermeer is een knaagdierenopvang, Animalhome, waar je je konijn kunt laten koppelen of een nieuw beestje kunt adopteren. Jouw konijn wordt in een ren bij een andere gezet en dan wacht je gewoon wat er gebeurt. Vechtende konijnen worden uit elkaar gehaald en koppels die elkaar wel aantrekkelijk vinden, blijven bij elkaar om te zien of het echt werkt tussen de twee.

Het artikel gaat verder onder de foto’s

Konijnen worden gekoppeld en er zijn genoeg konijnen in de opvang die een nieuw huis zoeken

De Kleine Zeemeermin

Bugs is gekoppeld aan Ariël, een muisgrijs vrouwtjeskonijn dat door de Dierenambulance uit het water van de Prinsessegracht in Den Haag is gevist. De medewerkers van het Knaaghof hebben haar genoemd naar de Kleine Zeemeermin Ariël omdat ze als een prinses uit het water is gered. Ze niest wat en heeft af en toe een snotneus maar verder is het een jong en gezond konijn dat goed matcht met Bugs uit Zoetermeer. Na een week vakantie voor singles halen we het kersverse stel op en nu zitten ze gezellig tegen elkaar aan in het konijnenhok. Om samen gelukkig oud te worden.

NB: zowel Bugs als Ariël hebben we laten helpen door de dierenarts, want er zijn al genoeg konijnen op deze wereld ;-).

 

Bugs en Ariel

Heb jij een bijzonder verhaal over jouw huisdier? Laat het ons weten door een mail te sturen naar [email protected] en wie weet schrijven we er ook een leuk verhaal over.


Meer over Animal Home ontdekken?

Animal Home dierenopvang

Gesloten10:00 - 11:00

, Zoetermeer

Bekijk meer:dierenopvang

______________________________________

Lees ook:

Reddingsbrigade Zoetermeer

Aad-Tobias werkt voor de Reddingsbrigade: ‘De Noord Aa-plas lijkt zo lieflijk maar is ook diep’

Het is zomer en veel Zoetermeerders genieten van een dagje strand bij de Noord Aa. Gelukkig houden d...
Trouwen Zoetermeer

Anouk (34) is trouwambtenaar: ‘Ik weet wanneer ik serieus moet zijn, trouwen is ook een feestje’

Hoge hakken met tijgerprint, een lange zwarte toga maar dan zonder bef, haren los en 'let the show b...
Tine van Bodegom Zoetermeer

Negentigjarige Tine geeft nog kookles en werkt aan een kookboek: ‘Laatst werd ik door een man op date gevraagd’

De negentigjarige Tine van Bodegom maakte als kind al kroketten omdat ze die lekkerder vond. Om te k...

 

adv.